فضای متفاوتی که در فیلم «گاو آمریکایی» به تصویر کشیده شد

ايسنا/ تدوينگر «گاو آمريکايي» گفت: فضايي در اين فيلم کوتاه به تصوير کشيده شده است که مخاطبان سينما در کارهاي ديگر کمتر آن را مشاهده ميکنند.
پويان شعلهور درباره اين فيلم کوتاه که مدتي است در بسته «بازگشت کوتاه» سينماهاي «هنروتجربه» اکران شده است، توضيح داد: آشنايي من با آسمان طوسي پس از ديدن مستند «مي لا دو» به کارگرداني ايشان رقم خورد و اين آشنايي باعث همکاري ما در «گاو آمريکايي» شد.
وي درباره تدوين اين فيلم کوتاه گفت: تدوين «گاو آمريکايي» مانند تدوين همه کارها يک روند مشخص داشت اما يک تفاوتي که با فيلمهاي داستاني رايج داشت اين بود که از يک فضاي مستند بومي استفاده کرد و من نيز به برداشتها به عنوان برداشت مستند نگاه ميکردم.
تدوينگر «گاو آمريکايي» درباره تجربه همکاري با آسمان طوسي بيان کرد: زماني که تدوين اوليه اين فيلم کوتاه تمام شد و احساس کرديم برخي از سکانسها مشکل دارد و بايد دوباره گرفته شود، آسمان طوسي با همه شرايط و سختيهايي که به لحاظ بودجه برايش وجود داشت دوباره تيم فيلمبرداري و صدا را جمع کرد و سکانسهايي را که از آن رضايت نداشت مجددا گرفت.
شعلهور درباره تفاوت تدوين در کارهاي مستند، داستاني و فيلم کوتاه اظهار کرد: تدوين مستند کاملا متفاوت است اما تدوين فيلم کوتاه و فيلم داستاني بلند آنچنان تفاوتي با هم ندارند مگر در بحث حفظ ريتم. در تدوين فيلم بلند ما اساسا به آناليز و تجزيه و تحليل جامعتر و کاملتري نيازمنديم. در تدوين مهم اين است که با جابهجايي و حذف سکانسها بتوان ريتم فيلم را حفظ کرد.
وي درباره اهميت توجه به مناطق مختلف کشور در آثار سينمايي عنوان کرد: ما در ايران داراي تعدد فرهنگها، قوميتها و جغرافياي متنوع هستيم و زماني که در مناطق ديگر کشور با ويژگيهاي فرهنگي متفاوت فيلم ساخته ميشود بار دراماتيکي به فيلم اضافه ميکند که بسيار جالب است. يعني من به عنوان تدوينگري که تهران به دنيا آمده و بزرگ شدهام، کار کردن در اين فضاها و آشنا شدن با زبان و فرهنگ منطقه بسيار جذاب بود.
تدوينگر «گاو آمريکايي» افزود: فيلمسازاني که در فيلمهاي خود به فرهنگ منطقهاي که در آنجا کار ميکنند، توجه دارند و از فضاي بومي در قصه دراماتيک استفاده ميکنند هم فيلم بهتري خواهند داشت و هم کار متفاوتتري را ارايه ميدهند.
شعلهور با بيان اينکه ديدن اين فيلم براي همه مخاطبان سينما خالي از لطف نيست، اظهار کرد: ما امير نادري، ناصر تقوايي و...را داريم که فيلمهاي شاخصي را در جنوب ساختهاند اما فضايي در «گاو آمريکايي» به تصوير کشيده شده است که در کارهاي ديگر کمتر آن را مشاهده ميکنيم. باارزشترين چيزي که من در اين فيلم دوست داشتم رابطه ميان نوجوان و گاوميش کهنسال بود. اين رابطه آن قدر انساني ترسيم شده است که فکر ميکنم هر مخاطبي که فيلم را تماشا کند از آن لذت ببرد.
وي در پايان با اشاره به اينکه تدوين کار مستند، داستاني و فيلم کوتاهش برايش تفاوتي ندارد، بيان کرد: من تدوين را با فيلمهاي مستند از سال 88 آغاز کردم و از سال 92 علاوه بر تدوين فيلمهاي مستند تدوين کارهاي داستاني را آغاز کردهام. ترجيحم کار خوب کردن است چراکه امروزه مرزي بين فيلمهاي کوتاه، داستاني و مستند وجود ندارد و همه کارها سينما هستند.