بازیگر نقش «علیاکبر صالحی»: ایفای نقش رئیس انرژی اتمی در عین جذابیت، خطرناک بود!
باشگاه خبرنگاران/ افشين نخعي گفت: «صبح آخرين روز» اولين سريال در کارنامه کاريم است که در آن نقش يک شخصيت واقعي را ايفا کردم.
افشين نخعي بازيگر نقش «علياکبر صالحي» در سريال «صبح آخرين روز» با اشاره به اينکه ايفاي نقش رئيس وقت سازمان انرژي اتمي بسيار سخت بوده است، گفت: از سوي حسين تبريزي کارگردان با من تماس گرفته شد و براي گفتوگو نزد ايشان رفتم. البته نميدانم به دليل کارهايي که از من ديده بودند يا شباهت چهرهام به دکتر صالحي من را برگزيدند. پس از گفتگو با حسين تبريزي اين نقش به من سپرده شد.
وي درباره چالشهاي ايفاي نقش «علياکبر صالحي» اظهار کرد: «صبح آخرين روز» اولين سريال در کارنامه کاري من است که در آن نقش يک شخصيت واقعي را ايفا ميکردم. همين نکته را نيز با حسين تبريزي کارگردان در ميان گذاشتم و به ايشان گفتم اگرچه ايفاي اين نقش جذاب است، اما در عين حال خطرناک است. البته من را به دکتر صالحي نيز معرفي کرده و ايشان به من لطف داشتند و قبول کردند در نقش ايشان حاضر شوم.
بازيگر «صبح آخرين روز» افزود: ديداري چند ساعته با دکتر صالحي رئيس وقت سازمان انرژي اتمي داشتم و هنگام صحبت با ايشان به حرکات و حرف زدن ايشان توجه ميکردم تا با شخصيت او آشنا شوم. همچنين سوالهايي را از ايشان پرسيدم و ايشان باحوصله، مهرباني و سعه صدري که دارند، پاسخ دادند. ديدار با ايشان مانند حضور در يک کلاس درس بود و من از ايشان کلي آموختم.
نخعي با اشاره به اينکه علياکبر صالحي رئيس وقت سازمان انرژي اتمي حتي در بحرانيترين شرايط فردي بسيار متين و آرام است، مطرح کرد: زماني که قرار شد نقش ايشان را بازي کنم، به دنبال فيلم و عکسهايي از او بودم، اما دکتر صالحي کمتر جلوي دوربين ظاهر ميشود و بيشتر اهل کار است. ويژگيهاي دکتر صالحي ايفاي نقش ايشان را سختتر ميکرد؛ چراکه هم بازيگر بايد دروني بازي کند و هم کارگردان بايد آن را تصوير بکشد حتي اين موضوع نوع لنز، ميزانسن و دکوپاژ را نيز تحت تاثير قرار ميدهد.
اين هنرمند با اشاره به اينکه بزرگترين چالش ايفاي نقش رئيس وقت سازمان انرژي اتمي برايش اين بود که نقش يک فرد بزرگ را ايفا ميکند، گفت: من از صميم قلب دکتر صالحي را دوست دارم و ميدانم يک ملتي به ايشان علاقهمند هستند. ايشان به نوعي بنيانگذار علم هستهاي در اين مرز و بوم هستند و از نظر من دنياي علم در اين کشور به ۲ نيم تقسيم ميشود؛ قبل از دکتر صالحي و بعد از ايشان و خدمات شايستهاش در اين حوزه. براي من سخت بود با اعتقادي که به ايشان داشتم اين نقش را ايفا کنم و به اين فکر ميکردم نکند خدايي ناکرده ذرهاي از برزگي ايشان کم شود. حتي شب قبلي که ميخواستم فردايش جلوي دوربين بروم بسيار سخت ميخوابيدم.
وي در ادامه با اشاره به اينکه بسياري از ايستگاههاي آرامشمان را در حال حاضر مديون کساني هستيم که نيستند، گفت: شخصيتهاي بزرگي مانند شهيد مجيد شهرياري آن قدر کار بزرگي انجام داده است که کشورهاي معاند يا حتي دوست گمان ميکردند که ما درباره انرژي هستهاي بلوف ميزنيم زماني که ايشان انقدر بزرگ است توقع ميرود که درباره او کار ساخته شود حتي بزرگتر از «صبح آخرين روز» که ميبينيم در نتيجه حتما بايد درباره مفاخر کشور اثري ساخته شود تا از ياد نروند.
اين هنرمند افزود: زماني که از يک نسل عبور و به نسل بعد ميرويم بسياري از خاطرههاي تاريخ، سياسي، علمي و فرهنگي فراموش ميشود يا رو به فراموشي ميرود، اما جادوي سينما، فيلمسازي و سريالسازي کمک ميکند که اين موارد ماندگار شود و نسلهايي که نبودند مفاخر را بشناسند و بدانند که چه کساني در چه راههايي تلاش کردند و خون دادند که امروز آنها اينگونه زندگي کنند.
نخعي با بيان اينکه ما هرچه قدر مفاخر کشور را به خود نزديکتر ببينيم حرفها و اعمالشان بيشتر روي ما اثرگذار است، تصريح کرد: در آثار هنري نبايد افراد را به گونهاي نمايش دهيم که انگار در دسترس نيستند. بايد مفاخر کشور را به گونهاي به مخاطب معرفي کنيم که آنها را سرمشق زندگي خود قرار دهند. همچنين خاصيت افرادي که از جنس خود ما هستند باعث ميشود در مواجهه با حرفهاي آنها گوش دادن فعال داشته باشيم.
وي افزود: از مديران معاونت امور استانها تشکر ميکنم که به اين تصميم در سريال «صبح آخرين روز» رسيدند که شهيد شهرياري را از جنس مردم نشان بدهند. البته اين موضوع جرأت ميخواهد و اين بسيار خوب است که صداوسيما به اين نتيجه رسيده است.
بازيگر «صبح آخرين روز» با اشاره به اينکه بسياري از مفاخر کشور زاده شهرهاي ديگري جزء تهران هستند، تصريح کرد: ما يک سري خرده فرهنگ در شهرستانهاي مختلف داريم که ويژه آن منطقه است و نميتوان خارج از آنجا به آن خرده فرهنگ نگاه کرد بنابراين زماني که بزرگي در شهري به دنيا آمده و بزرگ شده آنجاست .بهترين راه ممکن آن است که گروه فيلمبرداري اگر قصد به تصوير کشيدن زندگي فردي را دارند به آن استان سفر کنند و اينجا وظيفه معاونت امور استانها پُررنگ ميشود. البته بايد بگويم به عنوان يک بيننده از کارهايي که در معاونت امور استانها ساخته ميشود، راضي هستم.
نخعي با اشاره به اينکه «صبح آخرين روز» در اوج کرونا ساخته شد، خاطر نشان کرد: براي شخصيت بزرگي مانند شهيد شهرياري اين کار کافي نيست و بايد آثار بزرگيتر ساخته شود، اما آنچه که اين شبها روي آنتن شبکه دو سيماست، نهايت توان و انرژي افرادي است که در پروژه «صبح آخرين روز» کار کردند. اگر هم ضعفي در کار وجود دارد، فراتر از انرژي ما بوده است. اميدوارم هم مخاطبان سريال را دوست داشته باشد و هم خود شهيد از ما راضي باشد.
وي در پايان بيان کرد: لازم ميدانم از بازي درخشان کاوه خداشناس تشکر کنم. من با ايشان قبلا همبازي بودهام، اما بازي او در «صبح آخرين روز» متفاوت از ديگر کارهايش بود. وي بسيار درست و جاافتاده در اين نقش ظاهر شد. همچنين سپيده خداوردي بازيگر نقش همسر شهيد شهرياري بسيار خوب نقش خود را ايفا کرد.