محمدرضا لطفی: به جان آدم ها رحم کنید!

صبا/ محمدرضا لطفي منتقد و کارگردان سينما درباره سخنان مسئولان سينمايي که از برگزار شدن جشنواره فيلم فجر با وجود بحران کرونا خبر دادهاند، بيان کرد: خبر برگزاري فيزيکي جشنواره ملي فيلم فجر امسال در حالي اعلام شد که به همت مردم و مسئولان به رتبه سوم مرگ و مير در کرونا صعود کرديم و تا رسيدن به رکورد روزانه چهار هزار ابتلا در روز تنها يک گام فاصله داريم…عجب!عجب که گويي در دنيايي ديگر سير مي کنيم، عجب که فقط روي آمار و ظاهرسازي متمرکز هستيم و عجب که حتي از ارايه يک راهکار عملي و درست عاجز هستيم.
اين کارگردان سينما با اشاره به اينکه روزگاري فرياد زديم که اکران آنلاين را دريابيد و به آن رسميت دهيد اما متهم به سياه نمايي شديم، عنوان کرد: در نهايت براي عاديسازي شرايط با لجبازيهاي مکرر تيشه به ريشه اکران آنلاين زديم و درب سالن ها را باز کرديم که نتيجه اش همين حقارت و تحقير شد که کل فروش اين ماهها به اندازه فروش يک هفته روزگار عادي هم نرسيد.
با اين دست فرمون و لجبازي و تنها دغدغه عاديانگاري، سينما و شکوه و عظمت پرده نقره اي را که نابود کرديد، حداقل به جشنواره ملي فيلم فجر به عنوان مهم ترين جشنواره سينمايي کشور رحم کنيد و آن را قرباني عادي سازي خود نکنيد. حداقل اين يکي را بگذاريد براي دلخوشي هم که شده براي ما بماند و تحقير نشود.
اين کارگردان در پاسخ به اين پرسش که گفته شده جشنواره قرار است با رعايت کامل و حداکثر پروتکلهاي بهداشتي برگزار شود گفت: کدام پروتکل؟ منظور از حداکثر چيست؟ حداقل اگر به سينما و جشنواره فجر رحم نميکنيد به جان آدمها رحم کنيد. دوستان خيلي بهتر ميدانند که برگزار کردن جشنوارهاي مثل فجر در حالت عادي کاري سخت و طاقت فرسا است که تيمهاي اجرايي و رسانهاي روزي پانزده، شانزده ساعت کار فشرده و بعضا در مواقعي چند شب بيخوابي دارند. جشنواره ستاد، جلسه، نشست و هزار مورد ديگر ميخواهد. چگونه فکر ميکنيد همه بايد پانزده، شانزده ساعت مداوم ماسک بزنند و شب بيداري بکشند و همه پروتکلها هم رعايت شود؟ چرا همه معيارها را با اتاق شيک و ايزوله مديران قياس ميکنيد؟
از برگزاري فيزيکي جشنواره ونيز براي الگوبرداري از آن سخن به ميان آمده است، خود اين جمله آنقدر ابزورد است که نياز به هيچ توضيحي ندارد. به اين فکر کنيم که ونيز در حالي برگزار شد که ايتاليا توانست از رتبه اول بحران کرونا در دنيا در عرض چند ماه به کشور بيست و پنجم تبديل شود و ما بعد از ۸ماه اگر هند با ۱ميليارد و آمريکا و ۳۵۰ميليون جمعيت نبودند ما در سکوي نخست ايستاده بوديم و همين يک اشاره و بس