اکران آنلاین با «گورکن» جان میگیرد

مهر/ کاظم ملايي کارگردان فيلم سينمايي «گورکن» بيان کرد که اين فيلم به زودي به صورت آنلاين به نمايش در ميآيد و اميد دارد که با استقبال سينمادوستان مواجه شود.
کاظم ملايي کارگردان فيلم سينمايي «گورکن» درباره اکران اين فيلم گفت: «گورکن» قرار بود دو ماه پيش با بازگشايي مجدد سينماها و برخورداري از بستههاي حمايتي سازمان سينمايي اکران شود که شوراي صنفي نمايش و سينماداران سياست نمايش آثار کمدي را در پيش گرفتند تا دوباره اکران سينماها را به جريان بيندازند از طرفي شرايط حمايتي سازمان سينمايي براي اکران فيلمها بسيار تغيير کرد درواقع به اين نحو شد که دو و نيم ميليارد از سوي اين سازمان به فيلمهايي تعلق بگيرد که فروششان در گيشه از مرز پنج ميليارد گذشته باشد که اين اتفاق براي فيلمهاي اجتماعي مثل «گورکن» بسيار بعيد بود.
چون اين فيلم اصلاً يک اثر کمدي نيست از سوي ديگر امروز وضعيت شيوع کرونا در اکثر استانها همچنان قرمز است و هر لحظه بيم تعطيلي سينماها ميرود براي همين تصور ميکنم در حال حاضر بهترين تصميم براي فيلمهايي مثل فيلم ما اکران آنلاين است که «گورکن» در آيندهاي نزديک به همين شکل اکران ميشود.
وي افزود: به شخصه اوايل سال گذشته جزو مخالفان سرسخت اکران آنلاين بودم چون چنين نمايشي را براي سينما حقير ميدانستم. به نظرم تماشاي يک اثر سينمايي که سرشار از جزئيات است و حاصل دسترنج يک گروه که به مدت طولاني براي آن بسيار زحمت کشيدهاند روي پرده سينما درست و جذاب است. متأسفانه ديدن يک اثر سينمايي روي صفحه تلويزيوني، لپتاپ يا تبلت و موبايل اصلاً منطقي نيست چون طبيعتاً جزئيات آن اثر نابود ميشود واقعيت اما اين است که با توجه به شرايط سخت موجود امروز، ديگر توده مردم صلاح ميدانند آثار سينمايي را در خانه خود دنبال کنند.
با توجه به وضعيت قرنطينه و ايزوله شدن مردم، اين روزها دوران طلايي وياوديها را شاهد هستيم با اين حال هنرمندان ما هميشه زخم خورده نبود قانون کپيرايت بودهاند؛ قانوني که بعيد ميدانم در آينده نزديک هم شاهد جدي شدن آن در کشورمان باشيم. کشور ما به قدري درگير مشکلات و مسائل پيچيده است که خندهدار است در اين شرايط به اجراي قانون کپيرايت اميدوار باشيم.
ملايي اظهار کرد: حقيقت اين است که اگر همين مورد عملي ميشد، حيات سينما و خيلي از رشتههاي هنري در اين روزهاي کرونايي نابود نميشد و خيلي از تهيهکنندگان انگيزه و جرأت اکران آنلاين را پيدا ميکردند. متأسفانه در کشور ما بعد از اکران آنلاين فيلمها به سرعت قاچاق ميشوند، مثل ويروس کرونا در فضاهاي تلگرامي به سرعت منتشر ميشوند و سپس کانالهاي ماهوارهاي در کمال بياخلاقي بلافاصله آنها را نمايش ميدهند، گويي گروهي تمام تلاش خود را ميکنند که مالکان اين آثار کاملاً متضرر شوند.
تصور من اين است و در شرايط موجود فيلمهايي مثل «گورکن» در اکران آنلاين موفقتر خواهند بود چون در اين اوضاع سخت حتي فيلمهاي به شدت سرگرمکننده و کمدي هم به سختي ميتوانند مخاطب را به سالنهاي سينما بکشانند. درواقع ترجيح مردم اين است که اگر قرار است در اين روزهاي تلخ ريسک کنند و به سينما بروند حداقل يک فيلم کمدي ببينند تا لحظاتي آنها را از هياهوي بيرون فارغ کند.
اين کارگردان در بخش ديگر از صحبتهايش مطرح کرد: فيلم سينمايي «گورکن» بر خلاف بيميلي مسئولان جشنواره فيلم فجر که به آن برچسبهاي زيادي زدند و از بخش مسابقه کنارش گذاشتند اما اولين نمايشش را سال گذشته در جشنواره فيلم شانگهاي تجربه کرد، بر خلاف تعطيلي و به تعويق افتادن جشنوارهها، تا کنون توانسته در بيش از سي فستيوال خارجي به نمايش دربيايد و ۱۴ جايزه جهاني را در بخشهاي مختلف کسب کند.
وي در پايان گفت: من با بازي متفاوت ويشکا آسايش و ساير بازيگران فيلم، عملکرد خوب عوامل فني و از همه مهمتر موضوع و داستان مهم و خاص فيلم بسيار خوشبين و اميدوار هستم که «گورکن» بتواند در اکران آنلاين موفق باشد و مخاطبان از تماشاي آن رضايت داشته باشند.