نماد آخرین خبر

تغییرات «مل مل» در نوروز؛ از حضور اورژانس تا خاطرات طنز مدرسه های مجازی!

منبع
فارس
بروزرسانی
تغییرات «مل مل» در نوروز؛ از حضور اورژانس تا خاطرات طنز مدرسه های مجازی!
فارس/ برنامه نوروزي «مل مل» به تهيه کنندگي محمود سلاميان و با اجراي فاطمه اميني از روز اول تا سيزدهم فروردين ماه ساعت 16 از شبکه پويا بروي آنتن مي رود.

 هميشه يکي از جذابيت هاي نوروز به برنامه هايي است که براي کودکان تهيه و توليد مي شود. برنامه هايي با رنگ و لعاب و فضاي کودکانه که شايد بزرگترها را هم به آن دوران کودکي ببرد. از اين دست برنامه ها در اين سالها زياد ديده شده است که يکي از آنها «کلاه قرمزي» بوده است. برنامه عروسکي که از محبوبيت خوبي نيز برخوردار بود و هنوز  هم بازپخش هايش از شبکه دو پخش مي شود.

در همين راستا برنامه رنگين کمان، خاله شادونه و چند برنامه ديگر نيز با اينکه سابقه بالايي دارند اما هر کدامشان براي نوروز به سمت تغييرات و تدارک هاي ويژه براي مخاطبانشان رفتند. يکي از اين برنامه ها «مل مل» است که به تهيه کنندگي محمود سلاميان در روزهاي سال از شبکه پويا پخش مي شود. سازندگان اين برنامه تصميم گرفتند براي ويژه برنامه نوروزي خود آيتم هاي متنوع و جديدي را به برنامه اضافه کنند تا بتوانند لحظات مفرح و خوشي را در روزهاي نوروزي که بايد در خانه بمانيم،‌ براي مخاطبانشان فراهم کنند.

اما اين برنامه تدارک ويژه اي هم براي نوروز ديده است.


** مل مل چطور مل مل شد؟ 

در اين سال هاي اخير عروسک هاي بسياري در تلويزيون آمدند و رفتند و برخي ماندگار شدند و برخي نيز فراموش شدند. از چرا گرفته، تا چيه، چطور، سنجد، کلاه قرمزي و دوستانش، پنگول، جناب خان و ...

برخي از اين عروسک ها در برنامه محوريت داشتند و خودشان هم مجري بودند و هم عروسک و برخي نيز در کنار مجرياني قرار مي گرفتند. 

اما ماجراي بوجود آمدن و طراحي عروسک مل مل به سال ۸۸ برمي گردد. بره اي که قرار بود در برنامه «عصر بخير بچه ها» حضور داشته باشد، اما به دليل استقبال خوب مخاطبان در تلويزيون ماندگار شد و بعد از تمام شدن آن برنامه، در يک برنامه مجزا با نام خودش روي آنتن رفت.

** عروسکي که گروه سني ندارد

برخي از عروسک ها مربوط به گروه سني مشخصي است مثل جناب خان که براي گروه سني بزرگسال است و چرا و سنجد براي گروه سني کودک و نوجوان. مل مل از جمله عروسک هاي تلويزيوني است که شايد همه گروه هاي سني او را دوست دارند و برنامه اش را مي بينند. از کودکان تا بزرگسالان. دغدغه هاي اين عروسکي که شبيه به يک گوسفند است گاهي به دغدغه بچه ها و گاهي به دغدغه بزرگترها نزديک است و همين باعث شده تا هر گروه سني با او ارتباط برقرار کنند.

** مجري يا گلي دختربچه اي ۸ ساله

به طور معمول در برخي برنامه هاي کودک شاهد حضور مجري بزرگسال هستيم اما در برنامه مل مل اين ساختارشکني وجود داشته است که از يک بازيگر کودک به عنوان مجري استفاده شده است. «فاطمه اميني» مجري و بازيگر در اين برنامه يکي از دوست هاي مل مل است و در قالب دختربچه اي ۸ ساله ظاهر شده است. او با پوشيدن لباس هاي رنگي و لحن کودکانه صميميت خوبي را با مخاطبان اين برنامه تلويزيوني برقرار کرده است.

 

اميني که بازيگري را به طور جدي دنبال مي کند در سريال ها و تئاترهاي بسياري بازي کرده است و آخرين حضور او در سريال «آخر خط» ساخته علي مسعودي در نقش عمه فروغ بود که اتفاقا در آن نقش نيز به خوبي درخشيد.

** چه عروسک هايي کنار مل مل هستند؟

زماني که برنامه مل مل آغاز شد، تنها خودش به همراه گلي برنامه را اجرا مي کردند اما رفته رفته و با جذب مخاطبان سازندگان تصميم گرفتند تا اين برنامه را وسعت دهند و عروسک هاي بيشتري را در کنار مل مل قرار دهند. به مرور زمان عروسک هاي بزباش و بزرگ آقا و ننه نقلي به اين برنامه عروسکي اضافه شدند که هر کدام از اين عروسک ها ويژگي هاي منحصر به فردي براي خود دارند. 

** حضور بچه ها در استوديو

طبق روال معمول برنامه هاي تلويزيوني، بچه ها در برنامه هايي که مربوط به خودشان است نقش چشم گيري داشته و دارند. اما تا قبل از اينکه کرونا همه گير شود در هر برنامه از سري برنامه هاي مل مل، بچه ها مي توانستند حضور داشته باشند اما در اين يکسال اخير برنامه از حضور بچه ها محروم بود و داخل استوديو فقط مجري به همراه عروسک ها حضور داشتند.

** سلاميان: هدف برنامه نوروزي ما ترويج فرهنگ در خانه ماندن است

«محمود سلاميان» تهيه کننده برنامه «مل مل» در گفت و گو با خبرنگار فارس، درباره ويژه برنامه نوروزي «مل مل» گفت: برنامه نوروزي امسال مل مل خارج از استوديو ضبط مي شود و يکي از مهم ترين محورهاي برنامه امسال، بحث در خانه ماندن است.

وي ادامه داد: فعاليت ها و مهارت هايي که بچه ها با در خانه ماندن مي توانند انجام دهند از محورهاي اصلي اين ويژه برنامه است.

** برنامه اي که زنده نيست

برنامه نوروزي مل مل قرار نيست مثل هميشه به طور زنده و مستقيم براي بچه ها پخش شود و اين برنامه در ۱۳ قسمت به طور توليدي در حال ضبط است و قرار است از روز اول فروردين تا ۱۳ فروردين هر روز ساعت ۱۶ از شبکه پويا بروي آنتن رود.

** حضور سازمان اورژانس کشوري و کميته امداد امام خميني (ره) در برنامه «مل مل»

اين تهيه کننده همچنين بيان داشت: سازمان اورژانس کشوري از طريق آموزش هاي کرونايي و در خانه بمانيم در برنامه ما فعال است و کميته امداد روي طرح اکرام در برنامه ما کار مي کند.

 

وي افزود: ما در اين برنامه از ادوات و تجهيزات مدرن اورژانس کشور براي امداد مردم که براي بچه ها جذاب است با حضور گلي و مل مل گزارش هاي مختلفي گرفتيم. براي مثال از وسيله هايي مثل امداد هوايي يا هلي کوپتر امداد و اتوبوس هاي اورژانسي و موتور لانس و ون آمبولانس گزارش هاي مستندي تهيه کرديم. همچنين از مرکز ارتباطات ۱۱۵ نيز گزارشي تهيه کرديم.

 

سلاميان ادامه داد: طرح اکرام متعلق به کودکان بي سرپرست و يتيم است و همچنين طرح ايران مهربان هم در کنار آن است. اين دو پروژه بزرگي است که کميته امداد امام خميني (ره) براي جذب کودکان بي سرپرست در دست گرفته است و در برنامه ما نيز فعال است. به اين صورت که به بچه ها مي گوييم اگر وسيله اضافه اي در خانه داريد که سالم هم هست آن را به بچه هايي که نياز دارند بدهيد.

** معرفي آيتم هاي برنامه نوروزي «مل مل»

آيتم همدلي، نمايش،‌ از بزباش نپرس، خاطرات شاد، ترانه هاي مل مل، يک کتاب خوب، عيدي سازون، رازهاي بزرگ،‌کرونا مُرونا از جمله آيتم هاي جديد و نوروزي اين برنامه هستند.

 

** خاطرات شاد از مدرسه مجازي

آيتم تعاملي «خاطرات شاد» به بازگويي خاطره هاي طنز بچه ها از استفاده از اپليکيشن شاد و مدرسه مجازي در اين يکساله مي پردازد. همانطور که مي دانيد اپليکيشن شاد به عنوان مدرسه مجازي در اين يکساله فعاليت خود را آغاز کرده است و مدارس با استفاده از اين نرم افزار با دانش آموزان در ارتباط هستند.

در آيتم خاطرات شاد، بچه ها خاطراتشان را از حضور در کلاس هاي آنلاين و مجازي و گاف هاي کرونايي مثل اينکه محلول ضدعفوني را اشتباها توي صورتشان زده و ... يا جا گذاشتن ماسک در خانه براي برنامه مي فرستند که خوانده مي شود.

** از بُزباش نپرس!/ راهنمايي برعکس بُزباش به بچه ها

هر کدام از کاراکترهاي عروسکي برنامه «مل مل» در نوروز يک آيتم براي خودشان دارند. آيتم  از بزباش نپرس نيز يکي از همين آيتم ها است که در آن بچه ها با بز باش تماس مي گيرند و از او درباره در خانه ماندن مشورت مي گيرند و برباش برعکس مشورت مي دهد و در حقيقت کارشناس قلابي است و تلاش دارد با آنچه در ذهنش است بچه ها را راهنمايي کند!

** ترانه هايي که مل مل براي نوروز خوانده است

يکي ديگر از بخش هاي جذاب برنامه هايي که براي کودکان ساخته مي شود ترانه خواني و پخش ترانه ها و قطعه هاي شاد است. در اين آيتم نيز ترانه هاي نوروزي مل مل به گوش بچه ها مي رسد. ترانه هايي که با حال و هواي نوروز توسط اين عروسک خوانده شده است. همچنين مل مل براي اورژانس و همدلي نيز دو ترانه مجزا نيز خوانده است.

 

** رازهاي بزرگ و کشف ضرب المثل هاي قديمي ايراني

بزرگ آقا تنها مرد کهن سال اين برنامه تلويزيوني است. او در اين آيتم راز ضرب المثل هاي قديمي ايراني را براي بچه ها مي گويد و پرده از چرايي گفتن ضرب المثل ها براي آنها برمي دارد. همانطور که مي دانيد هر کدام از ضرب المثل هاي قديمي ايراني ريشه در فرهنگ و آداب و رسومي قديمي دارند که شايد بچه ها از آن بي خبر باشند و از اين طريق بزرگ آقا تلاش مي کند تا ريشه هر کدام از اين ضرب المثل ها را براي بچه ها بازگو کند. 

 

** يک کتاب خوب و معرفي کتاب

مطالعه هر کتابي شايد بهتر است با راهنمايي مشاوره و افرادي که کتاب ها را مطالعه کردند صورت بگيرد تا نتيجه منفي در بر نداشته باشد. ديگر آيتم اين برنامه نوروزي به معرفي کتاب هاي مناسب براي هر سني مي پردازد و به بچه ها مي گويد که بهتر است در هر سني چه کتاب هايي را مطالعه کنند که برايشان مفيد فايده باشد. 

** نمايش هايي در راستاي هدف برنامه

در اغلب برنامه هايي که مل مل در طول سال براي مخاطبان خود اجرا مي کرد آيتم هاي نمايشي ديده مي شد اما در برنامه نوروزي مل مل، شاهد بخش نمايشي بر مبناي محتواي آن روز برنامه خواهيد بود که در پايان نيز نتيجه گيري کلي درباره آن موضوع به بچه ها گفته مي شود.  

 

** کرونا ُمرونا

کرونا مُرونا واژه اي است که شايد در اين يکسال زياد به گوشتان خورده باشد. اصطلاحي که نشان از عاميانه شدن يک موضوعي مي کند. يکي از آيتم هاي ويژه برنامه نوروزي مل مل، «کرونا مُرونا» نام دارد و در آن به آموزش هاي کرونايي پرداخته مي شود. در اين بخش نکاتي که بچه ها بايد درباره پيشگيري کرونا بدانند در بستر طنز به آنها آموزش داده مي شود.

** عيدي سازون چيست؟

در اين بخش نيز کاراکتر «طياره خانوم» کارشناس خلاقيت مل مل و به نوعي مربي او در روزهاي عيد به بچه ها ياد مي دهد در خانه با مواد در دسترس شان هديه درست کنند و با توجه به اينکه در عيد قرار نيست کسي به ديدن اقوامش برود، اين هديه ها را براي دوستان، اقوام و حتي همسايه هاي خود ارسال کنند.

 

 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar