نماد آخرین خبر

نخستین روز سی‌وهفتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران چگونه گذشت؟

منبع
مهر
بروزرسانی
نخستین روز سی‌وهفتمین جشنواره فیلم کوتاه تهران چگونه گذشت؟

مهر/  سي و هفتمين جشنواره فيلم کوتاه تهران روز گذشته در حالي کار خود را آغاز کرد که قرار است طي ده شب نشست هايي تخصصي را با حضور مدرسان ايراني و بين‌المللي در بستر نت برگزار کند.
 اين متفاوت‌ترين آغاز به کار جشنواره فيلم کوتاه تهران در طي سال‌هاي برگزاري آن بوده است؛ شرايطي که کرونا به اجبار به جهان تحميل کرد، به مشاغل آسيب زد و ساز و کار امور را دستخوش تحول کرد، اين نه فقط يک شرايط ويژه که گلوگاهي مهم براي عبور از يکي از سخت‌ترين بازه‌هاي تاريخي است، حالا جهان براي مبارزه با اين ويروس تمام قد بسيج شده اما هرچه بيشتر تقلا مي‌کند، کمتر نتيجه مي‌گيرد، هيچ شغلي از آن در امان نيست و هيچ انساني خود را از تيغ برنده‌اش مصون نمي‌بيند.

اقتصاد شکننده سينما بيش و پيش از هرچيزي نياز به مراقبت دارد اما گويا کرونا حالا پايه‌هاي آن را هم به لرزه درآورده، حالا زنگ هشدار به صدا درآمده و جان اين هنر_ صنعت نيازمند تيمار است.

جشنواره‌هاي سينمايي نه يک التيام که بيشتر حکم بازوي محرکه را براي فيلمسازان دارند، انگيزه‌هاي‌شان را افزايش مي‌دهند و در اين بزنگاه تاريخي بيشتر مجرايي براي تنفس اين هنر به شمار مي‌آيند.


در ابتداي اين متن اشاره شده که اين متفاوت‌ترين آغاز جشنواره فيلم کوتاه تهران بوده است، ديگر نه از افتتاحيه‌هاي سال‌هاي گذشته خبري هست نه آن دور هم جمع شدن‌هاي فيلمسازان و دوستداران سينما براي تماشاي آثار و صحبت درباره چند و چون فيلم‌ها.

شب گذشته ۷ آبان ماه زنگ آغاز سي و هفتمين جشنواره فيلم کوتاه تهران در حالي به صدا درآمد که براي گريز از اين بيماري، دست‌اندرکارانش به بسترهاي مجازي روي آورده‌اند؛ اقدامي که البته در اين روزهاي سخت و در ميدان يکه‌تازي کرونا، معقول به نظر مي‌رسد.

هرچند پيش از اين وعده داده شده بود که اين جشنواره از هفتم تا سيزدهم آبان ماه برگزار مي‌شود اما با قوت‌گيري کرونا، نمايش‌هاي عمومي آن به تعويق افتاد تا در تاريخي ديگر و در روزهاي کم‌رمق‌تر شدن کرونا برگزار شود به همين ترتيب باعث شد جشنواره کار خود را با برپايي نشست‌ها در فضاهاي مجازي آغاز کند.

پيش از آن حسين انتظامي رييس سازمان سينمايي با حضور در ستاد برگزاري جشنواره فيلم کوتاه تهران از فيلم کوتاه گفت، زمانه اکنون را زمانه فيلم کوتاه دانست.
در بخشي از پيام او به جشنواره فيلم کوتاه تهران آمده بود: «اکنون زمانه شماست، زمانه فيلم کوتاه. به همه فيلمسازان سينماي کوتاه سلام مي‌کنم و برايشان آرزوي موفقيت دارم. امروز، روز آغاز سي و هفتمين جشنواره بين‌المللي فيلم کوتاه تهران است و خوشبختانه امسال با تدبير ستاد برگزاري جشنواره، همکاران انجمن سينماي جوانان ايران، توجه و تاکيد شوراي سياستگذاري اين رويداد، اقدامات خوبي صورت گرفته و به جاي تعطيلي و انفعال در برابر پديده حادث شده کرونا، با طراحي‌هاي مقتضي در چارچوبي که ناگزير از توجه به زيست کرونايي است، فرصت‌ها و شرايط جديدي از جمله فاصله بندي بخش‌هاي مختلف را در جشنواره ايجاد کردند....»

زنگ اولين نشست جشنواره با حضور سعيد پوراسماعيلي و اجراي رامتين شهبازي به صدا درآمد؛ رامتين شهبازي قرار است در طول ده شب برگزاري اين کارگاه‌هاي مجازي که خودش هم استاد يکي از آنهاست، اجراي نشست‌ها را هم بر عهده داشته باشد.

شب گذشته پوراسماعيلي نام اساتيد ملي و بين‌المللي و موضوع مورد بحث آنها در طي اين ۱۰ شب را مطرح کرد؛ استاداني که هر کدام موضوعاتي درخور را به سازندگان فيلم کوتاه و دوستداران سينما توضيح مي‌دهند؛ از نحوه حضور در فستيوال‌ها تا چگونگي رسيدن به ايده‌ها و فيلم‌هاي نو.

نکته حائز اهميت اما در اين دوره از کارگاه‌ها اين است که ديگر نيازي به نام‌نويسي و پرداخت هزينه براي شرکت در آنها نيست، حالا همه مي‌توانند با حضور در صفحه اينستاگرام انجمن سينماي جوانان ايران به صورت رايگان در ساعت‌هاي ۲۰ و ۲۲ تا ۱۷ آبان ماه از کلاس‌هاي اساتيد ايراني و خارجي استفاده کنند، اين نشست‌ها قرار است در صفحه انجمن سينماي جوانان ايران در آپارات هم بارگذاري و امکان استفاده هرچه بيشتر از اين محتواي آموزشي فراهم شود.

در نشست شب گذشته، پوراسماعيلي بار ديگر تاکيد کرد که فيلم‌هاي ايراني اين رويداد به دليل ناتواني پلتفرم‌ها در صيانت از آثار و امکان قاچاق آنها، به صورت اينترنتي اکران نمي‌شوند و تنها راه نمايش‌شان، اکران به صورت فيزيکي است البته سعي مي‌شود تمام پروتکل‌هاي بهداشتي به موازات شرايط موجود رعايت شود.

سي و هفتمين جشنواره بين‌المللي فيلم کوتاه تهران به دبيري سيد صادق موسوي تا ۱۷ آبان با برگزاري نشست‌هاي «۳۷-۲۰» ادامه دارد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar