کارگردان «شاه ماهی»: نمیدانم بودجه فیلمهای امسال از کجا آمده است؟

باشگاه خبرنگاران/ نادر مقدس نسبت به اتفاقات اين دوره از جشنواره فيلم فجر، واکنش نشان داد.
نادر مقدس کارگردان «شاه ماهي» که با اين اثر در بخش سوداي سيمرغ سي و نهمين جشنواره فيلم فجر حضور دارد درباره حرف و موضوع فيلم گفت: فيلمم بحث رفاقت و دوستي و همدلي را به مخاطب عرضه ميکند.
وي در پاسخ به اين سوال که آيا با فيلم کم هزينه به نسبت فيلمهاي به شدت پر هزينه ميتوان در جشنواره و اکران موفق بود يا خير، بيان کرد: هزينههاي بالا، بودن بازيگران درجه يک و حرفهاي و... ملاکي براي بالا بودن کيفيت يک فيلم نيست. بارها در سينماي ايران و جهان ديديم فيلمهايي بودند که بازيگران شناخته شده نداشتند، اما خوب و مطرح بودند. همين اواخر فيلم سينمايي «انگل» که برنده اسکار شد، مگر چه بازيگر مطرحي داشت. اين اثر به نسبت ديگر فيلمها پرهزينه نبود، اما موفق شد. در گذشته و در سينماي خودمان هم چنين اتفاقي افتاده است.
اين کارگردان در رابطه با کارگردانهاي بازيگر پرور اظهار کرد: بخشي از حضور بازيگران جوان در فيلمها به کارگردانها بستگي دارد. بعضي از کارگردانها زياد حوصله تربيت بازيگر جديد و حاشيه سازي و دردسرهاي سر صحنه را ندارند؛ به اين علت از بازيگران حرفهاي بهره ميبرند، اما دسته ديگري از کارگردانها که در اين سالها بيشتر ديده ميشوند، بازيگر تربيت ميکنند و در اختيار سينما قرار ميدهند. سود اين کار را کارگردانهاي بعدي که از آنها استفاده ميکنند، خواهند برد. بماند که برخي بازيگران هم پس از اينکه مطرح شدند گذشته خود را فراموش ميکنند.
کارگردان «شور عشق» درباره حضور بيشمار کارگردانهاي کاراولي در جشنواره فيلم فجر عنوان کرد: امسال در شرايط کرونا، دچار بحرانهاي اقتصادي فراواني بوديم؛ کارگردانهاي باسابقه که بيکار ماندند و نميفهمم بودجههاي اين حجم فيلم اولي از کجا تامين شد. چطور اين فيلمها را توليد کردند و به جشنواره رساندند؟! اي کاش عدالتي برقرار ميشد و بخشي از اين بودجهها هم به کارگردان با سابقه ميرسيد. قطعا فيلمهاي خوبي ميساختند، در جشنواره حضور پيدا ميکردند، باعث ميشد جشنواره رونق بيشتري بگيرد. البته اين را بگويم که اصلا منکر حضور فيلم اوليها نيستم، چون سينما به کارگردانهاي جوان، کاربلد و پرانرژي مانند خود ما که زماني جوان بوديم و وارد شديم، نياز دارد.
وي با بيان اينکه کم و زياد بودن بودجه فيلم در برخي فيلمها براي استفاده از بازيگران غير حرفهاي تاثيري ندارد، گفت: سابقه حرفه ايم نشان ميدهد که در تمام آثارم از بازيگراني که فرصت حضور در سينما را پيدا نکردند در کنار بازيگران حرفهاي بهره بردم. اين علاقه کاملا شخصي است که هميشه داشتم و آن ادامه خواهم داد.
اين کارگردان در مورد يکي از ويژگيهاي فيلمش تصريح کرد: سني که براي يکي از شخصيتهاي فيلم مد نظرم بود يعني بين هجده تا بيست سال در بين بازيگران حرفهاي پيدا نکردم. به همين علت از بازيگران تئاتري علاقهمند با اين رده سني استفاده کرديم که خوشبختانه خروجي خوبي داشت. اين بازيگران اگر بتوانند اخلاق حرفهاي را رعايت کنند ماندگار خواهند شد.
مقدس در پايان درباره الگو قرار گرفتن نبود هيئت انتخاب جشنواره امسال فجر براي سالهاي آينده اين فستيوال عنوان کرد: به نظرم اين اتفاق ميتواند الگو براي برگزاري جشنواره در سالهاي آينده قرار بگيرد؛ چراکه جشنوارههاي معتبر دنيا هم اين کار را ميکنند. در کل برگزاري جشنواره اتفاق خوبي بود، چون اميدواريهايي ايجاد ميکند که شايد بتوانيم مردم را در آينده به سينما بکشانيم و سينما را از وضعيتي که درگير آن شده رها کنيم.