ايسنا/ ده سال از درگذشت مهين شهابي ـ بازيگر باسابقه تئاتر، سينما و تلويزيون مي‌گذرد. بازيگري که عزت‌الله انتظامي، او را يکي از بانوان مبارز تئاتر توصيف کرده بود.
او زاده ۲۵ شهريور ۱۳۱۵ و ثمره ازدواج پدري ارتشي و مادري از خانواده قاجاريه بود که از همان زمان کودکي، احترام بين زن و شوهر را از والدين خود آموخت و به گفته خودش، در زندگي احترام‌آميزي بزرگ شد.

در سال‌هاي نوجواني و به واسطه بازي در نمايش‌هاي آماتوري در دبيرستان، به بازيگري علاقه‌مند شد و پس از ازدواج، همسرش که خود اهل کاري هنري بود، با ديدن اين علاقه، مشوق او شد.

گفته مي‌شود که فعاليت هنري‌اش را ابتدا با دوبلاژ آغاز کرد و بعد به گروه تئاتر «آناهيتا» به سرپرستي مهين و مصطفي اسکويي پيوست و بعد از آن به دعوت دکتر فروغ، به اداره هنرهاي دارماتيک رفت.

شهابي در افتتاح تماشاخانه «سنگلج» (۲۵ شهريور سابق) با بازي در نمايش «اميرارسلان» روي صحنه رفت و سال‌ها در گروه تئاتر «مردم» به سرپرستي عزت‌الله انتظامي و علي نصيريان کار کرد.

آقاي بازيگر ، او را يکي از زنان مبارز تئاتر مي‌دانست چراکه در آن دوره کار هنري براي بانوان بسيار دشوارتر بود.

اين بانوي هنرمند اما باور داشت گرچه هنر، راه زيبايي است ولي در کنار آن بايد زندگي شخصي خود را حفظ کرد و اجازه نداد که حرمت يک زن هنرمند از بين برود. 

بازي در نمايش‌هاي «بلبل سرگشته»، «آي با کلاه، آي بي‌کلاه»، «بازرس» و ... از جمله نقش‌آفريني‌هاي او در تئاتر است.

در ۲۴ سالگي با بازي در فيلم «ماجراي جنگل» ساخته مهدي ميرصمدزاده، براي اولين بار مقابل دوربين رفت ولي مانند بسياري از هنرمندان قدرتمند تئاتر، بازي در فيلم «گاو» داريوش مهرجويي، سرآغازي جدي براي حضور او در سينما شد. حضوري که بعدها با بازي در فيلم‌هايي مانند «پاييزان» ساخته رسول صدرعاملي، «گل مريم» کار حسن محمدزاده، «آقاي بخشدار» به کارگرداني خسرو معصومي،«دو نيمه سيب» ساخته کيانوش عياري، «راه افتخار» داريوش فرهنگ و ... ادامه پيدا کرد.

اما عموم تماشاگران، او را با بازي در سريال «آينه» مي‌شناختند. بازي در مجموعه‌هاي تلويزيوني‌ «گالش‌هاي مادربزرگ»، «سفر»، «همه فرزندان من»، «لبخند زندگي»، «نيمه پنهان ماه»، «طلاق»،«خانه سبز» و ... بخش ديگري از فعاليت‌هاي اين هنرمند است که گويندگي راديو را هم تجربه کرده بود و باور داشت هنرمند در درجه اول بايد به مردم عاطفه داشته باشد که بتواند نقش آنان را بازي کند.

اين عاطفه اما فقط نسبت به مردم نبود و بانوي بازيگر، عشق بسياري هم به ميهن خويش داشت و مي‌گفت زندگي در دهات کوره‌هاي ايران را به زيستن در هر کشور ديگري ترجيح مي‌دهد و اميد داشت که دولتمردان به داد مردم برسند.

مهين شهابي مشغول بازي در سريال «وضعيت سفيد» حميد نعمت‌الله بود که به دليل عارضه مغزي در بيمارستان بستري شد و سرانجام بامداد اولين روز شهريور ماه ۱۳۸۹ در بيمارستان «پارس» چشم از جهان فرو بست و يکي ديگر از مهمانان قطعه هنرمندان بهشت زهرا (س) شد.

«موزه سينما» همزمان با سالروز درگذشت اين هنرمند، تصاويري را از يکي از گفتگوهاي او در سال ۱۳۸۶ منتشر کرده که در ادامه مي‌بينيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar