مسعود کیمیایی در «خائن کشی» سراغ قصه مهدی بلیغ میرود

فيلم نيوز/ مسعود کيميايي قصهاي درباره يکي از عجيبترين خلاف کارهاي تاريخ معاصر را روايت مي کند.
مسعود کيميايي فيلمساز کهنه کار سينماي ايران قرار است در فيلم تازه خود، زندگي مهدي بليغ مشهورترين سارق و کلاهبردار ايراني را به تصوير بکشد.
روزنامه «سازندگي» درباره قصه مهدي بليغ که حالا دستمايه ساخت فيلم تازه مسعود کيميايي شده، مينويسد: مهدي بليغ را کساني ميشناسند که اهل خواندن تاريخاند. او معروفترين خلاف کار تهران شد؛ خلاف کاري که قصههايش مشهور است و دست کم دو قصه او را تهرونيهاي قديمي خيلي خوب ميدانند. يکي از کلاهبرداراني که حتي کاخ دادگستري را هم فروخت!
اما اصل ماجرا به سال ۱۳۲۷ برميگردد؛ آن روزها مهدي بليغ همراه مهدي نظري و هوشنگ مجتبايي سه سارق با سابقه بودند که يک باند سرقت شکل دادند. آنها با هم پيمان بستند اگر هر کدام به چنگ پليس افتادند ديگري براي رهايي او اقدام کند.
در اين ميان کسي که بيش از دو تن ديگر به اين عهد و پيمان وفادار ماند، مهدي بليغ بود که زودتر از آن دو گرفتار شد. ماجرا اين بود که آنها از يک طلا فروشي دزدي کرده بودند اما بليغ گرفتار شد و زندان افتاد. در زندان منتظر کمک بود که نظري سراغش آمد و گفت هوشنگ فرار کرده به خارج از کشور رفته است!
بليغ پيغامي از هوشنگ گرفته و گفته بود که نه فقط سهمش را بالا کشيده بلکه زنش را هم از راه به در کرده است! بليغ ديوانه شده بود؛ به محض خروج از زندان، مهدي نظري را پيدا کرد و کشت، اما هوشنگ از چنگش گريخت. همان سال به اتهام قتل به حبس ابد محکوم شد. او زمان انقلاب از زندان آزاد شد ولي دوباره دستگيرش کردند و اين بار، با حکم صادق خلخالي اعدام شد.
مسعود کيميايي مهدي بليغ را از نزديک ميشناخت همين آشنايي احتمالا کمک ميکند تا فيلم او چيزي بيشتر از روايتهايي خلاقانه نويسندگان تهران معاصر و اطلاعات هفتگي شود. حتي باقر پرهام سال ۶۱ در مقالهاي نوشت که بليغ ماجراهاي جالبي از زندگي خودش را براي کيميايي تعريف کرده است.
«خائن کشي» سي امين فيلم مسعود کيميايي است. قبلتر اين فيلمساز گفته بود قصد دارد سريالي براي شبکه خانگي بر پايه رمانش «جسدهاي شيشهاي» بسازد، اما ظاهرا اين سريال را کنار گذاشته تا فيلمي درباره يک ضد قهرمان عجيب بسازد؛ آرسن لوپن ايراني!
اين بار علي اوجي تهيه کننده فيلم اوست. ظاهرا اسپانسر فيلم اول مارکت است، اما هنوز مشخص نيست پول فيلم تازه کيميايي را اول مارکت ميدهد يا از سرمايه شخصي تامين ميشود.