کارگردان تئاتر: برخی هنرمندان تئاتر کارگر خانه مردم شدهاند

باشگاه خبرنگاران/ يک کارگردان تئاتر گفت: دولت خود را به کوچه علي چپ زده است و برايش اهميت ندارد هنرمندان چگونه درآمد کسب ميکنند.
تعطيلي مکرر نمايشها در پي شيوع ويروس کرونا، مشکلات زيادي را براي اهالي تئاتر به وجود آورده است. اين تعطيليها از يک سو و گراني و تورم از سوي ديگر امان اهالي تئاتر را بريده است. اگر درد دل بسياري از خانواده هاي هنر مظلوم را بشنويد، برايتان اين سوال پيش ميآيد که با اين مشکلات اقتصادي آنان چگونه و از چه راهي پول در ميآورند. غم نان برخي از آنان را مجبور کرده که کارگر خانه مردم شوند تا به رزق و روزي حلال برسند. در اين باره با دو تن از پيشکسوتان تئاتر گفتگو کرديم که در ادامه مي خوانيد:
دولت خودش را به کوچه علي چپ زده است
قطب الدين صادقي نويسنده، مترجم و کارگردان تئاتر درباره اوضاع اين روزهاي تئاتر کشورمان گفت: تئاتري وجود ندارد؛ تئاتر در اين کشور مرده است و در حال حاضر در قبرستان است. تئاتر و سينما در کشور ما مرده اند و همه کارها بي کيفيت شده اند و ملودرامهاي بي کيفيت با موضوع عاطفي و بي سر و ته را در نمايش خانگي ميسازند. اين بسيار فلاکت بار است و هيچ کس خود را صاحب اين هنرها نميداند. دولت خود را به کوچه علي چپ زده و برايش اهميتي ندارد هنرمندان از کجا درآمد دارند، پول اجاره خانه را از کجا تامين ميکنند و هزينه زندگي زن و بچه را از کجا به دست ميآورند.
وي افزود: من اسم نميبرم، ولي يک بازيگر تئاتر که داراي مدرک فوق ليسانس تئاتر است از من خواست برايش کار پيدا کنم و من به او گفتم که کاري نيست. او گفت که يک هفته است در خانه خانمي کارگري ميکند!
در خصوص اينکه چرا سالنهاي تئاتر بسته هستند و وسايل حمل و نقل عمومي که کانون شيوع ويروس کرونا هستند از فعاليتشان کاسته نميشود، گفت: دولت نميتواند مترو و بعضي مراکز درآمدي مردم را تعطيل کند؛ چون اقتصادمان روزمره است و اگر مردم امروز کار نکنند فردا چيزي براي خوردن نخواهند داشت. من به اهالي تئاتر حق ميدهم از تعطيليها گلايه داشته باشند، ولي بسته شدن تنها مربوط به مراکز هنري نبوده و حتي مراکز مذهبي مانند مسجد و زيارتگاه را هم بسته اند و اين يعني محل تجمع را بسته اند. در همه دنيا اينگونه است؛ در فرانسه و اسپانيا مقررات منع عبور و مرور وضع کرده اند که ارتباطات را قطع کنند.
دولت آلمان به هنرمندانش نفري 5 هزار يورو داد
صادقي از اعمال نفوذ دولت روي فرهنگ و هنر گفت: دولت مي تواند روي کنسرتها، آموزشگاهها و مراکز هنري اعمال نفوذ کند ولي روي ساير قشرها و صنفها به دليل تامين هزينههاي زندگي قادر به اعمال نفوذ نيست. هنر و فرهنگ، هنوز به شکل ضرورت در کشور ما در نيامده و اولين خاکريزي است که فتح ميشود و تاوانش را ما هنرمندان ميدهيم؛ در جامعهاي زندگي ميکنيم که فرهنگ به اندازه نان اهميت ندارد.
وي افزود: روز اولي که آلمان به دليل شيوع کرونا قرنطينه شد، دولتش به هر هنرمند 5 هزار يورو داد. در اينجا به مردم يک ميليون وام چهاردرصدي مي دهند!
عروسک گرداني که ساختمان تميز ميکند!
محمد دشتگلي نويسنده و کارگردان تئاتر نيز درباره روي آوردن اهالي تئاتر به شغلهاي کاذب گفت: من يکي از عروسک گردانان تئاتر را ميشناسم که با داشتن مدرک فوق ليسانس تئاتر، پس از تعطيلي اجراهاي نمايشي، براي گذران زندگي کارگر خدماتي شده است. وقتي از دستمزدش پرسيدم به من گفت دستمزد چهار طبقه تميز کردن راه پلههاي منزل مسکوني هفتاد هزار تومان است. اين بسيار دردناک است که فوق ليسانس تئاتر کارگر منازل مسکوني شود.