نماد آخرین خبر

بزرگداشت پنج سینماگر دفاع مقدس در افتتاحیه جشنواره مقاومت

منبع
ايسنا
بروزرسانی
بزرگداشت پنج سینماگر دفاع مقدس در افتتاحیه جشنواره مقاومت

ايسنا/ آيين نکوداشت پنج سينماگر متعهد انقلاب اسلامي و دفاع‌مقدس در افتتاحيه شانزدهمين جشنواره بين‌المللي فيلم مقاومت برگزار مي‌شود.
مراسم نکوداشت خسرو سينايي، هادي مشکوه، شهيد حسين فهيمي، همايون‌رضا عطاردي و غلامرضا جنت‌خواه دوست همزمان با افتتاميه شانزدهمين جشنواره بين‌المللي فيلم مقاومت برگزار مي‌شود.

اين آيين امروز دوشنبه 31 شهريورماه و همزمان با مراسم افتتاحيه نکوداشت 5 سينماگر انقلاب و دفاع مقدس برگزار خواهد شد.

سينايي؛ از مهاجرت لهستاني‌ها تا روايتگري دفاع‌مقدس

خسرو سينايي؛ کارگردان، فيلمنامه‌نويس و مستندساز، فارغ‌التحصيل کارگرداني و فيلم‌نامه‌نويسي از آکادمي هنرهاي نمايشي و رشته تئوري موسيقي از کنسرواتوار وين است.

وي فيلمسازي خود را از سال ۱۳۴۶ آغاز کرد. او سال ۶۲ مستند «مرثيه گمشده» با روايت مهاجرت هزاران لهستاني به ايران (در سال‌هاي ۱۹۴۱ و ۱۹۴۲ ) را ساخت و به همين دليل جايزه‌اي تحت عنوان نشان ويژه «صليب شواليه جمهوري لهستان» نيز از رييس‌جمهور کشور لهستان هم دريافت کرد.

يکي از مطرح‌ترين فيلم‌هاي سينمايي اين کارگردان «عروس آتش» بود که سال ۷۸ ساخته شد و سيمرغ بلورين بهترين فيلمنامه را نيز از جشنواره فيلم فجر دريافت کرد.

«جزيره رنگين»، «کوير خون»، «مثل يک قصه»، «گفت‌وگو با سايه»، «فرش، اسب، ترکمن»، «عروس آتش»، «کوچه پاييز»، «در کوچه‌هاي عشق»، «يار در خانه»، «مرثيه گمشده»، «هيولاي درون»، «زنده باد...» و «تهران امروز» از آثار اين کارگردان است.

سينايي در حوزه مستند هم کارنامه قابل‌اعتنايي دارد. «راويان تاريخ»، «گواهان تاريخ»، «آوازهاي سکوت»، «طرح برنده»، «ميان سايه و نور» و «عبور از نمي‌دانم» از آثار او در عرصه مستندسازي است.

نشان «هنرمند با افتخار» از وزارت فرهنگ جمهوري لهستان براي فيلم مرثيه گمشده، نشان ويژه «صليب شواليه جمهوري لهستان» از سوي رئيس‌جمهور لهستان براي فيلم مرثيه گمشده، جايزه انجمن بين‌المللي منتقدان فيلم (فيبرشي) براي فيلم عروس آتش در جشنواره بين‌المللي فيلم کارلوي واري جمهوري چک، برنده جايزه گلدان بلورين انجمن مبارزان ضد فاشيسم در جشنواره کارلوي جمهوري چک براي فيلم زنده باد... و همچنين جايزه فارغ‌التحصيلي آکادمي موسيقي و هنرهاي نمايشي (وين - اتريش) براي فيلم «ماهيگيري» نيز از افتخارات اين تهيه‌کننده شاخص سينما است.

پيکر خسرو سينايي که در 11 مرداد ۱۳۹۹ به دليل عفونت ريه و ابتلا به کروناويروس سندرم حاد تنفسي ۲، درگذشت. ۱۲ مرداد ۱۳۹۹ بدون برگزاري مراسم عمومي و تنها با حضور خانواده‌اش در قطعه هنرمندان بهشت زهرا در کنار مزار محمّدعلي کشاورز به خاک سپرده شد.

مشکوه؛ روايت ۱۸ سال تهيه‌کنندگي در سينماي دفاع‌مقدس

هادي مشکوه؛ تهيه‌کننده سينما در ۳۰ سالگي از کرمان، زادگاهش به تهران مهاجرت کرد. او که عکاسي در بيش از ۳۲۳ فيلم سينمايي را در کارنامه دارد، پس از انقلاب وارد عرصه تهيه‌کنندگي فيلم شد و در زمره اولين تهيه‌کنندگاني بود که به اين عرصه وارد شدند.

تهيه‌کنندگي فيلم سينمايي «مرز» به نويسندگي سيروس الوند و کارگرداني جمشيد حيدري در سال 1360 يکي از اولين فيلم‌هاي با موضوع دفاع‌مقدس و دومين فيلم به تهيه‌کنندگي مشکوه بعد از «کرکس‌ها مي‌ميرند» بود.

«ترن» يکي ديگر از آثار ماندگاري است که به تهيه‌کنندگي هادي مشکوه و کارگرداني امير قويدل و البته بازي به يادماني فرامرز قريبيان در کنار خسرو شکيبايي و عنايت بخشي، ساخته شد. آخرين فيلمي که مشکوه در سينماي ايران تهيه کرد، فيلم «لانه عقاب‌ها» به نويسندگي و کارگرداني کوپال مشکوه در سال ۱۳۷۸ بود که آن هم در ژانر دفاع‌مقدس ساخته شد. سرانجام مشکوه در سن ۹۰ سالگي در ۲۲ آبان ۱۳۹۴ به دليل مشکلات کليوي و تنفسي و بر اثر ايست قلبي در بيمارستان لبافي‌نژاد تهران درگذشت.

شهيد فهيمي؛ از مستند شهادت تا استناد به شهادت

شهيد حسين فهيمي جانباز ۷۰ درصد و عضو هيئت‌علمي دانشگاه سوره، از دوران جنگ يک دست و يک پاي خود را از دست داده بود.

وي در سال ۱۳۴۳ در شيراز متولد شده و داراي مدرک کارشناسي سينما از دانشگاه هنر، کارشناسي‌ارشد ادبيات نمايشي دانشگاه تربيت مدرس و دکتراي پژوهش هنر دانشگاه هنر بود. از جمله فعاليت‌هاي فهيمي مي‌توان به مستند «محيط‌زيست کهکلويه‌وبويراحمد»، «ده مستند مساجد و فعاليت‌هاي فرهنگي استان فارس»، «فيلم‌هاي کوتاه مستند گزارشي سيماي صبحگاهي»، مستند «تشييع شهداي شيراز»، مستند رحلت امام خميني «سوگ در سوگ»، فيلم داستاني «آغاز يک پايان»، فيلم داستاني «آواز جنگل»، سينمايي «ساحت»، فيلم مستند «گمست» و فيلم مستند «انتظار» اشاره کرد. وي سرانجام در ۲۵ آذرماه سال ۱۳۹۵ به ياران شهيدش پيوست و به فيض والاي شهادت رسيد.

عطاردي؛ مردي از جنس تجربه در سينما

همايون‌رضا عطاردي از سال ۱۳۶۶ فعاليت‌هاي موسيقي خود را به صورت جدي آغاز کرد. او کار حرفه‌اي را از سينما شروع و سال ۱۳۷۲ در فيلم «راننده‌ سفير» به کارگرداني حبيب‌الله بهمني و شفيع آقامحمديان به عنوان آهنگساز فعاليت کرد. فعاليت در سريال «۲۳‌ گرم» به کارگرداني جواد مزدآبادي و سريال «آدمخوار» در مقام آهنگساز نيز در کارنامه او ديده مي‌شود.

وي در سال ۱۳۸۱ جايزه بهترين موسيقي نماهنگ را براي «وسعت عشق» از نهمين «جشنواره فيلم دفاع مقدس» دريافت کرد. «فيلادلفي» به کارگردان اسماعيل رحيم‌زاده و سيدمجتبي اسدي‌پور، «دختران» به کارگرداني قاسم جعفري، «پشت پرده مه» ساخته پرويز شيخ طادي، «چوري» اثر جواد اردکاني، «آخرين نبرد» و «آن مرد آمد» به کارگرداني حميد بهمني، «تلاش معکوس» ساخته علي عسگري و «يک شب يک غريبه» به کارگرداني حسين قاسمي جامي، از ديگر فيلم‌هايي است که عطاردي به عنوان آهنگساز در آنها حضور داشته است.عطاردي در سوم مردادماه سال 99 به دليل ابتلا به بيماري کرونا دار فاني را وداع گفت.

جنت‌خواه، کارگردان هزاران ساعت مستند دفاع‌مقدس

غلامرضا جنت‌خواه ‌دوست، از سال ۱۳۴۶ فعاليتش را با کارگرداني مستندهاي تلويزيوني آغاز کرد. وي با توليد و ساخت فيلم‌هاي مستند داستاني در مورد مضامين جنگ گام‌هاي موثري برداشت و به يکي از چهره‌هاي شناخته‌شده در اين عرصه تبديل شد.

جنت‌خواه ‌دوست با ساخت بيش از ۱۳ هزار دقيقه مستند جنگي به صورت نگاتيو، از اين حيث يکي از مستندسازان رکورددار به شمار مي‌رود. اين کارگردان ۷۳ ساله ده‌ها مستند درباره دفاع‌مقدس در کارنامه کاري خود داشت که از آن جمله مي‌شود به «مائده» اشاره کرد. جنت‌خواه‌دوست در ۱۴ خرداد ۹۸ به دليل ابتلا به بيماري سرطان درگذشت.

شانزدهمين جشنواره بين‌المللي فيلم مقاومت در دو زمان ۳۱ شهريور تا ۶ مهرماه همزمان با هفته دفاع مقدس در بخش‌هاي «مدافعان سلامت»، «جشنواره جشنواره‌ها» و انتخاب استانيِ بخش «فيلمسازان بسيجي» و «نشان رسول» و يکم تا هفتم آذرماه همزمان با هفته بسيج در بخش‌هاي «سينماي ايران و جهان»، «سيدالشهداي مقاومت»، «روايت قلم»، «نقد و پژوهش تحليل» و انتخاب برگزيدگان ملي «فيلمسازان بسيجي» به دبيري مهدي عظيمي‌ميرآبادي به همت انجمن سينماي انقلاب و دفاع مقدس بنياد فرهنگي روايت فتح برگزار مي‌شود.


مراسم افتتاحيه شانزدهمين جشنواره بين المللي فيلم مقاومت با حضور سيد مهدي عظيمي ميرآبادي؛ دبير اين دوره از جشنواره، هنرمندان و سينماگران و مقامات لشکري و کشوري روز دوشنبه 31 شهريور ساعت 19:30 در باغ موزه دفاع مقدس در جوار مزار شهداي گمنام برگزار مي شود.

اهداي نشان رسول به سينماگر خلاق در ميدان هنر سينماي انقلاب اسلامي و دفاع مقدس به پاس دغدغه و گام‌هاي نوآورانه‌شان، رونمايي از بانک جامع اطلاعاتي هنرمندان سينماي انقلاب و دفاع‌مقدس، برگزاري مراسم نکوداشت همايون‌رضا عطاردي؛ تهيه‌کننده و موسيقي‌دان، هادي مشکوه؛ تهيه‌کننده، خسرو سينايي؛ کارگردان و فيلمنامه‌نويس، غلامرضا جنت‌خواه؛ مستندساز و شهيد حسين فهيمي؛ کارگردان و عضو هيئت‌علمي دانشگاه سوره و تقدير از خانواده‌هاي زنده‌ياد رسول ملاقلي‌پور، شهيد سيد مرتضي آويني و مادر شهيدان فهيمي از جمله مهمترين بخش‌هاي افتتاحيه شانزدهمين جشنواره بين‌المللي فيلم مقاومت است. اجراي اين مراسم را محمدرحمان نظام‌اسلامي برعهده دارد.

شانزدهمين جشنواره بين‌المللي فيلم مقاومت در دو زمان ۳۱ شهريور تا ۶ مهرماه همزمان با هفته دفاع مقدس در بخش‌هاي «مدافعان سلامت»، «جشنواره جشنواره‌ها» و انتخاب استانيِ بخش «فيلمسازان بسيجي» و «نشان رسول» و يکم تا هفتم آذرماه همزمان با هفته بسيج در بخش‌هاي «سينماي ايران و جهان»، «سيدالشهداي مقاومت»، «روايت قلم»، «نقد و پژوهش تحليل» و انتخاب برگزيدگان ملي «فيلمسازان بسيجي» به دبيري مهدي عظيمي‌ميرآبادي برگزار مي‌شود.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar