پنجه در پنجه تروریستها و جاسوسها از قاب سیما

خراسان/ 3 سريال «سارق روح»، «ترور خاموش» و «خانه امن» چه شباهتها و تفاوتهايي با يکديگر دارند؟
احمد معظمي کارگردان مجموعه «سارق روح» پس از اين سريال که به فرقههاي انحرافي ميپرداخت، در سريال «ترور خاموش» سراغ موضوع توليد و قاچاق مواد مخدر رفت و در «خانه امن» مبارزه نيروهاي امنيتي با گروه تروريستي داعش و همچنين مفاسد اقتصادي را به تصوير کشيده. گرچه اين سريالها هر کدام به موضوع خاصي پرداختهاند و نميتوان به معناي دقيق کلمه آنها را «سهگانه» دانست، اما شباهتهاي غيرقابل انکاري با يکديگر دارند.
هسته ثابت سازندگان
بسياري از کارگردانان و تهيهکنندگان پس از يک يا دو همکاري، به دليل درک متقابلي که ايجاد ميشود و شناختي که از تفکر و کار يکديگر پيدا ميکنند، همکاريهاي متعددي در ساخت فيلم و سريال انجام ميدهند و به عنوان زوج هنري شناخته ميشوند. احمد معظمي و ابوالفضل صفري پس از اولين همکاري در «سارق روح» به عنوان کارگردان و تهيهکننده، دو مجموعه «ترور خاموش» و «خانه امن» را ساختهاند. معظمي و صفري در سريال «سارق روح»، «ترور خاموش» و «خانه امن» نگارش فيلم نامه را به هومان فاضل و حسين ترابنژاد سپردهاند. فاضل و ترابنژاد به ترتيب فيلم نامه «سارق روح» و «خانه امن» را نوشتهاند و به اتفاق يکديگر، نگارش فيلم نامه «ترور خاموش» را برعهده داشتهاند. مرتضي اصفهاني هم که در بسياري از آثار امنيتي، به عنوان طراح يا مشاور فيلم نامه حضور دارد، در هر سه سريال يادشده، همکاري داشته است.
از موسيقي به سريالهاي امنيتي
احمد معظمي براي موسيقي اين سه سريال، با افراد ثابتي همکاري کرده. تيتراژ «ترور خاموش» قطعهاي به نام «ارث اجدادي» بود که رضا يزداني خوانندگي آن را برعهده داشت و مجيد بابازاده ترانهاش را سروده بود. اين خواننده و ترانهسرا در مجموعه «خانه امن» نيز همکاري تازهاي با احمد معظمي داشتهاند و رضا يزداني قطعه «ارث اجدادي 2» را ويژه تيتراژ آن خوانده است. آهنگ سازي هر سه مجموعه را نيز آرش بادپا برعهده داشته است. کاوه آفاق نيز سال 96 قطعهاي را ويژه مجموعه «سارق روح» خواند و براي اولين بار خوانندگي تيتراژ يک سريال تلويزيوني را تجربه کرد. او در همکاري تازه با احمد معظمي به عنوان بازيگر در سريال «خانه امن» حضور دارد و نقش يک قاچاقچي ارز به نام «فرزاد صراف» را ايفا کرده. او براي اولين بار با اين مجموعه به عنوان بازيگر در تلويزيون ديده شد. آفاق که حضور کوتاهي در سريال داشت دو عنوان از اولين تجربههاي تلويزيونياش را در همکاري با اين گروه به دست آورده است.
تيم بازيگري مشترک
پرويز فلاحيپور، حميدرضا عطايي، سپيده خداوردي و شايسته ايراني، چهار بازيگر مشترک «ترور خاموش» و «خانه امن» هستند. عطايي در هر دو سريال نقش يک مأمور امنيتي را بازي کرده، اما فلاحيپور که در «ترور خاموش» نقش توليدکننده مواد مخدر را داشت، در «خانه امن» در نقش يک قاضي ظاهر شده و خداوردي که در «ترور خاموش» نقش همسر دوم «مسعود» با بازي پرويز فلاحيپور را ايفا کرده بود، در «خانه امن» نقش خواهر «کمال» مامور امنيتي داستان را برعهده دارد. جالب اين که همان طور که در سريال «ترور خاموش» از اسم واقعي بازيگرها براي نقشي که برعهده داشتند، استفاده شده بود، در مجموعه «خانه امن» نيز اين موضوع ديده ميشود، با اين تفاوت که در «ترور خاموش» دو شخصيت «سعيد صفايي» با بازي سعيد راد و «جلال» با بازي جلال فاطمي با اسم حقيقي خودشان شناخته ميشدند و در «خانه امن» تنها براي يکي از شخصيتها يعني «شهروز» با بازي شهروز ابراهيمي، از اسم واقعي شخصيت استفاده شده است.
اين زنهاي خطرناک
علاوه بر عوامل مشترک و مضامين نزديک به هم، ديگر اتفاق مشابه قصه «ترور خاموش» و «خانه امن»، اين است که همواره يک زن، شخصيت جدي و شجاعي است که از خارج از ايران دستور ميگيرد و يک باند تبهکار را هدايت ميکند. نمود اين شخصيت را در سريال «ترور خاموش» در نقش «مينا شفقتي» با بازي ستاره اسکندري و در سريال «خانه امن» در نقش «ثمين هدايت» با بازي سيما تيرانداز ديديم. «ثمين» مديرعامل يک مجتمع تجاري است که با تروريستها همکاري دارد و سردسته يک باند پول شويي است.
نويسنده : مائده کاشيان