مجری و کارگردان «زندگی پس از زندگی»: با ۷۰ ابزار صحت تجربههای مرگ را میسنجیم

صبح سينما/عباس موزون، مجري و کارگردان «زندگي پس از زندگي» در گفت و گو با خراسان اظهار داشت:
هرروز پيام هاي بي شماري به دست مان مي رسد، اما تشويق ها و تخريب ها برايم اهميتي ندارند. برايم تحولات مثبت در زندگي آدم ها اهميت دارد که زياد است. در اين مدت، پيام هاي زيادي از خارج و داخل کشور دريافت کرديم که آدم ها از تغييرات مثبت در زندگي شان گفته اند. بيشتر آن ها مي گويند بعد از ديدن برنامه تان براي اداي حق الناسي که بر گردن مان بوده، اقدام کرده يا در عبادت هاي مان بسيار قوي تر شده ايم. هرکدام از بخش هاي برنامه نتايج جالبي داشته است، مثلا در سومين برنامه، خانمي از آلمان به صفحه شخصي ام پيام داد و گفت که من دوستي آتئيست (خداناباور) دارم و اين شخص با مشاهده قسمت اول برنامه تان خداباور شد. الان که قسمت سوم پخش شده، دوستم مي خواهد نماز خواندن را شروع کند و هيچ راهنمايي ندارد. بازخوردها بيشتر از اين جنس و برايم شيرين است.
ما براي بخشي از بازخوردهاي مان صفحه اي در اينستاگرام باز کرديم که مردم بيايند و فقط از تاثيرات برنامه بگويند. طي 2-3 روز چند هزار فالوئر به صفحه اضافه شده اند که هرکدام شان از تاثير برنامه در زندگي شان گفته اند. دو شب پيش هم حجت الاسلام فرحزاد کارشناس برنامه «سمت خدا» در تماسي با ما گفت که همسايه اي دارند که از خانواده اي سرشناس است. ظاهرا آقا که از افراد بسيار معروف هم هست، با همسرش رفتار خوبي نداشته، اما وقتي زندگي بهروز عظيمي، فردي که به دليل بداخلاقي تجربه مرگ داشته و دچار تحول شده را ديده ، همان شب دست و پاي همسرش را ميبوسد و طلب بخشش ميکند. حس خوبي دارد که چنين تاثيرگذاري هايي را مي بينيم. امکان ندارد قبول کنم اين کار من است. برنامه «زندگي پس از زندگي» اول مال خدا و بعد هم مال حضرت معصومه(س) است.
حدود 70 ابزار براي صحت سنجي تجربه مرگ وجود دارد. 60 تا از اين ها، ابزارهايي است که پژوهشگران غربي آن ها را پيدا کرده اند. من خودم هم 10 مولفه را براي صحت سنجي تجربه هاي مرگ در دست دارم. هر مهماني که جلوي دوربين مي آيد، با ۷۰ مولفه حرف هايش را گوش مي دهم و صحت سنجي مي کنم. تجربه گرهاي ما با يک مصاحبه جلوي دوربين نمي آيند و آن چه جلوي دوربين مي بينيد، دفعه چندم است که آن ها با ما مصاحبه مي کنند. برخي مي پرسند اين مولفه ها را بگوييد تا باور کنيم که مهمانان تان واقعيت را مي گويند.
اما من معتقدم دروغگويي در مقابل دوربين تلويزيون ديگر غيرممکن شده است. چون هرکدام از اين آدم ها را حداقل چند هزار نفر ديگر مي شناسند. فرض کنيد يک مهمان از تجربه پس از مرگ مي گويد. فاميل، دوستان، همه عوامل برنامه و آدم هاي محل و همسايه ها چه مي گويند؟ اين روزها هرکدام مان ابزاري به نام تلفن داريم که مي توانيم خبري را به گوش همه برسانيم. ما چطور مي توانيم براي هر برنامه چندين هزار نفر را تا ابد ساکت نگه داريم تا راز مهمان مان برملا نشود؟
برنامه تدوين مي شود و زنده پخش نمي شود. برنامه اي که شما در 40 دقيقه مي بينيد حدود 4-5 ساعت فيلم برداري شده است. اين برنامه مثل همه برنامه هاي ضبطي جهان، گلچين حرف ها را پخش مي کند. اين سانسور نيست، بلکه حرف هاي اضافه و نظرات شخصي را حذف مي کند. ما در اين برنامه صرفا دنبال تجربه ها مي گرديم. بعضي دوستان از روي خلقيات شان جزئيات غيرضروري يا گاه تحليل هاي شخصي يا حرف هايي را با اغراق مي گويند که ما اين موارد را حذف مي کنيم.