خراسان/ ستاره محبوب سينما در 4 سال اخير، تغيير مهمي در مسير حرفهاي خود داشته و جايگاه هنرياش ارتقا يافته است
امين حيايي اين روزها در دهه پنجم زندگي خود، دوران موفقي را در عرصه بازيگري و سينما سپري ميکند. او پس از سالها فعاليت در زمينه بازيگري، در سالهاي اخير تغيير مسير داده و انتخابهاي متفاوتي نسبت به قبل داشته است. حيايي اکنون همزمان با سريال پرمخاطب «آقازاده» و مسابقه پربيننده «عصر جديد»، در نمايش خانگي و تلويزيون ديده ميشود و با هر دوي آنها توجه مخاطبان را به سوي خود جلب کرده است. به بهانه نقش متفاوت اين بازيگر در سريال «آقازاده» و فيلم سينمايي «قاتل و وحشي»، نگاهي به تغيير مسير او در زندگي حرفهاي اين ستاره سينما داشتهايم.
ستاره کمديهاي گيشهاي در دهه 80
امين حيايي در دهه 80، يکي از ستارههاي پرطرفدار سينما بود. او با ايفاي نقش در فيلمهاي کمدي نزد مخاطبان محبوب شد. فروش خوب فيلمهاي او و استقبال مردم از حضور اين بازيگر در آثار کمدي، باعث شد بيشتر دست به انتخاب آثار کمدي بزند. اگرچه اين فيلمها از لحاظ تجاري موفق بودند، اما بيشتر آنها در دسته کمديهاي گيشهاي قرار ميگرفتند که حضور اين بازيگر بيشتر به آنها محدود شده بود و جايگاه هنري اين ستاره را ارتقا نميدادند. نقشآفريني او در آثار گيشهپسند تا همين پنج سال قبل ادامه داشت، با اين تفاوت که او در دهه 90، مانند دهه 80 ستاره نبود و دوران اوج خود را سپري کرده بود.
يک تغيير مسير اساسي
امين حيايي از سال 95 با انتخابهاي متفاوتي که داشت، موفق شد دوباره در جايگاه يک ستاره قرار بگيرد و جايگاهش را از بازيگر آثار تجاري پرفروش تغيير دهد. او سال 95 در دو فيلم غيرکمدي مهم سال يعني «شعلهور» به کارگرداني حميد نعمتا... و «دارکوب» ساخته بهروز شعيبي بازي کرد و با اين فيلمها در سيوششمين جشنواره فجر، حضور موفقي داشت. بازي او در اين آثار مورد توجه مخاطبان و منتقدان قرار گرفت. بازي در فيلم «شعلهور»، ديپلم افتخار بهترين بازيگر نقش اول مرد را براي اين بازيگر به همراه داشت. امين حيايي يک سال بعد هم با فيلم «درخونگاه» دست پر به جشنواره فجر آمد. او براي بازي در اين فيلم نامزد دريافت جايزه بهترين بازيگر نقش اول مرد شد، اما حضور رقباي سخت در جشنواره باعث شد اين جايزه به او نرسد. البته بازي در فيلمهاي مهم و جدي که به جشنواره راه مي يافتند و ديده ميشدند، باعث نشده اين بازيگر به طور کلي ايفاي نقش در آثار کمدي را کنار بگذارد، اما حضور امين حيايي مانند قبل، تنها به اين فيلمها محدود نميشود.
فرصت بازي در نقشهاي متفاوت
سه فيلم «شعلهور»، «دارکوب»، «درخونگاه» و سريال «آقازاده» هرکدام فرصت بازي در نقشهاي متفاوتي را براي امين حيايي فراهم کردهاند. حيايي در فيلم «شعلهور» در نقش يک پدر در آستانه 50 سالگي و نزديک به سن واقعي خودش ظاهر شد که به دليل نداشتن اعتماد به نفس و به دست نياوردن جايگاه يا موقعيت خاصي در زندگي، در ارتباط با پسر جوانش درگير چالشها و مشکلاتي بود و نميدانست چطور بايد آنها را حل کند. او در اين فيلم بايد احساس دروني حسادت را به مخاطب منتقل ميکرد. اين بازيگر در فيلم «دارکوب» برخلاف «شعلهور» نقش يک پدر خانوادهدوست را بازي ميکرد که اتفاقا زندگي مرفه و خوبي داشت، اما او در گذشته مرتکب اشتباه بزرگي در حق همسر اولش شده بود و با پيدا شدن سر و کله او درگير اتفاقات غيرمترقبهاي ميشد. نقش امين حيايي در فيلم «درخونگاه» نيز بسيار متفاوت با دو فيلم قبلي بود. شخصيت «رضا ميثاق» در اين فيلم، شبيه قهرمانهاي آثار مسعود کيميايي بود. او يک جوان لوطي، بامعرفت و رنجکشيده بود که سالها از کشور و خانواده خود دور مانده بود تا پيشرفت کند و سرمايهاي به دست آورد. اما بازگشت وي به کشور، مسائلي را برايش رقم زد و او را با چالش بزرگي مواجه کرد. اکنون شخصيت «بهرامي» در سريال «آقازاده» چهارمين نقش متفاوتي است که در سالهاي اخير با بازي امين حيايي ديدهايم. «بهرامي» يکي از مهرههاي آقازادهاي به نام «نيما بحري» است که شخصيت فرمانبردار و مطيعي دارد. وجدان و درست يا غلط براي اين شخصيت مطيع خيلي معني ندارد.
بازي در نقش شخصيتهاي ميان سال
علاوه بر تنوع، نکته مثبت ديگري که درباره نقشهاي غيرکمدي امين حيايي در سالهاي اخير ديده ميشود، تناسب نقش با سنوسال واقعي اين بازيگر است. او در آخرين سالهاي دهه 40 و اکنون در دهه 50، با بالاتر رفتن سنش بيشتر در نقشهايي بازي کرده که خيلي از سن واقعياش جوانتر نبودهاند. امين حيايي در «شعلهور»، «دارکوب»، «درخونگاه» و «آقازاده» نقش شخصيتهاي جاافتاده و ميان سال را بازي کرده. هرچند چهره امين حيايي همواره از سنوسال حقيقياش جوانتر به نظر ميرسد، اما ديگر وقت اش رسيده که اين بازيگر نقشهايي را ايفا کند که نزديک به سن خودش هستند.
به قلم مائده کاشيان
بازار