اکران «رستاخیز» بعد از سال ها حاشیه به کجا رسید؟
تابناک/ در شرایطی که رییس سازمان سینمایی هفته گذشته اکران آنلاین «رستاخیز» در ایام محرم را بلامانع دانسته بود تهیهکننده این فیلم در گفت و گویی ضمن ناامن دانستن سامانه های وی او دی از طراحی پلتفرم اختصاصی برای اکران آنلاین این فیلم خبر داد این در حالی است که «رستاخیز» سال گذشته قاچاق شده بود!
اعتراضات مراجع به اکران «رستاخیز» در سال ۹۴ باعث شد نمایش این فیلم بعد از یک روز اکران تا تامین نظر مراجع به تعویق بیفتد مراجعی که موافق نمایش چهره حضرت ابوالفضل (ع) در این فیلم نبودند.
محمدمهدی حیدریان برای پایان قایله این فیلم بر سر پرداخت رقم حدود ۱۷/۱ میلیارد تومان به ازای ۶۰ درصد سهم فیلم با سازندگان به توافق رسید رقم توسط بنیاد سینمایی فارابی و موسسه رسانههای تصویری از محل بودجه عمومی پرداخت شد در واقع ارزش فیلم ۲۸ میلیارد تومان و درآمد یا ضرر توقیف آن ۱۰۰ میلیارد تومان فرض شده که رقمی عجیبی بود چون نه تنها فیلم قطعا در گیشه ایران به نزدیکی این فروش هم نمیرسید بلکه سازندگان هنوز نتوانستند فیلمشان در سطح بین الملل هم از این فیلم درآمدزایی خاصی داشته باشند تنها احمدرضا درویش در مقطعی ادعا کرد نتفلیکس خواستار خرید این فیلم است اما سندی برای ادعایش ارایه نداد.
بنیاد فارابی با پرداخت این رقم سنگین مالک عمده فیلم محسوب میشود، اما هنوز راشها، نسخه مستر و مجموعه محتواهای تولیدی این فیلم به مالک اصلی تحویل داده نشده و در واقع مدیران بنیاد فارابی حتی امکان تماشای این فیلم در دفترشان را نیز ندارند! در واقع وزارت فرهنگ و ارشاد سرمایه گذاری سنگینی کرد اما کنترلی بر دارایی که آن را خریداری کرده، نداشته و ندارد.
این مسیر نهایتا به اینجا ختم شده که عوامل این فیلم در درصدد راه اندازی یک سامانه برای اکران این فیلم برآمدند که امکان سرقت از آن وجود نداشته باشد که طبیعتاً چنین سامانهای قابل تعریف نیست، چرا که اگر چنین قابلیتی وجود داشت سامانههایی چون نتفلیکس از آن استفاده میکردند. توقیف «رستاخیز» در این سالها یک توقیف پولساز برای سازندگانش بوده. مسیری که همچنان ادامه دارد