آیا فیلم «بانوی بهشت» در ادعای خود صادق است؟

مهر/«بانوي بهشت» عنوان فيلمي است که تا چند روز آينده به نمايش درمي آيد.اين فيلم به مهمترين مساله تاريخ شيعي در خصوص واقعه غدير و شهادت حضرت زهرا(س) به نويسندگي الحبيب روحاني ساکن لندن مي پردازد.
همزمان با ايام فاطميه و سالروز شهادت حضرت زهرا (س)، تريلر فيلم « THE LADY OF HEAVEN » با عنوان «بانوي بهشت» از سوي صفحات ياسر الحبيب منتشر شد که به وقايع تاريخي حساس و مهم تاريخ اسلام ميپردازد.
موضوع فيلم در خصوص جنايات گروههاي تکفيري داعش در عراق و سوريه است. در خلال اين داستان امروزي به وقايع تاريخي مهمي مانند غدير خم و آتش زدن درب خانه حضرت زهرا (س) و شهادت آن حضرت ميپردازد. فيلم بانوي بهشت The Lady of Heaven 2020 يک فيلم درام اکشن و تاريخي انگليسي- آمريکايي است و کارگردان فيلم الي کينگ معرفي شده است. افرادي چون ري فرون، لوکاس باند، آلبان کورتوا، دنيس بلک، سامي کريم و کريستوفر سايرف در اين فيلم ايفاي نقش ميکنند. در معرفي اين فيلم آمده است: «دو داستان مشابه اما با هزار و چهارصد سال فاصله. يک کودک عراقي پس از اينکه مادرش را در يک کشور جنگزده از دست داد، با شنيدن داستان حضرت فاطمه (س)، اهميت و قدرت صبر را درک کرد.»
در وب سايت متعلق به فيلم هيچ اطلاعات ديگري غير از تاريخ انتشارش نيامده است و نام برخي عوامل نيامده است.
کارويژه الحبيب؛ اهانت به مقدسات اهل سنت
اين فيلم به تهيه کنندگي «هيئت خدام المهدي» منسوب به شيخ ياسر الحبيب است و نام خود او به عنوان نويسنده اين فيلم درج شده است.
ياسر يحيي عبدالله الحبيب متولد ۱۹۷۷ ميلادي، اهل کويت و رئيس سازمان موسوم به "خدامالمهدي" است. وي «هيئت خدامالمهدي» را در سال ۲۰۰۱ در کويت تأسيس کرد، اما در سال ۲۰۰۴ به دليل بروز برخي مشکلات ميان او و دولت کويت، اين هيأت پلمب و الحبيب بازداشت شد و مسأله بازداشت وي به سرعت به سوژه مورد نظر سازمانهاي حقوق بشري انگليس و آمريکا تبديل شد. با رايزني انگليسيها و ساکن شدن وي در لندن حيطه فعاليتهاي ياسر الحبيب به شدّت گسترش پيدا کرد.
در رمضان ۱۴۳۱ قمري «ياسر الحبيب» در سالروز وفات جناب عايشه، مجلسي تشکيل داد و از فراز منبر جملات رکيک و نسبتهاي بدي متوجه او کرد. سخنراني او در مورد جناب عايشه که فوراً در يوتيوب قرار گرفت، موجب خشم شديد اهل سنت شد و همين مسأله بهانهاي براي حمله به شيعيان و تعميق اختلافات مذهبي شد.
سخنان مشکوک الحبيب، مشکلات بسياري براي شيعيان کويت و عربستان نيز به بار آورد. علماي شيعه اين دو کشور از جمله «شيخ عَمري»، «شيخ حسين معتوق»، «شيخ حسن صفّار»، «شيخ علي آل محسن»، «شيخ عبدالجليل السمين»، «شيخ نمر» و «سيدهاشم السلمان» مواضع سختي در برابر وي گرفتند.
اين دست موضعگيريها که باعث ورود فشارهاي فراوان به شيعيان عرب نيز شده بود، جمعي از علما و فرهيختگان شيعه منطقه احصاء عربستان را بر آن داشت تا استفتايي را خدمت حضرت آيت الله خامنهاي ارسال کنند. پاسخ معظم له اين بود: «اهانت به نمادهاي برادران اهل سنّت از جمله اتّهام زني به همسر پيامبر اسلام حرام است. اين موضوع، شامل زنان همه پيامبران و به ويژه سيد الانبيا پيامبر اعظم حضرت محمّد صلّي الله عليه و آله ميشود.»
پاسخ مقام معظم رهبري در جهان اسلام به شدت انعکاس پيدا کرد. بسياري از علماي اسلامي نيز پس از انتشار اين استفتاء، نظرات خود عليه جريان خطرناک نفوذي در شيعه را اعلام کردند. آيات سيستاني، مکارم شيرازي، نوري همداني و علماي عربستان، بحرين و لبنان به موضعگيري عليه اين اقدامات پرداختند.
سخنان مشکوک الحبيب، مشکلات بسياري براي شيعيان کويت و عربستان نيز به بار آورد. علماي شيعه اين دو کشور از جمله «شيخ عَمري»، «شيخ حسين معتوق»، «شيخ حسن صفّار»، «شيخ علي آل محسن»، «شيخ عبدالجليل السمين»، «شيخ نمر» و «سيدهاشم السلمان» مواضع سختي در برابر وي گرفتند.
هواداران او در سال ۲۰۱۸ به سفارت جمهوري اسلامي ايران در لندن يورش بردند و پرچم ايران را پايين کشيدند و در مقابل ديدگان پليس، پرچمهاي خود را بالا بردند. در حالي که در اقدامي عجيب نيروهاي پليس لندن پس از گذشت چندين ساعت وارد عمل شدند.
ياسر الحبيب در پست اينستاگرامي خود در خصوص اين فيلم بيان ميکند: «به اذن خدا هنگامي که فيلم مبارک ما منتشر شود. اين فيلم عظيم و جهاني درباره زندگاني و رنجها و سيره صديقه کبري حضرت زهرا (س) است.گويي چيزي مماثل اشعار عبدي است. آن زمان فيلم نبود اشعار بود اينها بودند که منتشر، حفظ و در اذهان حک ميشدند و انسان آن را ميچشيد. کار هنري آن زمان اين بود. بنابراين امام صادق (ع) ميفرمايد: به کودکانتان شعر عبدي را بياموزيد که او بر دين خداست چرا اين را ميگويد؟ چونکه هنر آسان چشيده و حفظ ميشود و در نفس و قلب و روح تأثير ميگذارد. اين طبيعي است اين فيلم بهترين اثر هنري معاصر ميباشد.»
اين گفتهها نشان ميدهد که الحبيب انتشار اين فيلم را آغاز پروژه فيلم سازي اش ميداند و به خوبي از اثر و اهميت هنر و بهکارگيري آن در راستاي تفهيم و عميق سازي آموزهها و نقل قولهاي تاريخي مطلع است.
وي که سابقهاي طولاني در اهانت به مقدسات اهل سنت و حتي علما و مراجع تقليد شيعه دارد هدف از ساخت اين فيلم را در برنامهاي در شبکه تلويزيوني اش اين گونه بيان کرد: «اين فيلم که توسط برجستهترين کارگردانها و هنرمندان غربي تهيه خواهد شد، به تبيين زندگي حضرت زهرا (سلام الله عليها) به ويژه دوران پس از رحلت پيامبر اکرم (صلي الله عليه و آله) خواهد پرداخت. مردم جهان براي نخستين بار در اين فيلم خواهند ديد که چگونه خليفه اول و همراهانش به منزل آن حضرت حمله ميبرند و حرمت ايشان را ميشکنند. اين فيلم باعث تخريب شخصيت اسطورهاي خلفا (شيخين) خواهد شد…اين فيلم فرق بين اسلام واقعي و اسلام انحرافي (يعني اسلام سقيفه) را نشان خواهد داد…ما قسم خوردهايم که انتقام حضرت زهرا (س) را خواهيم گرفت»
فدک صغري مکاني براي تربيت نيروهاي افراطي
در اين ميان نيروهاي تحت تربيت ياسر الحبيب در منطقهاي در لندن آموزش ميبينند که وي آنجا را به نام ارض فدک الصغري نامگذاري کرده است. تعدد فعاليتهاي ياسر الحبيب خبر از طرحهايي ميدهد که او براي اختلاف افکني بين شيعه و اهل سنت در سراسر کشورهاي اسلامي در سر دارد.
بانوي بهشت يا يوم العذاب!
در وبسايت عربي ياسر الحبيب نامهاي با اين مضمون منتشر شده است که فيلم THE LADY OF HEAVEN (بانوي بهشت) همان فيلم «يوم العذاب» است که تغيير نام داده است. نکته جالب آنکه در وب سايت فارسي او اثري از اين نامه نيست. شايد اين به خاطر آن باشد که ۴ سال پيش از اينکه اخباري مبتني بر ساخت فيلم يوم العذاب منتشر شده بود، مراجع تقليد شيعه عليه آن موضع گرفته بودند.
اعلام حرمت کمک مالي براي ساخت فيلم «يوم العذاب»
آيات مکارم شيرازي، حسين نوري همداني، جعفر سبحاني و لطف الله صافي گلپايگاني در پاسخ به استفتايي مبني بر تلاش يکي از شبکههاي تلويزيوني عربي که مقر آن در انگلستان است براي ساخت فيلمي درباره تاريخ اسلام، حمايت، تبليغ و تماشاي چنين فيلمي که در آن باعث اختلاف افکني بين مسلمين بخصوص شيعيان و برادران اهل سنت ميگردد را حرام اعلام کردند.
حجت الاسلام والمسلمين حسيني قزويني مدير شبکه جهاني ولايت در همان ايام در اين خصوص گفت: ما درصدد اين هستيم به همه مسلمانان و غير مسلمانان دنيا بگوييم که در مورد فيلم موهوم"يوم العذاب" نظر مراجع معظم تقليد اين است که هرگونه کمک به ساخت اين فيلم حرام شرعي و حتي تماشاي اين فيلم نيز حرام و گناه کبيره و خلاف شرع است. هيچ بحثي نيست که مصداق کامل تشيع انگليسي ياسر الحبيب و امثال آن هستند و نسبت به تسنن آمريکايي هم مشخص است که شبکههاي تحت حمايت رژيم آل سعود اين جريان را نمايندگي ميکنند.
فيلمي با عواملي بي نام و نشان و بعضاً گمنام
فيلمبرداري اين فيلم توسط مايک بروستر انجام شده و کارگردان اين فيلم فردي به نام الي کينگ است که هيچ گونه اطلاعاتي از سابقه و پيشينه او و تهيه کننده فيلم که مهدي الحسيني نام دارد در دسترس نيست تا ثابت کند فيلم سينمايي که ياسر الحبيب ساخته است، مثل يک پروژه امنيتي قرار است، چراغ خاموش باشد.
در وبسايت کمپاني سازنده نيز هيچ گونه اطلاعاتي مندرج نشده است و تنها در توضيح اين کمپاني نوشته شده است:«Enlightened Kingdom يک شرکت توليد فيلم در انگلستان است. اهداف ما شامل تغيير تاريخ سينما از طريق بهبود فلسفه و سبک فيلم است. چشمانداز ما حول ايده نياز به فيلمها براي داشتن معناي عميقتر و ارتباط با مخاطب، و جذب قلب و روح مردم در سراسر جهان است.»
اين فيلم که کارشناسان هزينه توليد آن را حدود ۱۵ ميليون دلار تخمين زدهاند در بخش مسائل مالي نيز سعي بر اقدامات بي نام و نشان دارد. سازندگان در شبکههاي اجتماعي مختص اين فيلم آن را محصولي مردمي و مستقل معرفي کرده اند.
تا پيش از «بانوي بهشت» جريان فيلم سازي در مورد تاريخ اسلام در کشورهاي اسلامي مثل ايران، کويت، قطر و عراق عموماً بر اساس نگاه وحدت آفرين بين مذاهب اسلامي فعال بوده است. اما فيلمي که سازندهاش يد طولايي در تفرقه افکني بين مذاهب اسلامي دارد، سعي دارد با انتشار فيلمش راه فيلمسازي درباره تاريخ اسلام را از مسير وحدت آفريني بين مذاهب منحرف کند.
اتفاقات سالهاي اخير در کشورهاي اسلامي لزوم حفظ وحدت اسلامي و جلوگيري از اقدامات تفرقه افکنانه را براي همه دلسوزان امت اسلامي امري واجب کرده است. اينکه حاميان آمريکايي و انگليسي ياسر الحبيب فيلمي را با اين ابعاد و هزينه آن هم در اين مقطع زماني تدارک ديدهاند خبر از جرياني ميدهد که «بانوي بهشت» حلقه اول آن است.