اکران «رستاخیز» بعد از سال ها حاشیه به کجا رسید؟
تابناک/ در شرايطي که رييس سازمان سينمايي هفته گذشته اکران آنلاين «رستاخيز» در ايام محرم را بلامانع دانسته بود تهيهکننده اين فيلم در گفت و گويي ضمن ناامن دانستن سامانه هاي وي او دي از طراحي پلتفرم اختصاصي براي اکران آنلاين اين فيلم خبر داد اين در حالي است که «رستاخيز» سال گذشته قاچاق شده بود!
اعتراضات مراجع به اکران «رستاخيز» در سال ۹۴ باعث شد نمايش اين فيلم بعد از يک روز اکران تا تامين نظر مراجع به تعويق بيفتد مراجعي که موافق نمايش چهره حضرت ابوالفضل (ع) در اين فيلم نبودند.
محمدمهدي حيدريان براي پايان قايله اين فيلم بر سر پرداخت رقم حدود ۱۷/۱ ميليارد تومان به ازاي ۶۰ درصد سهم فيلم با سازندگان به توافق رسيد رقم توسط بنياد سينمايي فارابي و موسسه رسانههاي تصويري از محل بودجه عمومي پرداخت شد در واقع ارزش فيلم ۲۸ ميليارد تومان و درآمد يا ضرر توقيف آن ۱۰۰ ميليارد تومان فرض شده که رقمي عجيبي بود چون نه تنها فيلم قطعا در گيشه ايران به نزديکي اين فروش هم نميرسيد بلکه سازندگان هنوز نتوانستند فيلمشان در سطح بين الملل هم از اين فيلم درآمدزايي خاصي داشته باشند تنها احمدرضا درويش در مقطعي ادعا کرد نتفليکس خواستار خريد اين فيلم است اما سندي براي ادعايش ارايه نداد.
بنياد فارابي با پرداخت اين رقم سنگين مالک عمده فيلم محسوب ميشود، اما هنوز راشها، نسخه مستر و مجموعه محتواهاي توليدي اين فيلم به مالک اصلي تحويل داده نشده و در واقع مديران بنياد فارابي حتي امکان تماشاي اين فيلم در دفترشان را نيز ندارند! در واقع وزارت فرهنگ و ارشاد سرمايه گذاري سنگيني کرد اما کنترلي بر دارايي که آن را خريداري کرده، نداشته و ندارد.
اين مسير نهايتا به اينجا ختم شده که عوامل اين فيلم در درصدد راه اندازي يک سامانه براي اکران اين فيلم برآمدند که امکان سرقت از آن وجود نداشته باشد که طبيعتاً چنين سامانهاي قابل تعريف نيست، چرا که اگر چنين قابليتي وجود داشت سامانههايي چون نتفليکس از آن استفاده ميکردند. توقيف «رستاخيز» در اين سالها يک توقيف پولساز براي سازندگانش بوده. مسيري که همچنان ادامه دارد