نماد آخرین خبر

برای یدالله صمدی و فقدانش؛ چقدر زود، زود می شود!

منبع
ايسنا
بروزرسانی

ايسنا/  يدالله صمدي با اشاره به ديالوگي در فيلم «بانوي من» در مراسم بزرگداشت اش در جشنواره فيلم فجر سال ۸۵ گفته بود: آنجا آقاي پرستويي در نقش‌اش مي‌گويد «چقدر زود پير مي‌شويم» مي‌خواستم بگويم چقدر زود، زود مي‌شود.

خالق «اتوبوس»، «دمرل»،«ايستگاه»، «ساوالان»، «آپارتمان شماره ۱۳»، «دو نفر و نصفي»، «معجزه خنده»، «ساراي»، «بانوي من»، «شهرآشوب» در سن ۶۶ سالگي بر اثر عوارض ناشي از بيماري کبدي در سال ۹۷، دو سال قبل از دنيا رفت.

يدالله صمدي با حسرت ساخت فيلم سينمايي «مشتي عباد» که از آن به عنوان يک پروژه‌ي کمدي موزيکال همچون «اشک‌ها و لبخندها» ياد مي‌کرد، از دنيا رفت.
 يدالله صمدي از سال ۱۳۹۰ بنا داشت تا پروژه‌اي کمدي موزيکال به نام «مشتي عباد» را بسازد اما خود دو سال بعد از آن با وجود تلاشهايي که براي ساخت اين پروژه انجام داده بود، در گفت‌وگويي با ايسنا اظهار کرده بود که سرمايه توليد اين اثر را نتوانسته فراهم کند. 


صمدي در سال ۹۲ درباره‌ي سرانجام ساخت اين پروژه که داستان مرد ۶۰ ساله‌اي را روايت مي‌کند که مي‌خواهد با دختر جواني ازدواج کند اظهار کرده بود که در صورت فراهم شدن شرايط، اين فيلم کمدي- موزيکال را جلوي دوربين خواهد برد اما واقعيت اين است که ساخت چنين فيلمي سرمايه زيادي مي‌خواهد که او شخصا آن را در اختيار نداشته.
اين کارگردان معتقد بود که جاي يک فيلم کمدي- موزيکالي در ايران بسيار خالي است و فيلمنامه اين کارتاييد شده و مشکلي ندارد و فقط منتظر است به شکلي، مسائل مالي آن برطرف شود. البته مذاکراتي را هم با برخي هنرمندان و مسئولان کشور آذربايجان براي ساخت اين اثر انجام داده‌ و آن‌ها قول همکاري‌هاي غيرنقدي را داده‌ بودند.

او در ادامه اين گفت‌وگو بيان کرده بود: در نظر دارم بخشي از اين فيلم را در آذربايجان بسازم. البته اين فيلم حدود ۵۰ سال قبل هم ساخته شده ولي براساس بضاعت آن زمان بوده و اميدوارم با شرايط متفاوت‌تري بتوانم آن را بسازم.
در همان ايام بود که پروانه ساخت فيلم سينمايي «پدر آن ديگري» در سال ۹۲ صادر شد اما آن را هم به دليل مسائل مالي نتوانسته‌ بود بسازد اما سرانجام يک سال بعد توانست آن را بسازد.

صمدي با تاکيد بر اينکه "بايد فيلمهاي نجيب در سينماي ايران ساخته شود تا خانواده در کنار هم بتوانند به تماشاي يک اثر بنشينند" گفته بود: فيلم ديدن در سالن سينما و به صورت دسته جمعي اتفاق بسيار قشنگي است زيرا اجتماعي زيبا شکل مي‌گيرد و نبايد خانواده‌ها احساس کنند وقتشان را تلف نکرده‌اند ضمن اينکه به مسائل خانوادگي خودشان هم مي‌انديشند.

اين فيلمساز که همواره دغدغه خود را در زمينه سينماي کودک و نوجوان نشان داده، با تأکيد بر اينکه چنين فيلم‌هايي براي بدنه سينما بسيار لازم است، درباره کم‌توجهي به سينماي کودک و نوجوان هم مي‌گفت:‌ رفتاري که با همين فيلم (پدر آن ديگري) من کردند که آن را از بخش مسابقه جشنواره فيلم فجر کنار گذاشتند و باعث پايمال شدن سهم عوامل سازنده آن شدند، رفتاري که گرچه مغرضانه و خصمانه نيست ولي نشان مي‌دهد که گاهي مديران غافل مي‌شوند و مسائلي از اين دست باعث مي‌شود که فيلمسازها کمتر به ساخت فيلم درباره کودک و نوجوان رغبت داشته باشند. اين پرسشي جدي است که چرا کانون پرورش فکري براي ساخت فيلم‌ها بودجه ندارد؟! در حالي که بچه‌ها نياز دارند تا برايشان فيلم ساخته شود. اين روزها کودکان ما اين نياز خود را با دي وي ‌دي‌ کارتون‌هاي خارجي پاسخ مي‌گويند در حالي که در سال‌هاي گذشته فيلم‌هاي متعددي براي بچه‌ها ساخته مي‌شد.

و حال امروز سوم مهر ماه، دو سال از فقدان يدالله صمدي مي گذرد و موزه سينما نيز فيلمي از گفتگوي اختصاصي اش با اين کارگردان را منتشر کرده است که در پيوست خبر قابل مشاهده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar