روایت «رضا ناجی» از یک توهم غلط در سینمای ایران

روزنامه جوان/ رضا ناجي ميگويد، «مهمتر از شرکت يا کسب جايزه از جشنوارههاي خارجي اين است که براي مردم تکراري نشويم و کاري کنيم که مخاطب همچنان دوستمان داشته باشد.»
رضا ناجي برنده جايزه بازيگري جشنواره برلين با بيان اين مطلب گفت: در سالهاي اخير خيليها دست و پا ميزنند براي اينکه ولو در بخش فرعي يک جشنواره گمنام حضور پيدا کنند ولي همينها کمترين اهميتي براي مخاطب داخل قائل نيستند.
بازيگر «آواز گنجشکها» ادامه داد: فيلمسازي که در نخ جشنوارهها باشد نميتواند رشد کند و حالا که کرونا آمده و خيلي از جشنوارههاي خارجي تعطيل شده تازه معلوم شده چقدر ميان سينماي جشنوارهاي و مخاطب فاصله افتاده است.
بازيگر «باران» و «بيد مجنون» تأکيد کرد: سينماي ايران قبل از کرونا هم در بهترين حالت مخاطبان پرفروشترين فيلمهايش به ۱۰ ميليون نفر نرسيد. دليلش اين است که يک توهم غلط را در سينما شکل دادند که فيلمسازي براي مخاطب عام کاري سطح پايين است و بايد به دنبال محافل جشنوارهاي بود، در صورتي که هر فيلمي ابتدا بايد مخاطب خود را در وطنش پيدا کند و بعد برود به سمت جذب مخاطب آن طرفي.
اين بازيگر ادامه داد: پاي حرف و شعار که باشد همه خود را وطنپرست ميدانيم و از تاريخ چندهزارساله ميگوييم ولي وقتي ميخواهند فيلم بسازند از همان پيشتوليد ميروند دنبال لابي و رونمايي براي پيدا کردن جشنواره خارجي.
به گفته اين بازيگر پيشکسوت متأسفانه اين روند غلط باعث شده است در سالهاي اخير در هيچ جشنواره مطرح دنيا جايزه نگيريم و به جشنوارههاي کم نام و نشان بسنده کنيم.
رضا ناجي پيرامون تازهترين کارهاي بازيگري خود گفت: آخرين فيلمهايي که بازي کردم و يکيشان سال قبل اکران شد «ايکس لارج» به کارگرداني محسن توکلي و ديگري «آپاچي» به کارگرداني آرش معيريان است. فيلم «قلعه عشق» را که در جمهوري آذربايجان ساخته شد نيز در نوبت اکران دارم.
ناجي خاطرنشان ساخت: من هيچ واهمهاي ندارم که در فيلمهاي طنزي بازي کنم که مخاطب آنها را ببيند، وگرنه اينکه فيلم به اصطلاح هنري بازي کنيم که صد نفر هم آن را نبينند، اصلاً منطق ندارد.
از مهمترين فيلمهاي رضا ناجي ميتوان به «بچههاي آسمان»، «آواز گنجشکها»، «ترنج»، «باران» و «باد در علفزارها ميپيچد» اشاره کرد. ناجي بازيگري را از سال ۱۳۴۱ خورشيدي آغاز کرد و با بازي در فيلمهاي مجيد مجيدي به شهرت رسيد. وي با دريافت جايزه خرس نقرهاي بهترين بازيگر مرد جشنواره برلين ۲۰۰۸ به اوج شهرت خود رسيد.