زمانی برای درخشش جواد و رعنا در «زخمکاری»

هفت صبح/ حتي اگر کسي ساختههاي محمدحسين مهدويان باب طبعش نباشد، نميتواند بازي خوب بازيگرانش را ناديده بگيرد. مهدويان بلد است بازيگر را در موقعيتي مناسب قرار دهد و نتيجه مطلوب بهدست آورد.
در سريال «زخم کاري» هم اين اتفاق رقم خورده و شاهد بازيهاي جذابي از جواد عزتي، رعنا آزاديور، هانيه توسلي، سعيد چنگيزيان و البته سياوش طهمورث هستيم. طهمورث در سه قسمت ابتدايي سريال بازي درخشاني به نمايش گذاشت و مورد تحسين قرار گرفت و در قسمت اخير، نوبت به حضور هانيه توسلي در جمع بازيگران رسيد. درباره عملکرد او خواهيم نوشت؛ گزارش امروز به عملکرد جواد عزتي و رعنا آزاديور در «زخم کاري» اختصاص دارد.
مورد اول| کارنامه
جواد عزتي و رعنا آزاديور دو مسير متفاوت در بازيگري طي کردهاند. آزاديور سال ۸۲ با فيلم «مارمولک» کمال تبريزي به شهرت رسيد. اين فيلم توقيف شد اما نسخه قاچاق آن در حجم گسترده در اختيار مخاطبان قرار گرفت و بازي آزاديور هم در نقش فائزه بهچشم آمد. پنج سال بعد دومين نقطه عطف کارنامه اين بازيگر با «درباره الي…» رقم خورد. آزاديور در ادامه با فيلمها و کارگردانهاي مطرحي همکاري کرد و بر وزن کارنامهاش افزود.
.
بعد از «مارمولک» اتفاق مهم زماني برايش افتاد که فريدون جيراني او را بهعنوان نقش اول فيلم «پارک وي» انتخاب کرد. از آنجا به بعد آزاديور از طرف کارگردانان صاحبنام بيشتر جدي گرفته شد. از همين رو بود که بهمن فرمانآرا براي «خاک آشنا»، اصغر فرهادي براي «درباره الي…»، مجيد مجيدي براي «محمد رسولالله (ص)» و… از او دعوت به همکاري کردند.
جواد عزتي بعد از بازي در چند نقش فرعي فيلم و سريالها، با «آفريقا» هومن سيدي درخشيد و در نقش بابا اتي «قهوه تلخ» محبوبيتش فراگير شد.
عزتي بهعنوان بازيگري کمدي به شهرت رسيد اما در ادامه تلاش کرد اين برچسب را از چهره بردارد. به همين خاطر بعد از اينکه تبديل به بازيگري مطرح در سينما شد، به فرمول رفتوآمد بين کمدي و جدي وفادار مانده. مثلا در کنار «ماجراي نيمروز» فيلم کمدي «اکسيدان» را بازي ميکند. يا علاوه بر کمديهاي «آينه بغل» و «هزارپا» نقش جدي «تنگه ابوقريب» و «لاتاري» را ميپذيرد.
مورد دوم/ سابقه نمايش خانگي
رعنا آزاديور ميانه خوبي با سريال ندارد و در شبکه خانگي، «زخم کاري» نخستين تجربه اوست که پيش روي مخاطب قرار گرفته. «قهوه تلخ» تا پيش از اين تنها تجربه جواد عزتي در شبکه نمايش خانگي بود. او در اين سريال نقش بابا اتي را بازي ميکرد که همچنان اين شخصيت، محبوب است و رفتار و گفتارش از مخاطب خنده ميگيرد. عزتي حالا در نقش و موقعيتي متفاوت در شبکه خانگي حضور دارد.
مورد سوم/ در زخم کاري
بعد از تعطيلي سينماها بهخاطر کرونا، تمرکز مخاطبان بر محصولات شبکه نمايش خانگي قرار گرفته. حالا اگر يک سريال خوب در وياوديها منتشر شود، خيليزود نام آن سر زبانها ميافتد و بازيگران شهرتي همپاي روزهاي اوج سينما بهدست ميآوردند. اين اتفاقي است که در تازهترين مورد براي جواد عزتي و رعنا آزديور با «زخم کاري» رقم خورده. آنها ايفاگر يک زوج بهنام مالک و سميرا هستند؛ با گذشتهاي دردناک و يک زندگي امروزي پر رمز و راز در سريال متوجه شدهايد که اين دو از خانعمو (سياوش طهمورث) زخم خوردهاند و حالا ديوي خشمگين هستند که درون خبيثشان پس يک ظاهر آراسته پنهان مانده. آزاديور در همان قسمت اول، هويت سميرا را نمايان کرد؛ جاييکه در ميانه کلام محبتآميز، همسرش را کتک ميزند. در قسمتهاي بعد بدون آنکه اطاله کلام داشته باشد، به مخاطب فهماند چه زخمي از خانعمو خورده. اين حسي است که در بازي جواد عزتي نيز منتقل ميشود. او هم بدون استفاده از ديالوگهاي مستقيم شخصيت مالک را نمايان کرده. همه احساسات در چهره او جمع است و مخاطب پي ميبرد چه نقشهاي در سر دارد و هدفش از رفتارهاي خبيثانه چيست.