برای تولید انیمیشنهای ایرانی بودجه نداریم

باشگاه خبرنگاران/ جواهريان گفت: اسپانسرهاي خصوصي از سرمايه گذاري براي توليد انيميشن ميترسند و اسپانسرهاي دولتي هم ميگويند بودجه نداريم.
مهين جواهريان کارگردان، تهيه کننده، مدرس و مولف در زمينه انيميشن، به مسائل روز انيميشن پرداخت و گفت: ساخت انيميشن بلند، بودجه و هزينه فراواني را ميطلبد که مشکل اصلي هم همين کمبود بودجه است. همچنين موضوعات زيادي در ادبيات داريم که ميتوانند به فيلم تبديل شوند. خيلي وقتها فيلمهاي سينمايي ساخته شده حتي در ديزني هم از ريشههاي داستان ادبيات ايران گرفته و پروش داده شده اند.
اين کارگردان درباره مشکلات موجود در ساخت انيميشن مطرح کرد: به لحاظ ادبيات بسيار قوي هستيم؛ نيروي کار جوان هم داريم که بسيار کارآمد و ماهر هستند؛ منتهي امکانات کافي نيست، زيرا خريد امکانات هم بودجه زياد ميخواهد و موضوع اصلي براي ساخت فيلمهاي بلند همين تامين بودجه و اسپانسرها هستند. فکر ميکنم اسپانسرهاي خصوصي از سرمايه گذاري ميترسند و اسپانسرهاي دولتي هم ميگويند که بودجه لازم را نداريم.
وي ادامه داد: گاها يک انيميشن سينمايي را دو ارگان به صورت مشترک با هم ميسازند، چون بودجهي مورد نياز زياد است و هيچ ارگاني نميتواند به تنهايي هزينه پروژه را تامين کند. همه آرزوي رسيدن به خودکفايي را دارند، ولي مشکل بودجه را بايد از ارگانها که وظيفه تامين آن را برعهده دارند جويا شد. وظيفه تهيه و توليد به عهده کارگردان هاست که بيشتر به شرايط اقتصادي جامعه باز ميگردد.
جواهريان با اشاره به انواع مختلف انيميشن، درباره رقابت ايران با ديگر کشورها در اين زمينه گفت: به طور کلي انيميشن سه شاخه اصلي دارد؛ بلند يا سينمايي، نيمه بلند يا سريال و انيميشن کوتاه که هر کدام وظايف مشخصي دارند. انيميشن کوتاه، يل بسيار طولاني در جهان دارد در نتيجه انيميشنهاي ايراني با ديگر کشورها رقابت و در خيلي از مواقع، جوايز را کسب ميکنند. در زمينه سريالها و سينمايي هم بودجه کافي نيست، که اگر باشد و مقدار بودجه خوبي در اختيار بگذارند، توليدات اين بخشها هم ميتوانند در اين رقابت حاضر شوند.
وي در پايان درباره جديدترين کار هنري خود بيان کرد: يک کار جديد را شروع کرده ام که بر خلاف ديگر کارهايم که شاد و مفرح بودند، اين کار درباره کودکان و علي الخصوص کودکان کار است که طبعا شاد نخواهد بود.