وقتی مجری سرشناس یک چهره اینستاگرامی پرحاشیه میشود

ايسنا/ «پس از ۲۱ سال کار در راديو و تلويزيون، قادر به ادامه فعاليت در رسانه نيستم. ديگر نميتوانم ...». اين جمله بخشي از پست اينستاگرامي خانم صبا راد - مجري سابق تلويزيون و راديو - است که پس از اين استعفا از خودش يک آوازخوان اينستاگرامي و يک آشپز خانگي ساخت تا همچنان ديده شود.
نميتوان اين موضوع را کتمان کرد که صبا راد يکي از مجريان با تجربه و مسلط صدا و سيما در سالهاي اخير بوده است. او صدايي گيرا و نگاهي نافذ دارد و اجراي برنامه عصرگاهي «به خانه برميگرديم» هم به شهرت او افزوده بود. راد در ديماه سال گذشته تصميم گرفت که پس از سالها فعاليت رسانهاي، از صدا و سيما استعفا کند و عرصه اجرا در رسانه ملي را براي هميشه کنار بگذارد.
طبيعي است کسي که سالها در عرصه تصوير فعاليت کند، پس از کنار گذاشتن صحنه همچنان ميل به ديدهشدن داشته باشد. درست است که ميل به ديدهشدن از آنجا که منجر به رشد و شکوفايي است در نگاه اول خوب است اما خيلي وقتها اين ميل و رغبت از غم و سرخوردگي هم ناشي ميشود. خانم راد هم پس از استعفايش دوست داشت همچنان ديده شود. براي همين اول بايد ژست منتقد بودن به خودش ميگرفت و چه چيزي بهتر از منتقد صدا و سيما بودن؟
او که به گفته خودش ۲۱ سال در راديو و تلويزيون خدمت کرده، چندوقت پس از استعفايش در حالي که ديگر حجاب بازتر و راحتتري دارد، منتقد برنامه خودش «به خانه برميگرديم» ميشود و به عوامل برنامه با تمسخر پيشنهاد ميدهد که آهنگي از «شهرام شبپره» را به عنوان تيتراژ استفاده کنند! بعد از مدتي تصميم ميگيرد خوانندگي را هم در فضاي اينستاگرام امتحان کند و ويدئويي از آوازخواني خودش در کنار همسرش که يک خواننده پاپ است، منتشر ميکند؛ هرچند که اين ويدئو در فضاي مجازي با استقبال چنداني هم مواجه نشد.
او همچنان به نانوايي، قنادي، آموزش تهيه خورش کرفس و کوفته تبريزي و ... ادامه ميدهد و گاهي تبليغ تجهيزات سرويس بهداشتي و ... ميکند و در اين ميان متلکهايي هم به مجريان چادري صدا و سيما مياندازد و رفتارهايي از خودش نشان ميدهد که به قول شاملو، هرگز کسي اينگونه فجيع به کشتن خود برنخاسته است!
در واقع اين مجري باسابقه در اين مدت پس از استعفايش رفتارها و جلوههايي از خود به نمايش ميگذارد که انگار ۲۱ سال به اجبار در صدا و سيما خدمت ميکرده و در اين سالها تلويزيون او را گروگان گرفته و حالا به آزادياي که هميشه آرزويش را داشته، رسيده است.
او حالا مدتي است که خبر از مهاجرت خود و همسرش به کشور ترکيه را منتشر کرده است و مسابقات اينستاگرامي براي دنبالکنندگانش برگزار ميکند. مثلا عکسي از خودش منتشر ميکند و به قيد قرعه به لايککنندگان تصويرش ۲۰۰ هزار تومان جايزه ميدهد!
البته در اين ميان نميتوان سيستم معيوب صدا و سيما را نيز در الگوپروريهايش ناديده گرفت. صدا و سيما مجريان خانم را به عنوان الگوهاي حجاب اسلامي به مخاطبانش معرفي ميکند و سپس با مجريان پرحاشيه چند سال اخير مثل صبا راد يا آزاده نامداري اين احساس به فرد دست ميدهد که رسانه با او صادق نبوده است.
«رسانه ملي» در راستاي نيت خيرخواهانهاش ميتواند فردي را به عنوان الگو به مخاطب معرفي کند که يک محجبه واقعي باشد، به اصول و معيارهاي صدا و سيما عميقا پايبند باشد تا مجبور به نقشبازيکردن نشود. طبيعي است هر آدمي دير يا زود از نقشبازيکردن خسته ميشود و دوست دارد به خود واقعياش برگردد.
به طور قطع وقتي بانوان محجبهاي که مخاطب دائمي تلويزيون هستند، وقتي ميبينند از پوشش آنها استفاده ابزاري و صرفا کسب نان ميشود، دچار احساس بدي نسبت به همان سلبريتي و رسانهاي که او را الگوي حجاب معرفي کرده است، ميشوند.