چرا فیلم سینمایی بر اساس شاهنامه تولید نمیشود؟!
باشگاه خبرنگاران/ غلامرضا آزادي درباره آخرين وضعيت توليد فيلمش و چرايي ساخته نشدن فيلم سينمايي بر اساس قصههاي شاهنامه توضيح داد.
غلامرضا آزادي کارگردان سينما، درباره آخرين وضعيت توليد «حماسه آرش کمانگير» گفت: چرخه توليد رئال انيميشن «حماسه آرش کمانگير» که به علت کرونا يک سال متوقف شده بود، به صورت محدود و با نفرات کم (به علت خطرات کرونا) از سر گرفته شد. هم اکنون روي بخش انيميشن آن کار ميکنيم و همزمان تدوين را پيش ميبريم.
وي با اشاره به قصه فيلمش بيان کرد: داستان آرش کمانگير به روايت خانم معلمي است که وقتي سر کلاس در حال حضور غياب است، با يک شاهنامه روبرو ميشود؛ همه بچهها اسامي شخصيت هاي شاهنامه را دارند و در همين حين، يکي از شاگردان وارد کلاس ميشود و ميگويد ديشب خدا يک برادر به من داد و نامش را آرش گذاشتيم. اين موضوع باعث ميشود معلم براي بچههايي که در محدوده الوند زندگي ميکنند و آرش را نميشناسند، تمام حماسههاي آرش کمانگير را تعريف کند.
او ادامه داد: کار زيبايي که در «حماسه آرش کمانگير» اتفاق ميافتد، اين است که با شعر سياوش کسرايي قصه را آغاز ميکنيم و به نوعي ادبيات نو را به خدمت گرفتيم. داستان شاهنامهاي است، ولي کسرايي آن را مدرن کرده و جديداً در موردش صحبت ميکند که ما هم آن را دستمايه قرار داديم.
آزادي درباره چرايي ساخته نشدن فيلم بر اساس شاهنامه عنوان کرد: متاسفانه ملت ما اهل ادبيات و کتاب نيستند و تاريخ، حماسه، افسانه، شعر و داستان لا به لاي همين کتابهاست. درست است که اين حماسه ها هيچ وقت از بين نميروند، ولي طالب ميخواهد که آنها را بخواند. زماني فضاي کلي جامعه و بخصوص مدارس به گونهاي بود که اين ادبيات و تاريخ تعليم داده ميشد، ولي الان اينگونه نيست. در سينما هم چون تکنولوژي و شرايط مساعدي نداريم، نميتوانيم به قهرمانها و قصههاي شاهنامه بپردازيم و درد آور اينجاست که ديگر کشورها بر اساس قصههاي شاهنامه فيلم ساخته اند.