نماد آخرین خبر

نماینده ایران برای معرفی به اسکار باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟  

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
نماینده ایران برای معرفی به اسکار باید چه ویژگی‌هایی داشته باشد؟  

خبرآنلاين/ سخنگوي هيات معرفي نماينده ايران براي معرفي به اسکار از ويژگي‌هايي گفت که فيلمي که توسط اين هيات انتخاب مي‌شود بايد داشته باشد تا مورد توجه اعضاي آکادمي قرار بگيرد.
در روزهاي گذشته گمانه‌زني‌ها درباره نماينده ايران براي حضور در رقابت بهترين فيلم بخش بين‌الملل اسکار ۲۰۲۱ بالا گرفته است و صاحبان فيلم‌هاي مهم سال گذشته هر کدام به نوعي در حال خبرسازي هستند و از حضور خود در ميان گزينه‌هاي معرفي به اسکار خبر مي‌دهند. فيلم‌هايي که شايد همه ويژگي‌هاي حضور در اين رقابت را نداشته باشند اما از اين فرصت براي انداختن نام فيلم خود بر سر زبان‌ها بهره مي‌برند و استفاده تبليغاتي مي‌کنند.

شرط اول اما از نگاه آکادمي اسکار اکران حداقل يک هفته‌اي فيلم مورد نظر، در فاصله زماني بين اول اکتبر ۲۰۱۹ تا ۳۱ دسامبر ۲۰۲۰ (۹ مهر ۱۳۹۸ تا ۱۱ دي ۱۳۹۹) در کشور مبدا است. اين شرط تنها براي پذيرفته شدن نماينده هر کشور در رقابت کلي است. اما اينکه فيلم بايد چه ويژگي‌هايي داشته باشد تا مورد توجه اعضاي آکادمي اسکار قرار بگيرد و وارد ليست ده فيلم برگزيده شود و پس از آن در ميان ۵نامزد دريافت جايزه بخش بين‌الملل قرار بگيرد سوالي است که پاسخ آن مي‌تواند بخشي از بازي تبليغاتي برخي از فيلم‌هاي سينماي ايران در روزهاي گذشته را خنثي کند.


رائد فريدزاده معاون امور بين‌الملل بنياد سينمايي فارابي و سخنگوي هيات معرفي نماينده سينماي ايران به اسکار در پاسخ به اين سوال به خبرآنلاين گفت: مکانيزم اسکار مشخص است. فيلم‌ها براي اعضا نمايش داده مي‌شود و از يک ليست وسيعي آغاز مي‌شود تا به آن ليست يازده فيلم برسد و بعد هم ۵فيلم نهايي. بالطبع هر فيلمي که در عرصه بين‌المللي ديده شده باشد و امکان اين را داشته باشد که يک پخش کننده قَدَري در جهان داشته باشد و در عرصه بين‌المللي به خوبي پخش شده باشد و در جشنواره‌ها جوايزي را کسب کرده باشد و نقدهاي خوبي درباره‌اش در نشريات بين‌المللي نوشته شده باشد، امکان ديده شدنش خيلي بيشتر است تا فيلمي که فقط در داخل ديده شده باشد و پخش‌کننده بين‌المللي نداشته باشد و فقط يک پخش داخلي داشته باشد.

فريدزاده در ادامه گفت: اينها همه نکاتي است که قاعدتا هيات انتخاب درباره‌اش بحث مي‌کند و نظر مي‌دهد و ان‎شالله گزينه مناسب را انتخاب خواهد کرد.
از ليست فيلم‌هاي مهم سينماي ايران، چه آنهايي که سال گذشته در جشنواره فيلم فجر درخشيدند و چه آنهايي که در ماههاي گذشته در جشنواره‌هاي سينمايي جوايز و عناويني کسب کردند اما اغلب آنها هنوز رنگ پرده سينما به خود نديده و اکران نشده‌اند. فريدزاده درباره اينکه مکانيزم هيات انتخاب براي اين قبيل فيلم‌ها که برخي از آنها مانند «خورشيد» مجيد مجيدي به تازگي پروانه نمايش دريافت کرده‌اند و برخي مانند «درخت گردو»ي محمدحسين مهدويان براي اکران محدود يک هفته‌اي برنامه دارند چيست گفت: معاونت نظارت و ارزشيابي سازمان سينمايي ليست فيلم‌هايي که در جدول اکران قرار دارند را براي ما مي‌فرستند. بنابراين هر کدام از فيلم‌هايي که متقاضي حضور در اسکار هستند اگر اکرانشان تا تاريخ مورد نظر اسکار (قبل از ۱۱دي ۹۹) مورد تاييد معاونت نظارت و ارزشيابي قرار بگيرد، مي‌توانند جز گزينه‌ها باشند.

 

دراين‌باره بخوانيد:

با آمدن «درخت گردو» رقابت فيلم‌هاي ايراني براي حضور در اسکار داغ شد

 

فريدزاده البته اکران آنلاين را هم يکي از راهکارهاي سازندگان فيلم‌ها براي حضور در ليست گزينه‌هاي نماينده ايران براي اسکار دانست و گفت: امسال در آيين‌نامه جديدي که منتشر شد در بخش بين‌الملل اسکار ذکر شده که در صورتي که سينماها بسته باشند و امکان اکران تجاري وجود نداشته باشد، اکران آنلاين هم لحاظ خواهد شد.

او در ادامه با بيان اينکه اين تبصره براي فيلم‌هايي است که به دليل کمبود سالن يا بازگشايي نشدن سالن‌ها، با تاييد سازمان مربوط به امور سينمايي هر کشوري اکران آنلاين شده‌اند، گفت: قاعدتا بايد فيلم مورد نظر يک هفته اکران تجاري شده باشد مگر در شرايطي که اين امکان نيست. در اين شرايط اگر فيلم اکران آنلاين شده باشد هم مي‌تواند به عنوان نماينده يک کشور به رقابت اسکار فرستاده شود.

سخنگوي هيات انتخاب نماينده ايران براي حضور در بخش بين‌الملل رقابت اسکار در ادامه در پاسخ به اين سوال که چرا هنوز اعضاي اين هيات معرفي نشده‌اند گفت: نامه‌نگاري‌ها براي هيات انتخاب انجام شده. درحقيقت اعضاي پيشنهادي از طرف خانه سينما اعلام مي‌شود و بعد که آنها اعلام کنند ان‌شالله جلسات اين هيات تشکيل خواهد شد.

وي در پاسخ به اين سوال که آيا در اين شرايط هيات انتخاب فرصت مي‌کند درباره همه فيلم‌ها به گفت‌وگو بنشينند و همه گزينه‌هاي موجود را بررسي کنند، گفت: چون امسال مهلت انتخاب نماينده کشورها دوماه به تاخير افتاد، تا اول دسامبر (يازدهم آذر) براي معرفي نماينده کشورها فرصت هست. تا آن زمان ان‌شالله اعضاي هيات انتخاب معرفي شده و تا قبل از موعد مقرري که اسکار اعلام کرده ان‌شالله جلسات برگزار مي‌شود و نماينده ايران به اسکار معرفي خواهد شد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره