جشنواره فیلم کوتاه برندگانش را شناخت
خبرآنلاين/ سيوهفتمين جشنواره فيلم کوتاه، با اهداي جايزه به آثار و هنرمندان برتر، به کار خود پايان داد. در آيين پاياني اين رويداد سينمايي، مجريان برنامه، لباس پرستاران و کادر درمان را پوشيده بودند.
اختتاميه سيوهفتمين جشنواره فيلم کوتاه تهران، امشب (دوشنبه ششم بهمن)، در فضاي باز پرديس سينمايي ايرانمال، برگزار شد.
اين مراسم، با صحبتهاي نيما کرمي، مجري برنامه که لباس پرستاران را به نشانه تقدير از کادر درمان به تن داشت، آغاز شد. او گفت: «حالا تقريبا يکسالي شده که مدل زندگي ما فرق کرده است. يکسال ميشود که رفقايمان را سخت بهجا ميآوريم، چراکه آنها را بايد با ماسک شناسايي کنيم. اما يادمان باشد که اگر عزيزان سفيدپوش کادر درمان نبودند، وضعمان بدتر از اين بود. ما بايد قدردان زحمات اين عزيزان باشيم. اينبار من به احترام آنها کلاه از سر برنميدارم، بلکه ماسک ميزنم. در حقيقت ما در تلاش هستيم با پوششمان و با ماسک و فاصلهگذاري از کادر درمان قدرداني کنيم.»
۶۵ هزار بازديد در پلتفورمهاي ايراني
سيوهفتمين اختتاميه جشنواره فيلم کوتاه، با خوشآمدگويي سيدصادق موسوي، دبير جشنواره ادامه پيدا کرد که درباره استقبال مردم سخن گفت و همچنين از زحمات همکارانش در سازمان سينمايي و وزارت ارشاد تشکر کرد.
او گفت: «اين رويداد، ۶۵ هزار بازديد در پلتفرمهاي ايراني را رقم زد. مهمترين نکته اين است که ميخواهم از همه نهادها و افرادي که در برگزاري اين جشنواره ما را همراهي کردند، قدرداني کنم. همچنين از هنرمندان و فيلمسازان ممنونم که نزديک به ۱۷۰۰ فيلم کوتاه را به جشنواره ما فرستادند. از شوراي شهر و شهرداري تهران تشکر ميکنم. همچنين از مدير کل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان تهران و همه کساني که در جشنواره فيلم کوتاه زحمت کشيدند، قدرداني ميکنم. از همه همکارانم در سازمان سينمايي و وزارت ارشاد تشکر ميکنم. در اين چهار سال ما تراز برگزاري جشنواره بينالمللي فيلم کوتاه تهران را به طور کلي تغيير داديم.»
وضعيت فعلي هنرمندان خوب نيست
در ادامه مراسم، محمدجواد حقشناس، رئيس کميسيون فرهنگي و اجتماعي شوراي شهر تهران، پشت تريبون قرار گرفت و گفت: «نزديک به يکسال است که کشور ما با ويروس کرونا درگير است. به واسطه اين همهگيري، چراغ سينماها خاموش، سالنهاي تئاتر کم رفت و آمد، کتابفروشيها بيمشتري و کافيشاپها تعطيل شدهاند. پيش از کرونا هم، فرهنگ و هنر، صورتش را با سيلي سرخ نگه ميداشت. در شرايط کنوني، وضعيت هنرمندان ما اصلا خوب نيست.»
بعد از صحبتهاي حقشناس، مراسم با پخش کليپي از عکسهاي پزشکاني که در يکسال اخير فوت کردهاند، ادامه پيدا کرد.
فيلمسازان سلامتي مردم را تامين کنند
دکتر ايرج حريرچي، يکي ديگر از افراد حاضر در اختتاميه بود که روي صحنه آمد و بعد از تشکر از عوامل اختتاميه که از کادر درمان قدرداني کردند، اينبار سلامتي مردم را از فيلمسازان درخواست کرد و افزود: «تشکر ميکنم که از شهداي سلامت تجليل کرديد. يکي از راههاي تبادل اطلاعات، توصيهها، نظرات و پيشنهادات، بين افراد متخصص و مردمِ در معرض خطر انجام ميشود. به اين شکل که افراد مجرب بايد اين خطر را به آنها گوشزد کنند تا موجب تغيير رفتار اجتماعي آنها شوند. هدف نهايي اين است که فردِ در معرض بيماري، متوجه شود که چه اقداماتي بايد انجام دهد تا از آن خطر رهايي پيدا کند. يکي از اين ابزار، همين ابزار هنري مثل فيلم است. بيماريهاي عفوني ميتوانند تاثير زيادي در اقتصاد و فرهنگ و... بگذارد. خواهش ميکنم کمک کنيد تا سلامتي مردممان با بهترين ابزار که در اختيار شما است، تامين شود.»
جايزه کوويد ۱۹
حريرچي همچنين جايزه بهترين فيلم در بخش کوويد ۱۹ را اعلام کرد که به شهاب آبروشن براي فيلم «آنسينز» تعلق گرفت. جايزهاي به مبلغ ۵۰ ميليون ريال به همراه ديپلم افتخار.
در ادامه، جايزه همايش مطالعات فيلم کوتاه هم اعلام شد که جايزه سوم به محسن رهنما، جايزه نفر دوم به پريسا حسينزاده و جايزه نفر اول به احمد خوشنيت رسيد.
الهام حسينزاده، نفر بعدي بود که براي اهداي جايزه ايسفا پشت تريبون قرار گرفت. ايسفا با تقدير از فيلم «دکل» به کارگرداني بابک مصطفوي، مدال ايسفا را براي نوآوري در مضمون و خلاقيت در ارائه، به فيلم «ترس خود را جا به جا ميکند» به کارگرداني ايمان صالحي اهدا کرد.
لوح تقدير آسيفا هم به مهسا ساماني، کارگردان انيميشن «هبوب» رسيد و توسط مريم کشکولينيا اهدا شد.
فيلم کوتاه، هويت مستقل دارد
اميرشهاب رضويان، ديگر سخنران اين مراسم بود که از تجربه خودش از ساخت فيلم کوتاه سخن گفت: «امسال پنجاه و يکمين سال فعاليت فيلم کوتاه در ايران است. سينما پديدهاي يکپارچه است اما يکي از شاخههاي آن فيلم کوتاه است. ما زماني فيلم هشت ميليمتري ميساختيم. فيلم کوتاه يک مديوم مستقل است و هويت مستقل دارد و معتقد نيستم هرکس فيلم کوتاه ميسازد بايد در همين عرصه بماند، همه ما هم فيلم کوتاه و هم فيلمبلند ساختهايم.»
چراغ سينما روشن ماند
در ادامه اختتاميه جشنواره فيلم کوتاه، حسين انتظامي، در سخنان کوتاهي از شرکتکنندگان در اين دوره از جشنواره تشکر کرد و گفت: «از همه فيلمسازاني که اين همايش متعلق به آنهاست تشکر و از زحمات آنها قدرداني ميکنم. از همکارانم تشکر ميکنم که چراغ سينما و فيلم کوتاه را روشن نگه داشتند.»
جوايز بخش بينالملل
اهداي جوايز بينالملل توسط بهنام بهزادي انجام شد. هيات داوران در بخش بهترين فيلم کوتاه تجربي مسابقه بينالملل، فيلمي را شايسته دريافت جايزه ندانست. جايزه بهترين مستند بخش بينالملل به فيلم «کاک ئيرج» ساخته جمشيد فرجوند فردا اهدا شد.
جايزه بهترين فيلم کوتاه انيميشن هم به «کاندلا» از اسپانيا رسيد. همچنين جايزه بهترين فيلم کوتاه داستاني به فيلم «دايي» از غنا اهدا شد.
جوايز بخش ملي
در بخش بهترين فيلمبرداري، تنديس جشنواره و جايزه نقدي بهترين فيلمبرداري به وحيد بيوته براي فيلم داستاني «جبرئيل» اهدا شد.
در بخش بهترين صدا تنديس جشنواره و جايزه نقدي به محمدحسين مهرجو و سيد محمد کشفي براي صداي فيلم داستاني«خوناب» اهدا شد.
در بخش بهترين فيلمنامه، تنديس جشنواره و جايزه نقدي به صمد عليزاده براي فيلم داستاني «ناهيد» تعلق گرفت.
در بخش بهترين فيلمنامه اقتباسي تنديس جشنواره و جايزه نقدي به محمدرضا مرادي براي فيلم داستاني «دوآل پا» اهدا شد.
جايزه بهترين تحقيق و پژوهش در فيلم مستند به فرشته توکلي براي «فروغ کوچه بنبست» اهدا شد.
جايزه بهترين کارگرداني انيميشن به مونا عبدالله شاهي براي «آتش سرخ» اهدا شد.
جايزه بهترين کارگرداني مستند به آرمان قليپور دشتکي براي «فرزندان خونيار» رسيد.
جايزه بهترين کارگرداني فيلم تجربي به کمال کچوييان براي «آداپت» رسيد.
جايزه بهترين کارگرداني فيلم داستاني به مهيار ماندگار براي «اسب سفيد بالدار» تعلق گرفت.
جايزه ويژه هيات داوران به ايمان صالحي براي «ترس خود را جا به جا ميکند» تعلق گرفت.
جايزه بهترين فيلم کوتاه بخش ملي به حميدرضا زبير براي تهيهکنندگي «اسب سفيد بالدار» رسيد.
جايزه بزرگ جشنواره در بخش بينالملل به رضا فهيمي براي فيلم «سفيد پوش» از ايران تعلق گرفت.
ديپلم افتخار بهترين نوآوري به لعيا ميرنصيري براي بازي در فيلم «ناهيد» اهدا شد.
جايزه بهترين تدوين به بابک بهرام بيگي براي فيلم «فرزندان خونيار» رسيد.