نماد آخرین خبر

مخالفت آیفیک با ورود صدا و سیما به عرصه شبکه نمایش خانگی

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
مخالفت آیفیک با ورود صدا و سیما به عرصه شبکه نمایش خانگی

خبرآنلاين/ رييس هيات مديره آيفيک، در يک نشست خبري، ورود تلويزيون به عرصه صدور مجوز در شبکه نمايش خانگي را اشتباه دانست و خواستار حل اختلافات سازمان صدا و سيما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي شد

امروز (سه‌شنبه اول مهر)، نشست رسانه‌اي انجمن صنفي شرکت‌ها و موسسات فيلمسازي ايران در فرهنگسراي گلستان برگزار شد.

سيدامير پروين‌حسيني، رئيس هيئت مديره آيفيک در اين نشست گفت: «اين انجمن فعاليت خود را ۱۱ سال پيش آغاز کرده است. در اين سال‌ها نظر اين صنف را درباره صلاحيت تهيه‌کنندگي مي‌پرسيدند. شوراي داوري آيفيک نيز موفق عمل کرده و در اين زمان پرونده حل نشده وجود نداشته است. اخيرا از اين پتانسيل استفاده نشده است و اگر اسامي اعضاي اين صنف را نگاه کنيم، درمي‌يابيم اين اعضا با تمام قوا و بدون هيچ چشم‌داشتي به دنبال حل مشکلات صنفي خود هستند. اما بي مهري مي‌شود و گاه تصميماتي گرفته مي‌شود که به سود کسي نيست.»

او ادامه داد: «براي توليد يک سريال ۵۰ تا ۲۰۰ نفر درگير کار مي‌شوند. اين مهم اشتغال‌زايي مي‌کند و در حوزه توزيع نيز بخش ديگري درگير کار مي‌شوند. قوانين مي‌گويد براي توليد بايد مجوز بگيريم و اگر اجازه نداشته باشيم نيروهاي بازدارنده از کار گروه توليد جلوگيري مي‌کنند. امروز جلوي مجوزها هم گرفته شده و وزارت ارشاد اعلام کرده تا اطلاع ثانوي براي توليد سريال مجوز نمي‌دهد و صدا وسيما نيز اين مهم را متوقف کرده است. اکنون وزارت ارشاد مجوز نمي‌دهد و صدا و سيما مي‌گويد در حال تدوين ساز و کار است. سرمايه‌هاي بخش خصوصي در اين راه متوقف شده و اين بلاتکليفي سبب فرار سرمايه‌گذاري در توليد تصوير مي‌شود و زحمت همکاران براي متقاعد کردن سرمايه‌گذاران براي توليد اثر، بي‌نتيجه مي‌ماند.»

رييس هيات مديره آيفيک درباره رويکرد اين انجمن در بحث صدور مجوزها گفت: «پيشنهاد مشخص ما که در حال بررسي است بر اساس الگوي ديگر کشورها است. در اين نگاه صنف و اتحاديه بر اساس ضوابط کلي در صدور مجوز کمک مي‌کند. پيشنهاد مي‌کنيم وزارت ارشاد، صدا و سيما و هرجاي ديگري هم نماينده بدهد. بيشتر اتفاق بايد در صلاحيت افراد باشد. در سريال‌ها از تهيه کنندگان ضربه خورديم. برخي تجربه لازم و تحصيلات لازم را نداشتند و معمولا هر وقت از صنف آيفيک استعلام شده، مشکلي پيش نيامده است. همه مشکلات از افرادي است که وزارت ارشاد مستقيم به آنها پروانه داده است.»

پروين‌حسيني تاکيد کرد: «ورود تلويزيون به اين اتفاق اشتباه است. در اين مقطع خاص، پخش و توليد به هم ريخته است. امروز، پلتفرم‌ها هم توليد مي‌کنند. اما اين بايد ساز و کار داشته باشد. وقتي توليدي نيست و کسي تمايلي به سرمايه‌گذاري براي توليد در شبکه نمايش خانگي ندارد، پلتفرم خالي مي‌ماند و اگر خوراک نداشته باشند اعضايش ريزش مي‌کنند. امسال بدترين ضربه، توقف صدور مجوز بود. صدور مجوز مي‌توانست ادامه يابد تا توافق پشت پرده رخ دهد. نه اينکه چند ماه بلاتکليفي در اين ميانه وجود داشته باشد.»

در ادامه اين نشست، مهدي کوهيان، مشاور حقوقي و عضو آيفيک گفت: «ضربه وارد شده به شبکه نمايش خانگي، با تعطيلي موسسه رسانه‌هاي تصويري آغاز شد. اين موسسه در متن قانون وظايفي داشت و با انبوهي از سرمايه‌هاي سينماي ايران طرف بود. اين موسسه ويترين سينماي ايران بود. آيا موسسه رسانه‌هاي تصويري با از بين رفتن دي وي دي و پلتفرم‌هاي فيزيکي نمي‌توانست تغيير ماهيت بدهد؟ مي‌شد آن موسسه را به‌روز کرد و اين انحصار اتفاق نمي‌افتاد.»

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar