«چنگیز جلیلوند» همچنان در شرایط بیثبات

تسنيم/ در اين روزهاي تلخِ کرونايي بارها خبرِ ابتلا و يا درگذشت يکي از همميهنانمان حالمان را خراب کرده، همانطور که وقتي شنيديم پرويز پورحسيني بازيگر سينما، تئاتر و تلويزيون که آثار ماندگاري را به يادگار گذاشته و يا چنگيز جليلوند صدايِ ماندگاري که از يادها نميرود به کرونا مبتلا شدهاند و در بيمارستان بسترياند.
اين خبر از جايي دردناکتر شد که در فضاي مجازي و رسانهاي با اخبار نگرانکنندهاي از حال و اوضاع جسمي اين دو هنرمند مواجه ميشديم. البته چنگيز جليلوند دوبلور معروف و صاحبنامِ دنياي تصوير حدوداً يک ماهي است که درگير اين بيماري شده و ابتدا خبر ابتلا و بستري شدنش در بيمارستان گاندي را داد. اما با بستري شدن مجدد در بيمارستان خاتمالانبياء، اين بار خبرهاي نگرانکنندهاي به گوش ميرسد.
پيگيريها از بيمارستان خاتمالانبياء امروز نشان ميدهد هنوز آقاي دوبله به شرايط پايدار و با ثبات نرسيده و همان حالت روزهاي قبل را دارد. کوليوند رئيس بيمارستان به اين نکته اشاره کرد که چنگيز جليلوند تحت مراقبتهاي ويژه قرار دارد، هنوز شرايط باثباتي پيدا نکرده است اما اميدواريم که در روزهاي آتي با دعاي خيرِ مردم، هرچه زودتر سلامتي خودش را به دست آورد.
چند روز گذشته حالِ عمومي آقاي دوبله مناسب نبوده، هوشيارياش پايين بوده است و بايد براي بازگشت چنگيز جليلوند به روال طبيعي و عادياش دعا کرد.
چنگيز جليلوند 6 آبان 1319 در شيراز به دنيا آمد. جليلوند فعاليت هنرياش را در سال 1336 و با تئاتر به همراه ابوالحسن تهامي آغاز کرد. پس از انقلاب اسلامي سال 1357 ايران مدت 20 سال را در آمريکا به سر برد. اما سرانجام به کشور بازگشت و کار دوبله را از سال 1377 از سر گرفت. وي در چند مجموعه تلويزيوني و فيلم سينمايي نيز بازي کرده است.
صداي او قابليت گويندگي به جاي شخصيتهاي نقش اول با صلابت و تأثيرگذار سينمايي را فراهم کرده است. جليلوند در گويندگيهايش قابليت تيپسازي را دارد و ميتواند صداهاي مختلفي به وجود آورد. وي در ميان دوبلورها به مرد حنجره طلايي معروف شد. از وي در مقالهاي معتبر در سال 1357 به عنوان يک دوبلور نمونه جهاني نام برده شد. او به جاي بازيگران مشهور خارجي و داخلي بسياري گويندگي کرده است. وي با تيپسازي خلاقانه خود گوينده اصلي نقشهاي مارلون براندو (ستايش شدهترين بازيگر تاريخ سينما) بود.
مشهورترين گويندگيهايش در فيلمهاي سينمايي خارجي بهجاي مارلون براندو، پل نيومن، برت لنکستر، ماکسيميليان شل، ريچارد برتون، پيتر اوتول، يول براينر، کلينت ايستوود، دين مارتين و… است و در فيلمهاي سينمايي ايراني نيز صداهاي ماندگاري از او به جاي مانده است.
رسيدن آقاي بازيگر به ثبات
پرويز پورحسيني چند روزي است به دليل ابتلا به کرونا، در بخش مراقبتهاي ويژه بيمارستان فيروزگر بستري شده و در ابتدا خبرهاي ضد و نقيض از حال بيثبات و ناراحتکننده اين بازيگر رسانهاي ميشد. پورنگ پورحسيني دو سه روز قبل از وضعيت رو به بهبود پدرش در خبر داد.
امروز به سراغ او رفتيم و درباره آخرين وضعيت پدرش در بيمارستان جويا شديم. پورنگ پورحسيني گفت: درمان نتيجهبخش اما آهسته و پيوسته پيش ميرود؛ خدا را شکر ميکنم که شرايط با ثبات است حتي امروز صبح توانستند صحبت کنند. تيم پزشکي هيچ شتابي ندارد و با آسودگي و دقت کار را پيش ميبرند. کار درمان اصولي و مسلّط دنبال ميشود تا انشاءالله روزهاي آينده شاهد نتايج بهتري باشيم. الان خوشحاليم که شرايط به ثبات رسيده و روند درمان را به خوبي طي ميکنند.
وي در پاسخ به اين سؤال که چه زماني پرويز پورحسيني را از مراقبتهاي ويژه خارج ميکنند، تأکيد کرد: درمان ايشان با دقت پيگيري ميشود و خيلي نميتوان به صورت شتابزده عمل کرد. شرايطشان به ثبات رسيده اما بايد مراحل درمان به خوبي جلو برود و نبايد عجله کرد. براي ما مهم اين است که روند درمان ايشان به خوبي و درست جلو برود، همان نکتهاي که کادر درماني و پزشکان ايشان، به همين رويه کار درمان پدرم را جلو ميبرند.
وي در پايان گفت: مردم و اهالي فرهنگ و هنر که بسيار نگرانند بدانند پدرم هوشياري خوبي دارد، روند تدريجي رو به بهبودي را طي ميکند و اميدوارم روزهاي آينده اتفاقات بهتري بيفتد و هرچه زودتر ايشان به روند عادي و طبيعيشان بازگردند.
پرويز پورحسيني متولد سال 1320 است و در کارنامه کارياش بازي در بيش از 100 فيلم، تئاتر و سريال در همکاري با کارگردانهاي سرشناسي ثبت شده است. او در "بيگانهاي با من است" شبکه دو سيما ايفاي نقش کرده که به تازگي فيلمبردارياش به پايان رسيده و قرار است بعد از سريال "از سرنوشت" که اين شبها پخش ميشود روي آنتن برود.
براي اين دو بازيگر و دوبلور با سابقه و پيشکسوت سينما و تلويزيون آرزوي سلامتي داريم.