جام جم/ خاله شادونه با صدايي کودکانه با بچهها حرف ميزند. اگر به صداي تلويزيون گوشدهي و تصويرش را نبيني يک لحظه فکر ميکني که او خودش يکي از همان بچههاست؛ وقتي تصويرش را تماشا ميکني ميبيني او شبيه به کودکان هم رفتار ميکند و همپاي آنها ميچرخد و شعر و ترانه ميخواند.
مليکا زارعي پيش از آن که به عرصه مجريگري برنامههاي کودک پا بگذارد مدت کوتاهي بازيگري را هم تجربه کرد. بازي در يک سکانس از سريال «دوران سرکشي» و حضور در سريال «مهر خاموش» تنها دستاورد مليکا زارعي در حوزه بازيگري است. او پس از اين تجربه کوتاه به سمت اجراي برنامههاي کودک کشيده شد و از سال ۱۳۸۳ همزمان با قبولي در دانشگاه (رشته حقوق قضايي) به عنوان مجري برنامه کودک با نام خاله شادونه مشغول به کار شد.
باغ شادونه، شادونه و پرندگان زبل و شادونه در سرزمين دونهها از جمله برنامههايي بود که «خاله شادونه» در آنها مجريگري ميکرد. تفاوت اين برنامه با ديگر کارهاي کودک به اين نکته برميگردد که خاله شادونه خودش حضور بسيار پررنگي دارد و نفر اول گروه محسوب ميشود. همه چيز حول محور خاله شادونه ميچرخد و خبري از اجراي گروهي نيست. در ديگر برنامههاي مشابه چند خاله و عموي فرعي، مجري اصلي را در قالب بازيگر ياري ميرسانند؛ ولي در اينجا مليکا زارعي همه کاره است و خودش برنامه را در دست ميگيرد. همياران او چند عروسک هستند که در هر سري با اسم و چهرهاي جديد وارد صحنه ميشوند. اسامياي که همه آنها به کلمه «دونه» ختم ميشود و شباهت لفظي با واژه «شادونه» دارد. ميدونه، دندونه، يدونه، قناد دونه، باغبون دونه و معلم دونه از اين شخصيتها هستند که هر کدام ويژگيهاي رفتاري خاص خودشان را دارند.
خاله شادونه در برنامه زندهاش به کمک اين عروسکها در قالب شعر و نمايش سعي در انتقال مفاهيم آموزشي به بچهها دارد. مثلا او در يکي از برنامهها ترانهاي را خواند که با اين بيت شروع ميشد: «شير بخور هميشه، يه شيشه، دو شيشه». در يکي ديگر از برنامهها مريضشدن يکي از پرندهها و تلاش خاله شادونه براي مداوايش را شاهد بوديم. او از بچهها خواست که اين پرنده را پيش پزشک ببرند و از اين طريق ميخواست به بچهها حس نوعدوستي و همکاري ياد بدهد.
نام خاله شادونه در سالهاي گذشته با دو اتفاق تلخ و شيرين بر سر زبانها افتاد. عصر پنجشنبه بيست و يکم ارديبهشتماه ۹۱ در جشني که در خرمدره با حضور عوامل برنامه «باغ شادونه» برگزار شد، هنگام خروج بچهها از سالني که مراسم جشن در آن برگزار ميشد، به دليل ازدحام جمعيت سه کودک کشته و هفت نفر مجروح شدند. خاله شادونه در اين حادثه تقصيري نداشت؛ ولي تلخي بيش از حد ماجرا موجب شد که او مدتي نتواند براي بچهها برنامه اجرا کند. سال گذشته ماجراي به دنيا آمدن دختر مليکا زارعي و اعلام آن در بخشهاي خبري کنجکاوي خيليها را برانگيخت. برخي از سايتهاي سياسي بهانهاي براي انتقاد از صدا و سيما پيدا کردند و پرسيدند چرا چنين خبري بايد از تلويزيون پخش شود. عزت الله ضرغامي، رئيس رسانه ملي بعدها در سومين جشنواره جامجم توضيحاتي را درباره اين اقدام ارائه کرد و گفت: اين خبر در راستاي ترويج فرهنگ فرزندآوري تهيه و پخش شده است.
آنهايي که اخبار مربوط به ستارههاي سينماي ايران را دنبال ميکنند، حتما ميدانند مليکا زارعي خواهر مريلا زارعي بازيگر موفق فيلمها و سريالهاي ايراني است. خاله شادونه با ۲۹ سال سن ۱۱ سال از مريلا کوچکتر است؛ اما به دليل فعاليت مستمرش در حوزه برنامههاي کودک و خردسال به اندازه خواهر بزرگترش شهرت و محبوبيت دارد