سینمای ایتالیا سانسور را پس از ۱۰۰ سال کنار گذاشت!

به گزارش ايسنا، «ماريو فرانچسکيني» وزير فرهنگ ايتاليا به طور رسمي اعلام کرد که قانون سانسور که از سال ۱۹۱۴ و در سالهاي نخستين شروع سينما متولد شده بود، کنار گذاشته شده است و سيستم کنترل و مداخله که به دولت اجازه دخالت در آزادي هنرمندان ميداد قطعا به پايان رسيده و در نتيجه از اين پس نميتوان جلوي اکران فيلمهاي جديد را گرفت يا به دلايل اخلاقي و مذهبي خواستار تدوين مجدد آثار سينمايي شد و در عوض فيلمسازان بايد فيلمهاي خود را بر اساس سن مخاطبين طبقه بندي کنند.
در طول يک قرن گذشته، صدها فيلم به دليل سياسي و مذهبي در ايتاليا سانسور شدند که مهمترين آن فيلم کلاسيک و نامزد اسکار «آخرين تانگو در پاريس» محصول ۱۹۷۲ ساخته «برناردو برتولوچي» است که همه نسخهاي کپي آن نيز نابود شد و تنها سه نسخه براي اثباتِ جرم نگهداري شده است.
بر اساس آمار منتشر شده در يک مطالعه، از سال ۱۹۴۴ تا کنون ۲۷۴ فيلم ايتاليايي، ۱۳۰ فيلم آمريکايي و ۳۲۱ فيلم از توليدات ديگر کشورها در سينماي ايتاليا سانسور شدهاند و بيش از ۱۰ هزار فيلم از جمله برخي آثار «فدريکو فليني» نيز به نوعي دستخوش تغيير شدهاند.
اما سانسور تنها تبعات منفي براي هنرمندان نداشته و در برهههايي نيز موجب تحريک حس کنجکاوي و افزايش شمار مخاطبان آثار سينمايي نيز شده است.
آخرين نمونه مهم از سانسور در سينماي ايتاليا به سال ۱۹۹۸ و فيلم «توتو که دو بار زندگي کرد» بازميگردد که اين فيلم با انتقادات شديد کاتوليکهاي سنتي رو به رو شده بود.
انتهاي پيام