تراب نژاد: داستان «آبادان یازده 60» بر اساس خاطرات واقعی است

فارس/ نويسنده فيلم سينمايي «آبادان يازده ۶۰» گفت: خاطره هاي افرادي که در راديو آبادان حضور داشتند را مطالعه کرده و آنها را در قالب داستاني دراماتيک تعريف کرديم و بايد گفت تخيل در اين فيلم جايگاه کمي دارد و اغلب برگرفته از واقعيت است.
«حسين تراب نژاد» نويسنده فيلم سينمايي «آبادان يازده ۶۰» درباره اين فيلم گفت: تا به حال در سينماي دفاع مقدس، فيلمي مثل «آبادان يازده ۶۰» که به تاثير راديو در جنگ آنهم در لوکيشن هاي محدود بپردازد، نداشتيم يا اگر هم داشتيم تعدادشان بسيار محدود بوده است.
وي درباره ايده اصلي داستان اين فيلم نيز گفت: ايده اصلي اين فيلم متعلق به آقاي خوشبخت است و قبل از اينکه من به گروه اضافه شوم، آقاي خوشبخت تحقيقات مفصلي درباره ماجراي آبادان و راديو آبادان انجام داده بود و در همين حين مصاحبه هاي بسياري گرفته بود با افرادي که در آنجا حضور داشتند. بعد از اينکه من به گروه پيوستم براي تکميل شدن تحقيق ها با چند نفر که آن زمان در راديو آبادان بودند، صحبت کرديم.
اين نويسنده همچنين بيان داشت: منبع هاي تحقيقاتي ما علاوه بر آن افراد که واقعي بودند، کتاب فرکانس ۱۱۶۰ بود و بسياري از موقعيت هايي که در فيلم آورديم برآمده از خاطراتي است که در اين کتاب نوشته شده است.
نويسنده فيلم «ماجراي نيمروز ۲، رد خون» با اشاره به حضور شخصيت ارمني در اين فيلم نيز گفت: اين شخصيت در واقعيت نيز حضور داشته است و آن زمان در راديو آبادان کار مي کرده و آنطور که در ذهنم هست بعد از انقلاب از راديو مي رود اما زماني که جنگ آغاز مي شود و به او نياز پيدا مي کنند، دوباره به راديو برمي گردد و شهيد هم مي شود.
وي درباره تلفيق چند قصه در اين فيلم نيز عنوان داشت: ما مجموعه خاطره هاي افرادي که در آن سال در راديو آبادان حضور داشتند را مطالعه کرديم و در مصاحبه ها جمع آوري کرديم و آنها را در ذيل يک داستان دراماتيک تعريف کرديم. شايد بتوان گفت تخيل در اين فيلم نامه جايگاه کمي دارد و بيشتر دراماتورژي واقعيت بوده است.
اين نويسنده درباره تاثير راديو در جنگ تحميلي بين ايران و عراق نيز گفت: در آن دوره گوش مردم فقط به راديو بوده است و هدايت مردم توسط مسئولين شهر و سپاه و ارتش بيشتر توسط راديو انجام شده است.
اين نويسنده با بيان اينکه نسخه کاملتر اين فيلم در حال حاضر اکران شده است، افزود: حجم اصلي اين فيلم زياد بود و در تدوين کمي به مشکل برخوردند. به همين دليل نسخه جديد نسبت به نسخه قبلي تغييراتي دارد.
عليرضا کمالي، حسن معجوني، ويدا جوان، شبنم گودرزي، حميدرضا محمدي و نادر سليماني در اين فيلم سينمايي ايفاي نقش ميکنند. اين فيلم تازهترين محصول سازمان هنري رسانهاي اوج در حوزه دفاع مقدس است که به شروع جنگ ايران و عراق ميپردازد.
در خلاصه داستان اين فيلم سينمايي آمده است: «مردم غيور آبادان … شهر در آستانه سقوط قرار گرفته است!»
عوامل پشت صحنه اين فيلم سينمايي عبارتند از کارگردان: مهرداد خوشبخت، نويسنده: مهرداد خوشبخت و حسين تراب نژاد، تهيه کننده: حسن کلامي، مدير فيلمبرداري: مهدي جعفري، مدير هنري: عبدالحميد قديريان، مديرتوليد: رحمت عبدالله زاده، طراحي صدا: عليرضا علويان، مدير صدابرداري: جهانگير ميرشکاري، چهره پرداز: محمود دهقاني، مدير برنامه ريزي و سرپرست گروه کارگرداني: اميرشهاب اسماعيلي، طراح صحنه: جعفر محمد شاهي، طراح لباس: زهرا صمدي، تدوين: سهراب خسروي، جلوههاي ويژه بصري: جواد مطوري، جلوههاي ويژه ميداني: محسن روزبهاني، آهنگساز: بهزاد عبدي، منشي صحنه: ساناز فراهاني، عکاس: علي نيک رفتار، فيلمبردار پشت صحنه: رضا رشيدي فر، مدير تدارکات: حسن حيدرزاده، مشاور رسانهاي: مهرداد معظمي.