«مست عشق» فتحی از کدام شبکه سر درمی آورد؟
ايسنا/ ابراهيم ارن، رييس سازمان راديو و تلويزيون دولتي ترکيه طي روزهاي اخير در گفت وگويي با آناتولي با اشاره به رونمايي قريب الوقوع از توليدات جديد و بين المللي اين شبکه، از پخش سريالي تاريخي با عنوان «مولانا» خبر داده است.
بر اين اساس، در شرايطي که اين روزها خبري مبني بر اقدام سرمايهگذار و تهيهکننده ترکيهاي فيلم «مست عشق» به کارگرداني حسن فتحي براي تدوين اين فيلم و پخش آن در قالب سريال منتشر شده است، اظهارات ابراهيم ارن، رييس سازمان راديو و تلويزيون دولتي ترکيه درباره پخش سريالي «تاثيرگذار و بين المللي» درباره مولانا، مي تواند پرسش برانگيز باشد.
هرچند رييس سازمان راديو و تلويزيون دولتي ترکيه از اعلام جزييات بيشتر درباره سريال جديد «مولانا» خودداري کرده است و بر اساس گمانه زني هاي اخير در شبکه هاي اجتماعي هم پخش اين فيلم در قالب سريال از يک شبکه ماهوارهاي فارسي زبان احتمال مي رود.
با اين همه اشاره ابراهيم ارن به پخش سريالي درباره مولانا در روزهاي اخير، در کنار سريالي ديگر درباره کشتي تحقيقاتي ترکيه موسوم به «اوروچ رئيس» در شرايطي که اين روزها حاشيه ها درباره فيلم حسن فتحي قوت گرفته است، بحث برانگيز است.
حسن فتحي در روزهاي اخير با انتقاد صريح از تصميم تهيه کننده تُرک مبني بر پخش اين پروژه در قالب سريال و از شبکه اي ماهواره اي، تاکيد کرده بود که «بنا بر نظر سرمايه گذار ايراني فيلم، سرمايه گذار ترک تنها در حدود ٣٠ درصد فيلم سرمايه گذاري کرده است!»
ابراهيم ارن در بخش ديگري از گفت وگو با آناتولي، همچنين از راه اندازي شبکه اي خبري به زبان فرانسه توسط تي آر تي خبر داده است و راه اندازي تي آر تي بالکان را هم قريب الوقوع دانسته است.
سازمان دولتي راديو و تلويزيون ترکيه (تي آر تي) اول مارس ۱۹۶۴ با پوشش رسانه اي در مناطق مختلف اين کشور آغاز به کار کرد و امروزه برنامه هايش در سراسر دنيا قابل دسترسي است.
اين سازمان راديو و تلويزيوني دولتي، با ۱۷ شبکه تلويزيوني و ۱۶ ايستگاه راديويي برنامه هايش را در سطح جهاني براي مخاطبانش پخش مي کند و وب سايت آن هم به ۴۱ زبان زنده دنيا قابل دسترسي است.
ابراهيم ارن، رييس سازمان راديو و تلويزيون دولتي ترکيه در اين گفت وگو اعلام کرده است که تي آر تي تلاش مي کند تراز بالاي خود را به عنوان يک رسانه ملي در اين کشور حفظ کند و خواسته هاي بينندگانش را جامه عمل بپوشاند.
او تاکيد کرده است که تي آر تي تنها رقيب رسانه يي در ترکيه را خودش مي بيند!
او در توضيح اين مطلب مي گويد: راه اندازي نخستين شبکه راديويي در سال ۱۹۲۷ و نخستين کانال تلويزيوني در ژوئن ۱۹۶۸ گوياي پيشينه اين سازمان با بيش از نيم قرن تجربه است.
رييس تي آر تي همچنين با تاکيد بر ضرورت به روزرساني ساختار اين سازمان رسانه اي دولتي بر طبق استانداردهاي جهاني، اعلام کرده است که تي آر تي درصدد رسيدن به معناي کامل شبکه هاي جهاني در دنياست.