«حریم سلطان» و پول هنگفتی که نصیب ترکیه شد
خبرآنلاين/ ترکيه پس از آمريکا، بزرگترين توزيعکننده سريالهاي تلويزيوني در جهان است و از اين طريق فرهنگش را در جهان تبليغ ميکند که همين موضوع، سبب گسترش صنعت گردشگري در اين کشور شده است.
ترکيه از آن دسته از کشورهايي است که سعي دارد با ساخت سريالهاي انبوه و طولاني، مخاطباني را جذب کند، صنعت سريال سازي در همه جا به عنوان يک صنعت سرگرم کننده شناخته ميشود اما اين صنعت در ترکيه علاوه بر ايجاد سرگرمي سعي دارد تا پولسازي هم انجام دهد.
ترکيه يکي از اين رقباي تازه از راه رسيده است که با سريالهايش از آمريکاي جنوبي تا شرق آسيا هواداران بسياري پيدا کرده است. اکنون بزرگترين توزيعکننده سريالهاي تلويزيوني در جهان پس از آمريکا است و حالا در حال رشد کردن و رقابت با بازارهاي سريال سازي آمريکا است.
ترکيه از جمله کشورهاي موفق در امر گردشگري است و سالانه ميلياردها دلار از اين بخش درآمد کسب ميکند. در سالهاي اخير سريالهاي ترکيهاي نقش مهمي در جلب گردشگران به اين کشور ايفا کردهاند.
بر اساس اطلاعات وزارت فرهنگ و گردشگري ترکيه، اکنون بيش از ۱۵۰ سريال ترکيهاي به بيش از ۱۰۰ کشور جهان صادر و پخش شده است. هر کدام از اين سريالها، نقش نمايندهاي را دارند که ميتواند عدهاي را براي سفر به ترکيه، حتي مکانهاي کمتر شناختهشده ترغيب کند.
براي مثال معمولا با آمدن نام ترکيه، ياد استانبول، سواحل آنتاليا يا ديگر مقاصد گردشگري معروف آن ميافتيم اما سوگوت را کمتر کسي به عنوان مقصد گردشگري انتخاب ميکرد تا اينکه سريال «قيام ارطغرل» به ميدان آمد.
بر اساس اطلاعات تريپ ادوايزر، حالا ديگر ميتوان مردمي را پيدا کرد که تورهايي با موضوع اين سريال ترتيب داده و به شهر سوگوت که آرامگاه ارطغرل در آن است، ميروند.
هنگامي که سريال «سده باشکوه» يا همان «حريم سلطان» در دنياي عرب پخش شد و هوادار بسيار پيدا کرد، همزمان سيل گردشگران عرب به ترکيه سرازير شد. اين ماجرا به حدي براي ترکيه سودآور بود که پخش سريال در برخي کشورهاي عربي را رايگان کرد.