مهر/ کارگردان مستند «آواي شب دهم» بيان کرد اين مستند ماجراي تلاش‌هاي دختري است که مي‌خواست مترجم هيات ناشنوايان شود.

سميه کريمي کارگردان مستند «آواي شب دهم» درباره ساخت اين مستند گفت: ساخت مستند «آواي شب دهم» ۲ سال طول کشيد و به تازگي تدوين آن به پايان رسيده و آماده نمايش است. اين مستند درباره دختري است که پدر و مادرش ناشنوا هستند و خودش مي‌خواهد مترجم هيأت ناشنوايان شود که در اين راه با مشکلاتي موجه مي‌شود.

وي بيان کرد: هيأت‌هاي يزدي بسيار جالب هستند و عزاداري بسيار متفاوتي را نسبت به شهرهاي ديگر انجام مي‌دهند. سوژه اين فيلم زماني به ذهن من رسيد که شاهد عزاداري هيأت ناشنوايان در يزد بودم، مترجمي که اين هيأت را همراهي مي‌کرد خيلي خوب از پس اين کار برنمي‌آمد و حس و حال آن چناني نداشت. پيش از اين دختري که در مستند به تصوير کشيده شده و تمايل به حضور در اين هيأت را داشت، ديده بودم.

اين مستند ساز توضيح داد: اين دختر و علاقه‌اش به مترجم بودن در هيأت عزاداري ناشنوايان را ديدم و شاهد اين بودم که براي مترجم شدن در اين هيأت چه تلاش‌هايي کرده است.

وي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود به اين مساله اشاره کرد که وجود يک مترجم خوب در هيأت عزاداري ناشنوايان بسيار مهم است، در اين هيأت‌ها در کنار مداح، يک نفر بايد همراه با هيأت سينه مي‌زد تا اعضاي هيأت بتوانند با ريتم نوحه همراه شوند و يک نفر نيز نوحه را براي ناشنوايان ترجمه کند.

کريمي بيان کرد: يکي از نکات جالب در اين هيأت اين بود که عزاداري آنها نسبت به ديگر هيأت‌ها احساسي‌تر است و عشق به امام حسين (ع) روي صورت آنها حس مي‌شود.

وي ادامه داد: فعاليت يک مترجم زن در يک هيأت عزاداري مي‌تواند حواشي و مشکلاتي را براي فرد به‌وجود آورد اما اين دختر تمام تلاش خود را کرده بود تا به عنوان مترجم در اين هيأت حضور داشته باشد و اين مستند تلاش‌هاي اين دختر را براي رسيدن به هدف خود به تصوير کشيده است.

کارگردان مستند «آواي شب دهم» گفت: در واقع مي‌توان گفت که اين دختر خانم به نوعي مداح هيأت ناشنوايان بود چرا که بايد نوحه مداح را به زبان اشاره براي آنها ترجمه مي‌کرد.

وي درباره نامگذاري اين مستند توضيح داد: در ميان شب‌هاي عزاداري امام حسين (ع)، شب دهم يکي از مهمترين شب‌هاي عزاداري به شمار مي‌رود و از اهميت بسياري براي عزاداران برخوردار است به همين دليل نام «آواي شب دهم» را براي اين مستند انتخاب کردم.

کريمي در بخش ديگري از صحبت‌هاي خود بيان کرد: در ابتدا مي‌خواستم اين مستند، يک مستند پرتره باشد اما در هنگام ساخت تبديل به يک مستند اجتماعي شد، اين دختر در زندگي خود با مشکلات بسياري همراه بود و به گونه‌اي مرد خانواده خود بود، در واقع يکي از جذابيت‌هاي دختر مورد نظر، قدرتي بود که در وجود اين دختر قرار داشت.

اين مستندساز در پايان گفت: اين دختر در کنار همه مشکلاتي که پيش رو داشت، تصميم گرفته بود تا در اين هيأت حضور داشته باشد و در اين زمينه تلاش بسياري هم کرده بود و اين مستند ماجراي تلاش‌هاي اين دختر را به تصوير کشيده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar