جزییات برگزاری آنلاین جشنواره فیلم کودک
مهر/ دبير سي و سومين جشنواره بينالمللي فيلمهاي کودکان و نوجوانان در شرايط کرونايي بيان کرد که نميتوانستيم چراغ جشنواره فيلم کودک را بعد از ۳۳ سال خاموش کنيم.
در بخشي از برنامه تلويزيوني «شهرفرنگ» با موضوع «روزگار سينماي ايران»، حميدرضا مدقق درباره برپايي آنلاين اين دوره از جشنواره بينالمللي فيلمهاي کودکان و نوجوانان که فراخوان آن روز پنجشنبه سي مرداد منتشر شده، پرسيد که عليرضا تابش دبير اين جشنواره گفت: اين دوره جشنواره به صورت مجازي و آنلاين در دو بخش رقابتي سينماي ايران و سينماي بينالملل برگزار خواهد شد و بنياد سينمايي فارابي، شهرداري اصفهان و سازمان سينمايي برگزار کنندگان اصلي اين رويداد هستند.
وي اظهار کرد: ما از آغاز بهار امسال که با شيوع کرونا مقارن شده بود، مطالعات و جلسات مختلفي داشتيم و نسبت بهرصد و تحقيق بينالمللي از برپايي جشنوارههاي مهم جهاني اقدام کرديم.
دبير جشنواره بينالمللي فيلمهاي کودکان و نوجوانان در پاسخ به اين پرسش که آيا برگزاري جشنواره به شکل مجازي، از بابت سرقت آثار نگرانکننده نيست؟ گفت: به اين نکته لطفاً توجه کنيد که وقتي از نمايش فيلم در يک جشنواره به شکل آنلاين صحبت ميکنيم، قرار نيست فيلمي را مثل اکرانآنلاين دائماً پخش کنيم، بلکه قرار است فيلم در نوبتها و ساعات مشخص، توسط کساني که در پورتال جشنواره ثبتنام ميکنند و به پلتفرمها وصل ميشوند، ديده شود.
وي اضافه کرد: در واقع آنها با ثبتنام ميتوانند فيلمها را ببينند و از سويي، در جشنواره بينالمللي فيلمهاي کودکان و نوجوانان، فيلمهاي سينمايي بلند و کوتاه و انيميشن به رقابت ميپردازند و تنوع فيلمهاي خارجي و داخلي بالا است، اين حساسيت که مطرح ميشود، بيشتر در مورد فيلمهاي بلند داستاني وجود دارد که چند تايي در بخش سينماي ملي و چندتايي هم در بخش سينماي بينالمللي داريم. طبعاً نمايش آنلاين فيلمهاي بلند داستاني در تعامل با تهيه کننده و صاحب اثر اتفاق خواهد افتاد.
تابش تأکيد کرد: من طي اين مدت با تهيهکنندگان داخلي جلساتي داشتهام. جلسات خيلي خوبي با مديران وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات داشتهايم تا آنها به لحاظ زيرساختي جشنواره را حمايت کنند. برخي از رويدادهاي ما که احتمالاً در اصفهان برگزار شود، لايو و زنده است. همچنين کارگاههاي آموزشي جشنواره که اتفاقاً در دوران کرونا بهخاطر آنلاين برگزار شدن، ميتواند از گستردگي و سطح کيفي بالاتري برخوردار باشد و بتوانيم تعداد بيشتري مهمانان درجه يک را هم مشارکت بدهيم. همين طور نوع مشارکت داوران جشنواره که با يک لينک اختصاصي که برايشان ارسال ميشود، آثار را داوري ميکنند.
وي در پايان تصريح کرد: برپايي جشنواره به شکل مجازي، تصميمي است که شوراي سياستگذاري جشنواره گرفت و ما به هر حال نميتوانستيم چراغ جشنواره کودک را به عنوان يک جشنواره تخصصي ۳۳ ساله که در منطقه معتبر و قديمي است، خاموش کنيم. کار ما سخت است و به مشارکت و همراهي صداوسيما، آموزش و پرورش، کانون پرورش فکري کودکان و نوجوانان، وزارت ارتباطات و فناوري اطلاعات و دستگاههاي مختلف نياز داريم و آنها بايد جشنواره فيلم کودک را همراهي کنند. اين يک جشنواره نو، در خدمت خانوادههاي ايراني و کودکان و نوجوانان و البته در جهت ارتقاي سينماي تخصصي کودک و نوجوان در ايران است.