راهیابی 3 برنامه از صدا و سیما به جشنواره تلویزیونهای آسیا

ايسنا/ سه برنامه از سازمان صداوسيماي ايران به عنوان کانديداي نهايي دريافت جوايز در جشنواره امسال اتحاديه راديو و تلويزيون هاي آسيا و اقيانوسيه معرفي شدند.
دو اثر راديويي در بخشهاي مستند نمايشي و گزارش خبري و يک اثر تلويزيوني در بخش چشمانداز اين جشنواره به عنوان نامزدهاي دريافت جايزه در هر بخش انتخاب شدهاند.
مستندنمايشي «از تولد تا تولد» در بخش نمايشهاي راديويي بلند، «فرياد پروانهها» در بخش گزارشهاي خبري راديويي و مستند «آناهيد» در بخش تلويزيوني چشمانداز آثار منتخب دريافت جايزه در هر بخش هستند.
مستندنمايشي بلند «از تولد تا تولد» به تهيهکنندگي بهرام نوري در صداي مرکز گيلان توليدشده و روايتي از شهادت فرهاد رمضاني طي عمليات خنثيسازي بمب بوده که از زبان دخترش بعد از ۱۸ سال بازگو شده است. برنامههايي از چين و استراليا نيز در اين بخش به عنوان نامزد نهايي معرفي شدهاند.
گزارش خبري «فرياد پروانهها» به تهيهکنندگي راضيه حسينعلي در راديو ايران ساخته شده و به تأثيرات آلودگي هوا و تغييرات محيط زيستي ميپردازد. نماينده ايران در اين بخش با نمايندگان چين، هنگکنگ، اندونزي و ويتنام رقابت ميکند.
«آناهيد» نيز نام مستندي است که در شبکه الکوثر به تهيهکنندگي حميدرضا علي پور توليدشده و در چارچوب موضوع احترام و همزيستي اديان داستان زني سالخورده را روايت ميکند که همراه برادرش خادم کليساي روستا هستند. در اين بخش دو نماينده از کره جنوبي و يک نماينده از ژاپن نيز به عنوان نامزد معرفي شدهاند.
«صفر کلوين» نماينده دانشکده صداوسيما ايران نيز در بخش کودکان اين جشنواره به عنوان نامزد معرفي شد.
بنا بر فراخوان رسمي اين جشنواره روند دريافت، انتخاب و آمادهسازي توليدات راديويي و تلويزيوني در دبيرخانه اين جشنواره در امور بينالملل سازمان صداوسيما از فروردينماه سال جاري آغاز و از ميان بيش از ۴۰۰ اثر دريافتي توليدات تلويزيوني و راديويي برگزيده براي رقابت به اين جشنواره ارسال شد.
جشنواره راديويي و تلويزيوني اتحاديه رسانههاي آسيا و اقيانوسيه يکي از معتبرترين رويدادها در نوع خود هست. اتحاديه رسانهاي آسيا و اقيانوسيه موسوم به ABU با بيش از ۲۵۰ عضو از چهار قاره و بيش از ۳ ميليارد مخاطب در کشورهاي مختلف، بزرگترين و گستردهترين تشکل راديوتلويزيوني در جهان به شمار ميرود. مراسم اهداي جوايز اين رويداد بينالمللي آذرماه سال جاري برگزار خواهد شد.
چين با نامزدي در بيش از ۱۰ شاخه بيشترين رکورددار برنامههاي راهيافته به فهرست نهايي امسال اين جشنواره را در اختيار دارد.
ژاپن، کره جنوبي، ويتنام، هند، اندونزي و ازبکستان از ديگر کشورهاي راهيافته به بخش نهايي اين جشنواره به شمار ميروند.