عباس کیارستمی:عکسهای من روی سینمایم تاثیر گذار بود
ايسنا
بروزرسانی
ايسنا/«عباس کيارستمي» هنرمندي که نياز به معرفي ندارد، آنقدر نامدار است که نخل طلاي جشنواره کن فقط يکي از دهها جايزه مطرح او در عرصه سينما باشد
عباس کيارستمي هنرمندي است که فراتر از سينما پيش رفته و در ديگر هنرها همچون عکاسي، طراحي، ادبيات و حتي موسيقي و اپرا هم به شکل حرفهاي فعاليت دارد.
اين هنرمند در آستانه ۷۳ سالگي پر شور و پر انرژي حرکت ميکند و از ارائه تجربههاي جديد هيچ ابايي ندارد؛ از برپايي نمايشگاه عکس تا روايت اشعار حافظ از ديد خود.
او اين بار با مجموعه عکسهاي ديده نشدهاي با نام «سفيد برفي» که مربوط به يک دهه اخير است، ميزبان اولين نمايشگاه گالري تازه تاسيس «بوم» شده تا بار ديگر علاقهمندانش را غافلگير کند.
استقبال از اين نمايشگاه به حدي زياد است که تمامي کوچههاي محدود به اطراف گالري پر از ماشين است و در مقابل درب گالري شاهد ازدحام علاقهمندان هستيم.
گرچه روز اول نمايشگاه براي بازديد عموم نيست، اما داخل گالري پر است از علاقهمنداني که آمدهاند تا «سفيدبرفي» کيارستمي را ببينند.
نمايش ۲۴ عکس سياه و سپيد از منظرههاي برفي، جديدترين مجموعه عکسهاي به نمايش درآمده از کيارستمي است.
عکسهايي با ابعاد بزرگ که با فرمي ظاهرا ميني ماليستي و ساده اما همراه با جزئيات فراوان که روايتگر زيباييهاي برف و زمستان از ديد اين هنرمند هستند.
عباس کيارستمي بر علاقه هميشگياش به عکاسي تاکيد دارد و درباره حضورش در اين هنر و تفاوت آن با سينما ميگويد: «عکس، عکس است. سينما، سينماست. هر کدام مخاطب خاص خود را دارند»
اين هنرمند درباره اينکه آيا تمرکزش بر روي عکاسي امکان دارد سبب فاصله او از سينما شود با صراحت پاسخ ميدهد: خوب بشوم! مگر چه اتفاقي ميافتد! من تعهدي به انجام کار مشخصي ندارم.
هر وقت شرايط کاري فراهم شود آن را انجام ميدهم. وقتي مشغول کاري هستم بيشتر از هر زمان ديگري به آن علاقه دارم تا آن را تمام کنم و بعد ببينم شرايط براي انجام کاري ديگر چه زمان فراهم ميشود.
وي که پيش از اين مجموعه عکسهاي معروف «جادهها» را در کارنامه داشته، در پاسخ به اين سوال که آيا مجموعه «سفيد برفي» ميتواند جاي عکس جادهها را بگيرد، ميگويد: چرا که نه! حتما ميتواند.
کيارستمي همچنين تاکيد ميکند: معمولا عکسهاي من بر روي سينمايم تاثير گذار بوده است و کمتر سينماي من بر روي عکسهايم تاثير گذار بوده است.
اين هنرمند درباره اينکه بين عکاسي و سينما به کدام يک علاقه بيشتري دارد، ميگويد: هر دو را دوست دارم. البته شرايط براي عکاسي راحتتر است. چون به دکور و سرمايه و امکانات آنچناني نياز ندارد.
عکسهاي کيارستمي در ايران به نمايش در ميآيند، اما فيلمهاي او کمتر اين امکان را مييابند، در اين اوخر يعني «کپي برابر اصل» و «مثل يک عاشق» تا به حال در ايران نمايش داده نشدهاند، از کيارستمي درباره اين مساله سوال ميکنيم و او پاسخ ميدهد: اين فيلمها هيچ گونه مشکلي ندارند، اما نميدانم چرا در ايران تا کنون به نمايش در نيامدهاند. نميدانم مشکل از کجاست!
حضور چشم گير هنرمندان عرصههاي مختلف و ديگر چهرهها در اين مراسم هم از ديگر نکات افتتاحيه نمايشگاه عکسهاي عباس کيارستمي بود؛ از حضور حسين الهي قمشهاي و چهرههاي ادبي چون محمود دولت آبادي تا حضور لوريس چکناواريان و پري ملکي از چهرههاي مطرح موسيقي و اهالي سينما همچون پرويز پرستويي، رضا کيانيان، هديه تهراني، همايون ارشادي، حامد بهداد، فاطمه معتمد آريا، بهمن فرمان آرا و هديه تهراني.
اما پرويز کلانتري که از حاضران در مراسم افتتاحيه نمايشگاه عکسهاي کيارستمي بود، درباره اين عکسها ميگويد: اين تصاوير را به اين شکل در لندن و پاريس و نيويورک هم نميتوانيد ببينيد. حال اينکه اين امر بر حسب سليقه گالريدار بوده يا سليقه عباس کيارستمي را نميدانم.
اين نقاش ادامه ميدهد: امشب يک تهران ديگر را به روايت اين عکسها مشاهده ميکنيم. تهراني که متفاوت با تهراني است که ميشناسيم.
سامان مقدم هم با بيان اينکه سالهاست کارهاي عباس کيا رستمي را دنبال ميکنم، درباره اين عکسها ميگويد: کيارستمي در سينما هميشه برايم جذاب بوده و اميدوارم تاثير کارهايي را که خارج از حوزه سينما انجام ميدهد را ببينيم. مطمئنا کيارستمي تاثيرگذارترين چهره هنري چند نسل اخير ايران است.
از ديگر حاضرين در اين نمايشگاه ميتوان به داريوش شايگان، افشين پير هاشمي، رويا نونهالي، عليرضا سميعآذر، عليرضا شجاع نوري، کوروش شيشهگران، پوريا آريانپور، علي قربانزاده، مهرداد اسکويي، نصرتالله مسلميان، گيزلا سينايي، مرتضي کاظمي، هوشنگ گلمکاني، رضا اسماعيلنيا و... بودند.
به گزارش ايسنا، نمايشگاه عکسهاي عباس کيارستمي با نام «سفيد برفي» همراه با نمايش ويدئو آرت «جادهها» تا پايان فرودين سال ۹۲ در گالري تازه تاسيس بوم به آدرس خيابان ولي عصر، بالاتر از نيايش، کوچه ارمغان غربي برپاست.