نماد آخرین خبر

پوستر بخش مدافعان سلامت جشنواره فیلم مقاومت رونمایی شد

منبع
ايسنا
بروزرسانی
پوستر بخش مدافعان سلامت جشنواره فیلم مقاومت رونمایی شد

ايسنا/ آيين رونمايي از پوستر بخش «مدافعان سلامت» شانزدهمين جشنواره بين‌المللي «مقاومت» با حضور سعيد نمکي، وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي، سيماسادات لاري‌پور، معاون فرهنگي و دانشجويي وزارت بهداشت و سخنگوي وزارت بهداشت، مهدي عظيمي ميرآبادي، دبير شانزدهمين جشنواره بين المللي فيلم مقاومت، سردار عبدالرضا آزادي، معاون فرهنگي سازمان بسيج مستضعفين، کيانوش جهانپور، رئيس مرکز ارتباطات و اطلاع‌رساني وزارت بهداشت، ياشار نادري، مديرعامل بنياد فرهنگي روايت فتح و ساير مديران اين رويداد سينمايي در محل وزارت بهداشت در محل اين وزارتخانه برگزار شد.

در اين نشست، سعيد نمکي با اشاره به لزوم انعکاس فداکاري‌هاي کادر درمان و بهداشتي کشور در مبارزه با ويروس کرونا، گفت: روايت فتح روايت عاشقي، دلدادگي و زيبايي است. آن چه با محوريت دفاع‌ مقدس توسط هنرمنداني مانند شهيد آويني به تصوير کشيده شد، صحنه‌هاي عاشورايي جبهه و روايت عاشقي و زيبايي بود. اين جاودانگي حاصل نگاه هنرمندانه افرادي است که با دوربين در جاودانه کردن اين صحنه‌هاي آسماني سهيم بودند و توانستند اين مجموعه را ثبت کنند.

نمکي ادامه داد: روايت آن صحنه‌هاي عاشورايي روايت زيبايي و دلدادگي است که آدم‌هاي هدايت شده آنها را خلق کرده‌اند. کسي مي‌تواند به آن صحنه‌هاي عاشقانه پا بگذارد و آنها را روايت کند که قبل از آن وابستگي به دنيا و متعلقات آن را قرباني کرده باشد. عزيزاني که صحنه‌هاي زيباي دفاع‌‎مقدس را ديده‌اند، به ياد دارند که چه عاشقانه‌هايي به تصوير کشيده شد. روايت فتح يکي از بهترين نمونه‌هاي آن است که روايت زيباترين صحنه‌هايي بود که عاشق‌ترين بندگان خدا در طول تاريخ يک کشور مي‌توانند خلق کنند و کسي که اين صحنه‌ها را به تصوير مي‌کشد نيز بايد خود عاشق باشد.

وزير بهداشت نگاه هنرمندانه و متعهدانه را يکي از ملزومات انعکاس جانفشاني‌هاي کادر درمان و بهداشتي دانست و ادامه داد: هر دوربيني لياقت حضور در اين صحنه‌ها را ندارد. ثبت اين لحظه‌ها چشم پاک مي‌خواهد. همه آن صحنه‌ها روايت عظمت و رهايي از اين کالبد خاکي بود. تصويرگري اين صحنه‌هاي رهايي و دلدادگي کار هر کسي نيست و هر دلي اين لياقت را ندارد که اين صحنه‌ها را براي نسل‌هاي آينده ثبت کند.

وي اضافه کرد: موضوع کرونا، اتفاقي است که بعد از سال‌ها از دفاع‌ مقدس رخ داد و ناگهان موجي از گرفتاري را به وجود آورد. چيني‌ها در دي‌ماه اعلام کردند ويروس کرونا را کشف کرده‌اند اما در اواخر بهمن‌ماه طوفان کرونا در کشور شيوع پيدا کرد اما کادر درماني و بهداشتي کشور قبل از شيوع، سنگرهاي مقابله با کرونا را ساخت و اين در حالي بود که کشور درگير ظالمانه‌ترين تحريم قرار داشت.

نمکي تصريح کرد: اتکا به خداوند متعال و استعانت از روش و منش شهداء دوران دفاع‌ مقدس، روحيه مبارزه را در کادر درماني تقويت کرد تا ديني را که خون شهداء بر ما داشتند و دارند، ادا کنند. اين اداي وظيفه جز با روحيه بسيجي و نگرش مقاومتي امکان‌پذير نبود.

وي بيان کرد: سي سال پيش با کمک بسيج و به‌کارگيري روحيه بسيجي، فلج اطفال در ايران و تا حدودي در افغانستان ريشه‌کن شد. همين تفکر در مقابله با کرونا نيز وجود دارد و کادر درماني کشور به جاي اين که منتظر شيوع کرونا باشد، در فاز تهاجمي تلاش کرد خود را براي مقابله با آن آماده کند تا جايي که در کمتر از دو ماه، آمار مرگ ناشي از اين بيماري به يک‌چهارم و آمار ابتلاي را به يک‌پنجم کاهش يافت که اين خود رکوردي بي‌نظير در جهان است که در سايه وفاق ملي بدون‌توجه به اختلاف نگرش در مواضع سياسي و جناح‌بندي‌ها رخ داد. در اين بين البته، نگاه ويژه و تدابير و فرمايشات رهبر معظم‌ انقلاب بسيار مؤثر بود و ايشان به عنوان پدر و رهبر جامعه، لحظه‌به‌لحظه در جريان امور قرار داشتند و در هر آني که احساس نياز کردند، ورود جدي داشتند و کادر درماني و بهداشتي را حمايت کردند.

وزير بهداشت با ناشناخته‌ خواندن ويروس کرونا، تصريح کرد: در دفاع‌ مقدس هم خط مقدم مشخص بود و هم دشمن اما در جنگ با ويروس کرونا، با دشمني مواجه هستيم که نه به درستي شناخته شده و نه مرز و خط‌مقدمي دارد با اين حال اما همان از خودگذشتگي‌ها کماکان وجود داشت. اگر در جبهه رزمندگان بطري آب خود را به ديگران مي‌دادند، در روزهاي اوليه شيوع بيماري نيز پزشکان و پرستاران سعي مي‌کردند خود از ماسک کمتري استفاده کنند تا همکاران ديگرشان بتوانند تعداد ماسک بيشتري داشته باشند.

وي ضمن اشاره به ابتلاي برخي از مسئولان اين وزارتخانه به بيماري کرونا، خاطرنشان کرد: غيرتمندي کادر درمان، بهداشت و خدماتي و روحيه ايثار و فداکاري و البته عشق به سرزمين، عواملي بود که در سخت‌ترين روزها و شب‌هاي مبارزه با کرونا، باعث ايستادگي مي‌شد.

نمکي پاسداشت روحيه مقاومت را امري درخور تقدير دانست و گفت: اين که جرياني براي پاسداشت روحيه مقاومت تلاش مي‌کند تا آيندگان بدانند اين سرزمين چگونه در بحران سرپا ماند، اقدامي بزرگ و درخور تقدير است؛ چراکه اين افراد ناب‌ترين انديشه‌ها را منعکس مي‌کنند.

وي اظهار داشت: حفظ و انعکاس صحنه‌هاي واقعي مبارزه با کرونا مي‌تواند بهترين مستند براي آيندگان باشد البته به شرطي که با نگاه هنرمندانه و متعهدانه همراه باشد و اين همان کاري است که سيد شهيدان اهل قلم، مرتضي آويني انجام داد. بنابراين نبايد از مستند کردن صحنه‌هاي واقعي اين رخداد بزرگ غافل شد خاصه اين که چنين اپيدمي شايد هر ۱۵۰ سال يکبار اتفاق بي‌افتد، پس آيندگان بايد بدانند که پدران و مادرانشان چگونه با روحيه مقاومت و اتحاد از اين هجمه بزرگ سربلند بيرون آمدند.

وزير بهداشت تأکيد کرد: مستند کردن مقاومت در برابر کرونا و ايثار و فداکاري و بسيج عمومي براي مقابله با آن، در ذهن نسل‌هاي آينده غرورآفرين و جرأت‌آفرين است.

مقاومت در ايثارگري‌هاي کادر درمان متجلي شده است

در ادامه اين مراسم، ياشار نادري؛ مديرعامل بنياد فرهنگي روايت فتح نيز اظهار کرد: مقاومت و مسأله مقاومت را امروز در ايثارگري‌هايي که در شبکه بهداشت و درمان رخ داده، شاهد هستيم. از همين رو وظيفه خودمان ‌دانستيم در بخشي از جشنواره اين موضوع را جانمايي کنيم.

وي افزود: با توجه به گزارش دبير جشنواره، استقبال خوبي در داخل و خارج از جشنواره خاصه بخش مدافعان سلامت شده و اميد است آثار آمده بتواند کمک حال عزيزان ما باشد و ما هم سهم کوچکي در مقابله با بيماري کرونا داشته باشيم.

نادري تصريح کرد: ريشه بنياد به حضور قابل توجه شهيد آويني برمي‌گردد. ما ميراث‌دار او هستيم و امروز به برکت حضور او، همان راه و روش در حال پيگيري است و اميد است بتوانيم در روايت آويني‌گونه مبارزه با کرونا سهم خود را ادا کنيم.

ضرورت مستندسازي آويني‌گونه رشادت‌هاي کادر درمان و بهداشتي

در اين مراسم کيانوش جهانپور، رييس مرکز روابط‎‌عمومي و اطلا‎ع رساني وزارت بهداشت نيز با اشاره به ضرورت مستندسازي آويني‌گونه رشادت‌هاي کادر درمان و بهداشتي کشور در مقابله با کرونا، گفت: گرچه وزارت بهداشت از تصدي‌گري در اجراي جشنواره‌ها پرهيز دارد اما به دليل ويژگي‌هاي ارزشمند و نگاه ويژه جشنواره بين‌المللي فيلم مقاومت به ارزش‌هاي انساني و اسلامي، در بخش مدافعان سلامت با اين جشنواره همکاري مي‌کند.

وي افزود: بعد از انقلاب‌اسلامي، کشور در برهه‌هاي مختلف اعم از جنگ‌ تحميلي و تحريم با چالش‌هاي جدي مواجه شد که روحيه مقاومت و تاب‌آوري ملت سبب شد همه چالش‌ها را يکي پس از ديگري به سلامت پشت سر بگذارد. امروز نيز در موضوع مبارزه با بيماري کرونا، با استفاده از همين روحيه مقاومت به دستاوردهاي کم‌نظيري رسيده است.

جهانپور ادامه داد: بعد از امضاء تفاهم‌نامه همکاري وزارت بهداشت با جشنواره بين‌المللي فيلم مقاومت، فراخوان ارسال آثار در سطح ملي و با استفاده از ظرفيت‌هاي موجود در سفارتخانه‌ها، در سطح بين‌المللي ارسال شد. علاوه بر آن، زمينه‌ همکاري با شهرداري تهران، سازمان هلال‌احمر و سازمان اورژانس کشور نيز فراهم شد تا از ظرفيت اين نهادها نيز در برگزاري باکيفيت‌تر بخش مدافعان سلامت استفاده شود.

بخش مدافعان سلامت در لبيک به رهبري متولد شد

سپس مهدي عظيمي ميرآبادي، دبير شانزدهمين دوره جشنواره بين‌المللي فيلم مقاومت نيز ضمن تشکر از مسئولان وزارت بهداشت و بنياد روايت فتح، گفت: از خداوند مي‌خواهم بهترين شرايط را براي مردم رقم بزند. اميدوارم اين جلسه مايه برکت و کيفت عالي براي جشنواره باشد و کاري در خور شان زحمات دوستان حوزه سلامت انجام بدهيم.

وي افزود: اميدوارم بتوانيم اين مسئوليت را به خوبي انجام بدهيم. اين جلسه آغاز رسمي بخش مدافعان سلامت است. جشنواره در ۱۵ دوره گذشته شأنيت و رتبه خوبي در ميان جشنواره‌هاي کشور و حتي در منطقه پيدا کرده، به عنوان يک برند مطرح شده و در کشورهاي همسو و مرتبط با ما، اين جشنواره شناخته شده است. تقريباً تمام سفارت خانه‌ها ما را مي‌شناسند و جايگاه خوبي داريم.

عظيمي ميرآبادي با اشاره به بخش مدافعان سلامت اين جشنواره، تأکيد کرد: اين بخش در لبيک به پيام رهبري ايجاد شد. اصراري که ما داريم اين است که متناسب با موضوعات جشنواره بهترين آثار را انتخاب کنيم نه اين که اين آثار حتماً ايراني باشد. بحث رعايت و قوانين ستاد ملي مبارزه با کرونا همواره به ما گوشزد شده است از همين رو سعي مي‌کنيم پروتکل‌ها را رعايت کنيم.

رايحه خوش دفاع‌ مقدس در ميدان سلامت

در ادامه سردار آزادي، معاون فرهنگي بسيج مستضعفين بيان کرد: سازمان ما از ابتداي شروع کرونا اين افتخار را پيدا کرد که در کنار عزيزان مدافعان سلامت و در عرصه‌هاي ديگر هم فعال باشد. فعاليتي که در اين دوران اتفاق افتاد يادآور عزيزان ما در دوران دفاع مقدس بود و توانست رايحه خوش آن دوران را احيا کند. بسيج در عرصه هنر هم ورود کرده و مي‌تواند فعال باشد.

وي ادامه داد: ان‌شاءالله دِين خود را به اين جامعه بزرگ ايثارگر ادا کند، قطره‌اي از اين ايثار را بتواند در قالب‌هاي مختلف هنري مستند کند و در مقابل منظر ملت بزرگ خودمان و جهان قرار بدهد. از حمايت و عنايت دکتر نمکي هم تشکر مي‌کنم.

در پايان اين مراسم با حضور سعيد نمکي، وزير بهداشت از پوستر بخش مدافعان سلامت شانزدهمين دوره جشنواره بين‌المللي فيلم مقاومت رونمايي شد. محمدرضا رسولي طراح اين پوستر است.

سيد احد ميکائيل‌زاده، مدير ارتباطات و اطلاع‌رساني، کامران ملکي، مدير امور فوق برنامه و تشريفات، جعفر گودرزي، مدير امور برنامه‌ها، مجيد کريمي، مدير بخش مدافعان سلامت، مجيد راستي، مدير اداري، مالي و پشتيباني و ابراهيم اصغري، مدير امور توليد جشنواره، و سيدضيا هاشمي، تهيه‌کننده و سينماگر از ديگر حاضران در اين مراسم بودند.

شانزدهمين جشنواره بين‌المللي فيلم مقاومت در دو زمان ۳۱ شهريور تا ۶ مهرماه مقارن با هفته دفاع مقدس در بخش‌هاي «مدافعان سلامت»، «جشنواره جشنواره‌ها» و انتخاب استانيِ بخش «فيلمسازان بسيجي» و يکم تا هفتم آذرماه همزمان با هفته بسيج در بخش‌هاي «سينماي ايران و جهان»، «سيدالشهداي مقاومت»، «روايت قلم»، «نقد و پژوهش تحليل» و انتخاب برگزيدگان ملي «فيلمسازان بسيجي» به دبيري مهدي عظيمي‌ميرآبادي به همت انجمن سينماي انقلاب و دفاع مقدس و بنياد فرهنگي روايت فتح برگزار مي‌شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar