نماد آخرین خبر

فرشاد اکتسابی: مستندساز، چشم نگران جامعه است

منبع
خبرآنلاين
بروزرسانی
فرشاد اکتسابی: مستندساز، چشم نگران جامعه است
خبرآنلاين/ کارگردان «ف- الف» معتقد است مستندساز، چشم نگران جامعه است و اگر آن‌ها نسبت به حوزه يا موضوعي خاص واکنش نشان دهند، اين موضوع نشان‌گر آن است که در آن عرصه، دچار چالش‌هايي هستيم.

فرشاد اکتسابي، مستندساز کشورمان، سال گذشته فيلم «ف-الف» را درباره فساد اقتصادي ساخت که جايزه دوم بخش کارآفريني جشنواره سينما حقيقت را دريافت کرد و در بخش ملي، نامزد بهترين کارگرداني شد.

اين کارگردان، درباره ساخت اين فيلم توضيح داد: «در ساخت «ف-الف»، به دنبال افشاگري شخص يا جريان خاصي نبودم و نگاه ژورناليستي به قضيه نداشتم. درواقع به دنبال نگاهي علمي و پژوهشي بودم تا بگويم چه عواملي به اين منجر مي‌شود که حاکميت اقتصادي يک کشور دچار معضلي به نام فساد شود.»

کارگردان فيلم «سعدي کارنو»، درباره تنوع موضوع و مضمون در سينماي مستند گفت: «به تنوع موضوعي در سينماي مستند بايد از اين منظر نگاه کنيم که آنچه مستندساز مي‌سازد، تابعي از شرايط جامعه است. اگر در يک برهه تاريخي، فيلم‌هاي مستندسازان به سمت مسايل اجتماعي پيش مي‌رود، بايد به اين نتيجه رسيد که مشکلات‌مان بيشتر در شرايط اجتماعي خلاصه مي‌شود.»

اين مستندساز ادامه داد: «مستندساز، چشم نگران جامعه است. اگر مستندسازان نسبت به حوزه يا موضوعي خاص واکنش نشان داده و تمايل به ساخت آثاري اجتماعي يا اقتصادي داشته باشند، اين موضوع نشان‌گر آن است که در آن حوزه دچار چالش‌هايي هستيم و مستندسازان هم درگير آن موضوع مي‌شوند.»

اکتسابي با اشاره به اين‌که شرايط ساخت مستند بسيار دشوار شده است، گفت: «فيلمسازي، کاري پرهزينه است، شرايط اقتصادي کشور در وضعيت بدي قرار دارد و در چنين شرايطي، حوزه فرهنگ اولين جايي است که ضربه مي‌خورد. وقتي شرايط اقتصادي بد باشد، حوزه فرهنگ و هنر و آموزش و پرورش بسيار آسيب پذيرتر از ساير حوزه‌ها مي‌شود، چراکه ديگر در اولويت قرار ندارد. مشکلات و دغدغه‌هاي فرهنگي همواره در اولويت‌هاي آخر هستند و با بحراني شدن شرايط اقتصادي، دولت‌مردان تنها به شرايط معيشتي فکر مي‌کنند.»

اکتسابي درباره فعاليت‌هاي تازه‌اش گفت: «چند کار امسال پيشنهاد شد که يکي از آن‌ها پروژه‌اي براي تلويزيون بود که کارهاي پژوهشي آن را انجام دادم اما کار به‌خاطر کمبود بودجه در صدا و سيما متوقف شد و به سرانجام نرسيد.»

اين کارگردان ادامه داد: «به عنوان يک مستندساز بيکار ننشسته‌ام و با دوستانم در حال ساخت يک مستند اجتماعي با بودجه شخصي هستيم. مي‌دانيم اين فيلم عوايد مالي براي‌مان نخواهد داشت ولي اصرار به ساخت آن داريم. اين فيلم مضموني اجتماعي دارد و درباره شرايط زندگي زناني است که از همسران‌شان جدا شده‌اند. اين‌که در جامعه چه جايگاهي پيدا مي‌کنند و شرايط زندگي، شغل و...براي‌شان چطور مي‌شود و با چه چالش‌ها و دغدغه‌هايي روبرو هستند؛ از دغدغه‌هاي اقتصادي گرفته تا مشکلات فرهنگي.‌»

او افزود: «کارهاي پژوهشي اين کار با هزينه شخصي انجام شده است و بعيد مي‌دانم در ادامه از اين مستند حمايت مالي شود.»

اکتسابي در پايان گفت: «من يک بار با مرکز گسترش سينماي مستند و تجربي همکاري داشتم و از اين همکاري رضايت دارم. زمان ساخت فيلم «ف–الف» هيئتي سه نفره در مرکز گسترش من را در تمام مراحل ساخت فيلم همراهي کردند. آن‌ها از زمان طراحي و پيش توليد تا پايان در کنار ما بودند. اين موضوع تعامل‌مان را با مرکز بهبود بخشيد و در کيفيت نهايي فيلم موثر بود. همه چيز هماهنگ و برنامه‌ريزي شده بود و من با خيالي آسوده سر فيلمبرداري مي‌رفتم. اين شيوه را بسيار دوست داشتم و همکاري راحت و جذابي بود.»

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar