نماد آخرین خبر

«کرونا» پنجه در پنجه هنرمندان موسیقی

منبع
مهر
بروزرسانی
«کرونا» پنجه در پنجه هنرمندان موسیقی

مهر/ تب شيوع ويروس کرونا بالا گرفته، خيلي بالا، اصلاً هم فکر نکنيد که اگر بگوييد مواظب هستيد، از حاشيه امن‌تري براي مقابله با اين ويروس نحس برخورداريد. شما فقط يک راه داريد. فقط يک راه … ماسک بزنيد، فاصله را رعايت کنيد و بعد مرتب دست‌هايتان را بشوييد؛ اگر اين کارها را انجام دهيد، در امانيد.

اين بمب ساعتي هنرمند و ورزشکار و خواننده و بازيگر هم نمي‌شناسد. مي‌آيد و در مخفي‌ترين شکل ممکن کنار هرکدام از ما انتحاري مي‌زند و مي‌رود، اين انتحار هم يا جان مي‌ستاند يا شما را در خوشبينانه‌ترين شکل ممکن ۱۴ روز در خانه و کاشانه حبس مي‌کند. يک حبس عجيب و غريب که اين روزها خيلي از آشنايان دور و نزديکمان آن را با تمام وجودشاندرک کرده‌اند و اگر کمي دقت نکنيم و ماجرا را شوخي بگيريم، اين شوخي نيز جدي شده و بعد کار تمام …

باز هم باور نمي‌کنيد؟ اين گزارش را بخوانيد شايد متوجه بشويد که جناب کرونا ستاره و غيرستاره، هنرمند و غيرهنرمند، خواننده و نوازنده و شاعر نمي‌شناسد. مي‌آيد تيغش را مي‌کشد و مي‌رود… بعضي را زخمي مي‌کند، بعضي را هم قرباني.

گزارش پيش رو نيم نگاهي به رويدادها و اخبار مربوط به هنرمندان فعال حوزه موسيقي در رسانه هاست که طي ماه گذشته يا به دليل حجم گسترده شيوع بيماري کوويد ۱۹ جان خود را از دست داده‌اند يا درگير قرنطينه شده‌اند. شرايطي که اگر چه به لحاظ رسانه‌اي و خاصيت ستاره‌هاي هنري بيشتر به چشم آمد، اما قطعاً مي‌تواند تلنگري براي اين روزهايما در توجه جدي تر به اهميت پيشگيري باشد.

البته آنچه مي‌خوانيد فقط مربوط به بخشي از هنرمندان درگير کرونا است. زيرا در اين پروسه چهارماهه، هنرمندان و خوانندگاني (که اسامي آن‌ها محفوظ است) هم بودند که به اين بيماري مبتلا شدند اما تمايلي براي رسانه‌اي شدن اين موضوع نداشتند.

کرونا از آنچه فکر مي‌کنيد به شما نزديک است

همين چند روز پيش بود که احسان خواجه اميري خواننده مطرح موسيقي پاپ ايران استوري غافلگيرکننده‌اي را در صفحه مجازي خود منتشر کرد که محتواي آن دلالت بر نفوذ ويروس بي‌رحم کرونا در جسم او داشت.

وي در اين استوري که به انضمام تصويري از حال ناخوش خود منتشر کرده بود، نوشت: «کرونا از اون چيزي که فکر مي‌کنيد به ما نزديک تره. بماند به يادگار. امروز روز چهارم بود.»

انتشار اين نوشته کرونايي در حالي بود که طي روزهاي گذشته کمتر کسي از نزديکان اين خواننده محبوب و پرطرفدار مي‌دانست که وي به کرونا مبتلا شده است. اين در شرايطي است که به نظر مي‌آيد وي اکنون در مرحله حاد بيماري نبوده و روند درمان او رو به بهبودي است.

تک آهنگ «بي‌قرار» به عنوان آخرين قطعه توليد شده احسان خواجه اميري در ماه‌هاي گذشته بود که با استقبال مخاطبان نيز روبه‌رو شد. در اين اثر که توسط نشر «ققنوس» در دسترس علاقه‌مندان قرار گرفته، زهرا عاملي ترانه سرا، مجتبي مصري آهنگساز، بهروز صفاريان تنظيم‌کننده و فرشاد ادهمي نوازنده گيتار گروه اجرايي را تشکيل مي‌دهند.

آهنگساز «وداع» گرفتار ويروس منحوس شد

سيد محمد ميرزماني آهنگساز و رهبر ارکستر پيشکسوت موسيقي کشورمان تقريباً جزو اولين هنرمنداني بود که اسفندماه سال ۹۸ خبر ابتلاي او به بيماري کوويد ۱۹ در محافل غيررسمي پيچيد و فروردين ماه سال ۹۹ بود که طي گفتگوي رسانه‌اي او با يکي از خبرگزاري‌ها شکل عمومي‌تري به خود پيدا کرد.

سيدمحمد ميرزماني آهنگساز و موسيقي‌دان درباره ابتلاي خود به ويروس کرونا گفت: اوايل اسفندماه سال گذشته به دندانپزشکي مراجعه کردم و مدتي بعد دچار سرماخوردگي شدم. بيماري من خوب نشده و مجبور شدم براي درمان آن بارها به پزشک مراجعه کنم. درنهايت روز ۲۸ اسفندماه به دليل وخامت وضعيت جسمي و طولاني شدن بيماري که شامل تب بالا و ضعف شديد جسمي بود در بيمارستان بستري شدم. همانجا از من تست گرفته شد و مشخص شد که به بيماري کرونا مبتلا شده‌ام. به همين خاطر بيش از يک هفته در بيمارستان بستري و تحت نظر بودم.

آهنگساز آلبوم‌هايي چون «رنگين‌کمان عشق» با صداي عبدالحسين مختاباد و «وداع» با صداي حسام‌الدين سراج، افزود: در نهايت با بهبودي نسبي چندي پيش از بيمارستان مرخص شدم و به منزل بازگشتم، اما بايد همچنان دو هفته آتي را در قرنطينه خانگي سپري کنم. البته فعلاً وضعيت جسمي‌ام بهتر است و بهبودي را نه کامل اما نسبي به دست آورده‌ام. در مدت قرنطينه خانگي بيشتر وقت خود را صرف مطالعه کردم و چند خطي به‌عنوان نت نوشتم، اما از آنجايي که هنوز ضعف جسماني دارم و کامل سلامت خود را به دست نياورده‌ام نتوانستم اين قطعات را کامل کنم. در اتاق قرنطينه من يک پيانو هست که هر از گاهي براي مدتي کوتاه به سراغ آن مي‌روم، اما باز به دليل بيماري به بستر بازمي‌گردم. از همه مي‌خواهم مراقب سلامتي خود باشند و در خانه بمانند.

پايان قصه دو برادر در گيلانِ ايران

هشتم اسفندماه سال ۹۸ و در بحبوحه روزهايي که ايران عزيزمان به شدت درگير بيماري کوويد ۱۹ شده بود، کرونا اولين قربانيان هنرمند خود را از گيلان سرسبز انتخاب کرد. يک انتخاب رنج‌آور و مصيبت‌بار در روزهاي غم‌زده آخر زمستان که شرايط ويژه‌اي را براي موسيقي رقم زد.

مجيد جمشيدي و محمد جمشيدي، برادران هنرمندي که نوازنده و آهنگساز موسيقي ايراني بودند براثر ابتلا به کرونا درگذشتند.

در روايت فوت مجيد جمشيدي به نقل از علي پارسا از هنرمندان نزديک به اين دو برادر آمده است: «مجيد جمشيدي چند روز پيش با علائمي شبيه به بيماري آنفولانزا محل کارش را ترک کرد. مجيد جمشيدي حتي نتوانست در مراسم خاکسپاري برادرش هم شرکت کند. جمشيدي در بيمارستان رازي بستري مي‌شود اما ديروز دکترش او را از بيمارستان مرخص مي‌کند. او هم به خانه‌اش در لنگرود مي‌رود. اما باز هم شرايط تنفسي‌اش وخيم مي‌شود و اين بار در بيمارستان شهر لنگرود فوت مي‌کند. مجيد جمشيدي مدير آموزشگاهي بود که من در آنجا تدريس مي‌کردم. او آهنگساز موسيقي ايراني و نوازنده سنتور بود.

برادر بزرگترش يعني محمد جمشيدي هم از نوازندگان موسيقي ايراني بود. محمد جمشيدي داراي مشکل ريوي بود و بيشتر از ۷۰ سال سن داشت. وقتي به دکتر مراجعه مي‌کند بستري مي‌شود و به فاصله يک روز فوت مي‌کند. او هم مبتلا به ويروس کرونا بود. در کمتر از پنج روز اين دو برادر فوت کردند.»

وقتي بهار آمد و شمشادها جوان نشدند!

پنجم فروردين ماه سال ۱۳۹۹ بود که يک خبر بد در ميان ديگر خبرهاي ناخوش احوال روزهاي کرونايي منتشر شد و آن ابتلاي بيژن خاوري يکي از خوانندگان نسل اول موسيقي پاپ کشورمان به بيماري کوويد ۱۹ بود. شرايطي که اگرچه بعدها به بهبودي کامل اين هنرمند پيشکسوت موسيقي منجر شد، اما طبيعتاً اتفاقي ناخوشايند در روزهايي بود که بهار سال ۹۹ را تبديل به يکي از بي مزه ترين بهارهاي اين چند سال کرد.

بيژن خاوري جزو اولين نسل از خوانندگان پس از انقلاب است که با توليد آثار موسيقايي چون «بهار آمد و شمشادها جوان شدند» ميان مردم شناخته شد. او و تعداد اندکي از خوانندگان از اصلي‌ترين خواننده‌هاي تلويزيون در دهه ۶۰ و ۷۰ هستند که ترانه‌هايي چون «وقتي که پا مي ذاره» توانست با استقبال مخاطبان مواجه شود.

خاوري چند روز بعد از ابتلاي خود به بيماري کوويد ۱۹ بود که طي گفتگويي اظهار کرد: «هشت روز در بيمارستان بستري بودم و اکنون دو روز است که از بيمارستان مرخص شده‌ام و حالم بهتر است. روز اول عيد از ۲۰:۳۰ به ملاقاتم آمده بودند و يک ويديو هم پخش کردند، البته من ترجيح مي‌دادم که اين ويديو در تلويزيون پخش نشود، ولي شد. من بيشتر در شهر سرخ‌رود مازندران اقامت دارم؛ چراکه به دليل مشکلات ريوي که دارم، هواي تهران برايم خوب نيست. پيش از ابتلا به اين بيماري، دو هفته بود که در قرنطينه به سر مي‌بردم ولي براي خريد به بيرون مي‌رفتم، شايد دليل ابتلايم به اين بيماري همين باشد. البته هيچ کسي نمي‌فهمد که چگونه به اين بيماري مبتلا شده است.»

خواننده‌اي که در آستانه انتشار آلبومش کرونا گرفت!

امير عظيمي يکي از خوانندگان صاحب سبک موسيقي پاپ نيز فروردين ماه سال جاري بود که پس از چند روز خبر ابتلاي خود به بيماري کوويد ۱۹ را تاييد کرد.

وي که پس از گذراندن دوران قرنطينه خود به بهبودي کامل رسيد در فضاي مجازي و طي گفتگوهاي رسانه‌اي که انجام داد با مخاطبانش از شرايط سخت اين بيماري کينه‌توز سخن گفت و درباره انتشار تازه‌ترين مجموعه موسيقايي خود توضيحاتي را ارائه داد.

اين خواننده موسيقي پاپ قرار بوده اسفند ۹۸ آلبومش از سوي شرکت «ترانه شرقي» به مديريت محسن رجب‌پور روانه بازار شود اما شرايط نامساعد کنوني مانع اين اتفاق شده است.

امير عظيمي طي ماه‌هاي گذشته با انتشار تک آهنگ‌هاي مختلف طرفداران خوبي پيدا کرده، در روزهاي گذشته موزيک ويدئويي را منتشر کرد که در آن از پرستاران و پزشکان بيمارستان‌ها در مواجهه با بيماران کرونايي و فداکاري آنها در اين چارچوب قدرداني موسيقايي کرده بود.

يک خواننده موسيقي از کرونا شکست خورد

محمد رضا اعرابي، خواننده جوانِ اصفهاني که چندي پيش به بيماري کوويد ۱۹ مبتلا شده بود، در مرکز آموزشي و درماني نور و علي اصغر اصفهان درگذشت.

مرتضي محمدي، مدير مرکز آموزشي و درماني نور و علي اصغر اصفهان روز هشتم تيرماه بود که در گفتگويي ضمن اعلام اين خبر گفت: محمدرضا اعرابي خواننده اصفهاني در ۳۸ سالگي بر اثر ابتلاء به بيماري کرونا پس از چند روز بستري در بخش مراقبت‌هاي ويژه اين مرکز آموزشي و درماني در گذشت.

محمدرضا اعرابي متولد ۱۲ بهمن ۱۳۶۱ و دانش آموخته رشته موسيقي بود که از تو بايد مي‌گذشتم معروف‌ترين قطعه از اين خواننده اصفهاني است. اين هنرمند فعاليت هنري خود را از سال ۱۳۷۱ با حضور در کلاس‌هاي رديف آوازي نزد شادروان استاد قاسمي و استاد سيدرضا طباطبايي آغاز کرد و در ادامه کلاس‌هاي سلفژ را نزد استاد کيا در اصفهان به پايان رساند.

اولين اثر موسيقي اين خواننده جوان در سال ۸۰ با عنوان عروسک و کوچه دلواپسي ساخته که بيشتر با اين موزيک شناخته شد.

رضا بهرام و تجربه مبارزه با کرونايي که دنيا را سر کار گذاشته

روز ششم تير ماه بود که تست کروناي رضا بهرام خواننده موسيقي پاپ که از مدتي قبل در بستر بيماري شده بود، مثبت اعلام شد. اين خواننده جوان از اوايل تير ماه به کوويد ١٩ مبتلا شده و طبق گفته پزشک معالج ريه‌هايش درگير اين ويروس شده‌اند.

اين خواننده موسيقي پاپ در حال حاضر طبق دستور پزشک در منزل خود دوران قرنطينه را طي مي‌کند. او چندي پيش با انتشار ويدئويي در فضاي مجازي ضمن اشاره به گذشت ۱۳ روز از ابتلايش به کرونا، خطاب به طرفدارانش تأکيد کرد که اين ويروس را جدي بگيرند.

رضا بهرام از جمله خوانندگان صاحب سبک موسيقي پاپ است که طي ماه‌هاي اخير با قطعاتي که در فضاي مجازي با حمايت محمدحسين توتونچيان تهيه‌کننده، ناشر و مدير سامانه «ايران کنسرت» منتشر کرد خود را به عنوان يک خواننده پرطرفدار معرفي کرد. به طوري که کنسرت‌هاي او به لحاظ رکورد زماني فروش بليت اينترنتي جزو اجراهايي بود که بليت آن به سرعت فروش مي‌رفت.

رضا بهرام اولين کنسرت خود را ۱۳ تير ماه ۱۳۹۸ در تالار مجلل پرشين جزيره کيش برگزار کرد و پس از آن بود که در تهران و شهرهاي مختلف به اجراي کنسرت‌هاي مختلف پرداخت. اين خواننده طي ماه‌هاي گذشته علاوه‌بر توليد چندين قطعه از جمله «از عشق بگو»، «بيمار»، «کجايي»، «ديوانه»، «مو به مو»، «آتش»، «شب‌هاي بعد از تو»، «گل عشق» و «آرامشي دارم» به خوانندگي تيتراژ پاياني سريال «ممنوعه» نيز پرداخته که عمده اين آثار با استقبال مخاطبان رو به رو شده است.

مرحوم عليرضا راهب (ترانه سرا)، حامد عسگري (شاعر و ترانه سرا)، آصف آريا (خواننده)، محمدرضا مقدم (خواننده)، سهراب پاکزاد (خواننده) از جمله ديگر هنرمندان حوزه موسيقي هستند که طي ماه‌هاي گذشته با بيماري کوويد ۱۹ دست و پنجه نرم کرده‌اند.

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره