برند این ساعتها شهرتشان را مدیون بازیگران هستند

باشگاه خبرنگاران/ گاهي استفاده بازيگران از وسايلي مثل ساعت در فيلمها، موجب نمادين شدن آن وسايل در جامعه ميشود.
در حالتي که شرايط مهيا باشد، ساعتي که توسط شخصيتهاي يک فيلم استفاده ميشود، ميتواند براي مخاطبان و علاقهمندان به اين فيلمها به يک وسيله نمادين و ماندگار تبديل شود. مخصوصا اگر به دست بازيگر معروفي بسته شود.
از دهه ۱۹۹۰ ميلادي شرايط متفاوت شد. پيش از اين استفاده از ساعت به عنوان طراحي لباس و صحنه انجام ميگرفت اما اين روزها با بستن قراردادهاي تجاري و تبليغاتي، از ساعتها در فيلمها استفاده ميشود. در اينجا ده مورد از ساعتهايي که بازيگران در فيلمهاي سينمايي دستشان کردند را ميبينيد که تاثير زيادي هم در صنعت سينما و هم در صنعت ساعت داشتند.
شان کانري در فيلم «دکتر نو»
اگر بخواهيم يکي از به يادماندني ترين ساعتها در دنياي سينما را معرفي کنيم، بايد به سراغ ساعت رولکس سابمارينر شان کانري، در اولين فيلم جيمزباند به نام «دکتر نو» برويم. با وجود اينکه بودجه اين فيلم سينمايي بسيار محدود بود، شرکت رولکس هم هيچ حمايتي از توليد فيلم «دکتر نو» انجام نداد.
ساعت استفاده شده در اين فيلم متعلق به آلبرت براکلي، تهيه کننده فيلم بوده که آن را به شان کانري ميدهد تا يکي از نمادينترين ساعتهاي دنياي سينما در اين فيلم ايجاد شود. البته مدتها پيش شرکت ساعت سازي سوئيسي «اومگا»، براي تبليغ محصولاتش با صاحب امتياز فيلمهاي جيمزباند به توافق رسيده بود که هنوز هم برقرار است.
سيلوستر استالونه در «روشنايي روز»
کمپاني کالاي لوکس پانراي، در اوايل دهه ۹۰ بعد از قرارداد تامين ساعتهاي مچي ارتش ايتاليا، به موفقيتهايي رسيد. اما در سال ۱۹۹۵ بود که استالونه يکي از ساعتهاي اين کمپاني را براي فيلم «روشنايي روز» محصول سال ۱۹۹۶ خريد. او بعد از فيلم هم چند ساعت از اين مدل خريد که روي جعبه آنها امضاي خودش حک شده بود. او در فيلم سينمايي «بي مصرفهاي ۳» نيز از اين ساعت استفاده کرد.
استيو مک کوئين در فيلم «لمانز»
مک کوئين عموما به ساعتهاي ميداس علاقه داشته است، اما در فيلم «لمانز» از ساعت تگ هيور موناکو استفاده ميکند. گفته ميشود او در ابتدا قرار بود از ساعتهاي اومگا در اين فيلم استفاده کند، اما به دليل اينکه معقتد بود اين شرکت ميخواهد از او به عنوان تبليغات استفاده کند، پيشنهاد آنها را رد کرد.
الويس پرسلي در فيلم «هاوايي آبي»
پرسلي براي بازي در فيلم سينمايي «هاوايي آبي» در سال ۱۹۶۱ از ساعت هميلتون استفاده کرده بود که به نظر ميرسد متعلق به خودش بوده است. اين ساعتها از اين جهت که اولين ساعتهاي الکتريک بوده اند، مورد توجه قرار ميگيرند. از اين ساعت در فيلمهاي ديگري مثل «مردان سياه پوش» نيز استفاده شده است.
مارلون براندو در فيلم «اينک آخرالزمان»
در فيلمبرداري «اينک آخرالزمان» چندين بار به براندو گفته شده بود که از ساعت رولکس خود استفاده نکند، چون براي شخصيتي که قرار بود بازي کند بسيار جديد بود. براندو به پوشيدن اين ساعت مچي اصرار ميکند تا در نهايت اجازه استفاده از آن را ميگيرد.
آلک بالدوين در فيلم «گلنگري گلن راس»
ساعت رولکس طلايي آلک بالدوين در فيلم «گلنگري گلن راس»، چشم خيلي از سينما دوستان را گرفته بود. در يکي از سکانسهاي سخنراني ضد انگيزي اين فيلم که شايد از ماندگارترينها در تاريخ سينما باشد، شخصيت بالدوين ساعت خود را به شخصيت مقابلش نشان ميدهد و به او ميگويد که ساعتش از اتومبيل او گرانتر است.
مارتين شين در «اينک آخرالزمان»
وقتي به سراغ ساعتهاي ماندگار سينما با قيمتهاي معقولتر برويم، با ساعت سيکو مواجه خواهيم شد که مارتين شين هم در فيلم کلاسيک «اينک آخرالزمان» در نقش يک مامور ويژه ارتش در ويتنام، از آن استفاده کرده بود. مدل مشابه اين ساعت را ميتوان با ۷۰۰ الي ۹۰۰ دلار خريداري کرد.
آرنولد شوارتزنگر در «غارتگر»
ساعت سيکو H۵۵۸ در نوع خودش محبوب بوده است، اما اگر به خاطر آرنولد نبود محبوبيت فعلي اش را نداشت. کمپاني سيکو مدلهاي مشابه اين ساعت را به طور ميانگين دوبرابر قيمت اصلي آن به فرش ميرساند. آرنولد شوارتزنگر، فرماندار سابق کاليفرنيا، در فيلمهاي اکشن زيادي در دهه ۸۰ ميلادي از جمله «غارتگر» و «کماندو» اين ساعت را در دست داشت.
بروس ويليس در فيلم «داستان عامه پسند»
سکانس ساعت طلايي در فيلم «داستان عامه پسند» يکي از بهترين لحظات سينمايي در دهه ۹۰ ميلادي بود. بعد از ديدن سکانسهايي خشونت بار، به مونولوگ جذاب کريستوفر واکن ميرسيم که ساعت trench watch، مربوط به جنگ جهاني اول را به دست گرفته است که به شخصيت بروس ويليس تعلق دارد.
مايکل جي فاکس در «بازگشت به آينده»
ساعت محاسبه گر و ديجيتالي کاسيو، مثل مجموعه فيلمهاي «بازگشت به آينده» تا به امروز يکي از سمبلهاي دهه هشتاد ميلادي بوده است. در اين دهه بود که ساعتهاي الکترونيکي، هم ديجيتاليها و هم کوارتز، خيلي زود جايگزين ساعتهاي مکانيکي شدند. در اين فيلم هم جي فاکس به صورت طعنه آمير ساعت را کنار گوشش ميگذاشت تا ببيند کار ميکند يا خير. اما در واقع ساعتهاي ديجيتالي صدايي ندارند.