پیشنهادی برای زنده ماندن سینما؛ اکران آنلاین جام زهر نوشیدن است!

ايسنا/ يک کارگردان سينمايي با بيان اينکه "برخي فيلمها براي نمايش آنلاين بر روي صفحه موبايل يا تلويزيون ساخته نشده و بايد بر روي پرده ۱۶ متري سينما به نمايش گذاشته شود" گفت: درهمين شرايط کشورهاي پيشرفته دنيا راه حل هاي بسياري پيدا کرده اند بنابراين ما هم بايد بتوانيم از همين تهديد کرونا به عنوان يک فرصت استفاده کنيم و تاحدودي سينما را زنده و درهاي آن را باز نگه داريم.
آرش زارع کارگردان فيلم سينمايي «وقتي پروانه شدم» که در گروه سينمايي هنروتجربه نمايش دارد، درباره ارزيابي شرايط کنوني فيلمهاي روي پرده بيان کرد: چهار روز بعد از آيين رونمايي از فيلم « وقتي پروانه شدم» تعطيليهاي کرونا آغاز شد و حدود سهماه سينماها تعطيل بود و حتي بعد از بازگشايي سالنها، باز هم اکران اين فيلمها فايدهاي نداشت، زيرا به دليل رعايت پروتکلهاي بهداشتي سينمادارها ۵۰ درصد از صندليها را بليت فروشي ميکردند و همان ۵۰ درصد هم پر نميشد.
او ادامه داد: از ابتداي سال تاکنون فيلمهايي که براي گيشه ساخته شده بود فروش نداشتند، واي به حال فيلمهاي هنرو تجربه. تا پيش از اين شايد برخي خانوادهها هفتهاي يک بار به سينما ميرفتند اما در اين شرايط کرونايي اين امکان به شدت کاسته شده و در اين بين چقدر ممکن است قرعه به نام تماشاي يک فيلم هنروتجربه بي افتد. علاوه برآن گروهي هم که مخاطب فيلمهاي هنروتجربه بودند براي تماشاي فيلم به سينما نميآيند.
اين کارگردان با بيان اينکه "اکران، ساخت و نمايش فيلمها در اين برهه قطعا باعث ضرر ديدن آنها خواهد بود" افزود: پيش توليد يک فيلمسينمايي را آغاز کرده بودم و قرار بود از فروردين ماه پروسه توليد آن آغاز شود، اما با وجود آنکه همه چيز آماده بود خودم تمايلي به ساختار نداشتم زيرا مگر چندبار ميتوان يک فيلم را ساخت آن هم در شرايطي که وضعيت اکران مشخص نيست. قطعاً فيلمها خواهند سوخت و فيلمهاي کوچکي که براي گيشه ساخته نميشوند، تماما ضرر خواهند بود. بنابراين همه فيلمها به معناي واقعي کلمه محکوم به نابودي خواهند بود.
زارع درباره اکران آنلاين نيز گفت: بحث اکران آنلاين چيزي است که بايد از پيش از به وجود آمدن چنين شرايطي بين مردم و مخاطبان جا ميافتاد و به عنوان يکي از گزينههاي تماشاي فيلم مخاطب خود را پيدا ميکرد اما اين اتفاق نيفتاده است و تازه مي خواهيم با قرار گرفتن در موقعيت جديد به اين موضوع بپردازيم. بنابراين بعيد ميدانم در اين شرايط ، کارگرداني بخواهد فيلمش را به صورت آنلاين نمايش دهد. نکته ديگر اين است که فيلمهاي سينمايي به شيوهاي ساخته و طراحي ميشوند که براي بهتر ديدن و درک کردن آن به پرده عريض سينما نياز است.
او همچنين گفت: مدتي پيش قرار بود بيش از نيمي از فروش اکران آنلاين به تهيهکننده برسد، اين در صورتي است که در سينما اين ميزان کمتر بود و با توجه به شرايط کنوني اکران آنلاين ميتوانست به اين شيوه کمک کند. در نهايت يک سري از فيلمها براي نمايش بر روي صفحه موبايل يا تلويزيون ساخته نشده و بايد بر روي پرده ۱۶ متري سينما به نمايش گذاشته شود. براي سريالها يا فيلمهاي تلويزيوني اکران آنلاين بهترين گزينه است اما براي فيلمهاي سينمايي گزينه مناسبي نيست. خيلي از فيلمها به واسطه همين شيوه اکران به مرز نابودي رسيدند و ضرر بسياري ديدهاند. تنها مي توانيم خودمان را آرام کنيم و بگوييم همه جاي دنيا همين اتفاق افتاده است و تنها نيستيم. اين روش به نوعي جام زهر را نوشيدن و رسيدن به جايي است که ديگر هيچ راهحلي وجود نداشته باشد و صاحب فيلم مجبور شود براي برگرداندن بخش کمي ازهزينه فيلم به اين شيوه روي آورد.
اين فيلمساز در ادامه صحبتهاي خود به راهحلي که اکنون در برخي سينماهاي دنيا انجام ميشود اشاره کرد و گفت: در سينماهاي آمريکا اکنون ايده جالبي پياده شده است، در واقع سينما دارها يک سانس را به طور کامل به فردي مي فروشند؛ به اين معني که به طور مثال من همراه با تعداد محدودي از دوستان و خانواده ام يک سالن سينمايي را همراه با فيلمش به مبلغ مشخصي از سينمادار به نوعي اجاره ميکنم. در اين شيوه من با افرادي که ميشناسم و ميدانم علائم بيماري ندارند، ميتوانم به تماشاي يک فيلم بنشينم چون در غير اين صورت، وقتي که يک سالن سينما مملو از جمعيتي است که ما نمي دانيم،شرايط سلامتي آنها چگونه است امکان ابتلا به بيماري بيشتر مي شود. اکنون در ايران به دليل رعايت پروتکل هاي بهداشتي تنها ۵۰ درصد از سالن ميتواند بليت فروشي شود و بر اين اساس با احتساب آن ۵۰ درصد و مقداري تخفيف، مي توان سينماها را باز نگه داشت تا به فعاليت خود ادامه ميدهند و مخاطبان هم ميتوانند از اين امکان استفاده کنند. بنابراين بايد بتوانيم از همين تهديد کرونا به عنوان يک فرصت استفاده کنيم و تاحدودي سينما را زنده نگه داريم.