مهر/ مهرشاد ملکوتي دارانده سيمرغ بهترين صداگذاري جشنواره سي و هفتم فيلم فجر براي «ماجراي نيمروز؛ رد خون»، فرآيند داوري در جشنواره فجر را غيرتخصصي ميداند.
مهرشاد ملکوتي از جمله صداگذاران سينماي ايران است که در سي و هفتمين جشنواره فيلم فجر، موفق به دريافت سيمرغ بهترين صداگذاري براي فيلم «ماجراي نيمروز: رد خون» شد.
اين صداگذار درباره حضور خود در سي و هشتمين جشنواره فيلم فجر، گفت: در اين دوره از جشنواره فيلم فجر با ۳ فيلم سينمايي شامل «درخت گردو» به کارگرداني محمدحسين مهدويان، «کشتارگاه» به کارگرداني عباس اميني و «لباس شخصي» به کارگرداني اميرعباس ربيعي، حضور دارم.
وي بيان کرد: هر کدام از آثاري که نام بردم، در حوزه صداگذاري چالش خود را داشتند، در اين ميان صداگذاري «درخت گردو» و «لباس شخصي» کارهاي سخت و شلوغي بودند. اما «کشتارگاه» با توجه به فضاي داستاني فيلم، داراي فضاي خلوتتري بود.
اين صداگذار سينماي ايران ادامه داد: با توجه به اينکه سبک فيلمبرداري و نحوه پرداخت به موضوع در «درخت گردو» همانند کارهاي قبلي محمدحسين مهدويان است، شکل صداگذاري آن هم ترکيبي از «ايستاده در غبار» و «ماجراي نيمروز» است.
وي همچنين تاکيد کرد: «لباس شخصي» يک کار شلوغ است و کار در آن براي من چالشبرانگيز بود، به لحاظ صداگذاري از کارهاي سخت بود.
اين صداگذار سينما توضيح داد: اينکه کدام يک از اين آثار ميتوانند در بخش صداگذاري و يا بخشهاي ديگر جوايزي را دريافت کند، منوط به نظر و سليقه داوران است، بارها شده است که در جشنواره فيلم فجر يک فيلم را ديده ام که از نظر من يک کار بسيار خوب است، اما حتي در ليست نامزدها هم قرار نداشته و هيأت داوران آن را نپسنديده اند.
وي بيان کرد: چينش بحث داوري فيلمها به خصوص در جشنواره فيلم فجر، يک کار تخصصي نيست و نميتوان گفت که بخشهاي خاص به خصوص بحث فني به صورت کاملاً حرفهاي داوري ميشوند. به همين دليل هيچ وقت نميتوان پيش بيني درستي از موفقيت يک فيلم در جشنواره فيلم فجر داشت.
صداگذار فيلم سينمايي «ماجراي نيمروز: رد خون» ادامه داد: «درخت گردو» حتي در بخش صدابرداري نيز کار بسيار سختي داشته است. اساساً خود کار به لحاظ نوع پرداخت به گونهاي است که کار را براي صداگذار و صدابردار بسيار سخت کرده است.
ملکوتي در پايان گفت: اگر بخواهم بگويم امکان توجه و ديده شدن کدام يک از اين ۳ اثر در بخش صداگذاري در داوري جشنواره امسال بيشتر است، ميتوانم نام «درخت گردو» را ببرم.
بازار