سينماديلي/ وبسايت ايندي واير به مناسبت تولد 58 سالگي ديويد فينچر و در شرايطي که همه منتظر نمايش فيلم «منک» به کارگرداني او هستند به رده‌بندي فيلم‌هايي اين کارگردان بزرگ پرداخته و نوشته:« از زمان آمدنش از دنياي ويديو کليپ به دنياي آثار سينمايي؛ فينچر خود را به صداي خاص و غيرقابل حذف از سينماي آمريکا تبديل کرده و کمال گرايي اش در درون سيستم ناکامل هاليوود باعث شده که حتي پيش از مرگ کوبريک به او لقب «کوبريک ثاني» را بدهند»

بنا به نظر ايندي واير اين رنکينگ برترين فيلم‌هاي ديويد فينچر است:

1) شبکه اجتماعي: اثري که بسياري آن را «گتسبي بزرگ» يا «همشهري کين» دوران اينترنت مي دانند، و اثري ديدني درباره ي يکي از سخت ترين چيزهايي که مي شود از آن فيلمبرداري کرد: داستان چند فارغ التحصيل هاروارد که يک سايت اينترنتي راه مي اندازند. شبکه اجتماعي يکي از بهترين فيلم هاي قرن بيست و يکم است چون به خوبي تغيير مفهوم جهان را متوجه مي شود و به نمايش مي گذارد.

2) زودياک: براي نابغه ريز بين مثل فيچر که عاشق عرضه مناسب موقعيت هاي دراماتيک است، اثري مانند زودياک کعبه آمالش است. فيلمي پر از جزئيات و نکته که روايتش از چندين نقطه زاويه ماجراي قاتلي را که هرگز دستگير نشد، دنبال مي کند. اثري که شايد بيش از هر اثري ديگري قابليت تماشاي دوباره دارد

3) باشگاه مشت زني: اثري به معناي کلمه و معناي فلسفي در باره پايان قرن بيستم. باشگاه مشت زني شايد در زمان خود چندان مورد استقبال قرار نگرفت، اما در ادامه با پوچ گرايي خاصش به يکي از خاص ترين آثار قرن بيستم تبديل شد

4) دختر گمشده: يک اثر که فينچر در آن تمام قدرتش را مانند يک ژنرال در انتخاب زيردستانش به نمايش مي گذارد. آخرين اثر فينچر به قدري قدرتمند است که اگر امروز بگويد قرار است قسمت بعدي «فيلم اموجي» را هم بسازد ميدانيم کارت هايي براي بازي کردن دارد.

5) هفت: تماشاي هفت درک عميقي از خباثت و شرارت به ما مي دهد. کنايي است که کسي که نقش جان دو را در اين فيلم بازي کرد، بعدها درنقش رئيس جمهور آمريکا ظاهر شد.

6) دختري با خالکوبي اژدها: اثري بر اساس پرفروشترين رمان ادبي از زمان هري پاتر در دستان فينچر قرار بود در اين فيلم فينچر بيشتر مشتاق نمايش پروسه شخصيت هاست تا حل معماي جنايي حاضر در قلب اثر. شايد به همين خاطر هم اين اثر آن طوري که همه انتظار داشتند از آب درنيامد

7) بازي: فيلمي در انتهاي دهه پرپول آمريکايي ها درباره يک سرمايه دار با بازي کرک داگلاس که در بازي پيچيده گرفتار مي شود. هرچند پرده سوم کمي غيرمنطقي و عجولي دارد و قدر ساير آثار فينچر طرفدار ندارد،اما همچنان تماشايي است.

8) مورد عجيب بنجامين باتن: شايد غيرفينچري ترين اثر فينچر که کمتر به سويه تاريک بشر مي پردازد و بيشتر فيلمي در باب معناي زمان و زندگي است. با تکنولوژي هايي بسيار پيشرفته و پيشرو در زمان خود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar