تلویزیون بیشتر طرفدار ماهواره است!
خبرآنلاین/ در نظرسنجیای از مخاطبین خواسته شد دیدگاه خود را در رابطه با دخالت تلویزیون در شبکه نمایش خانگی بیان کنند.
تا سال ۱۴۰۰ پلتفرم شبکهنمایش خانگی، زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بود اما در یک تغییر و تحول ناگهانی این وظیفه به تلویزیون و واگذار شد و صداوسیما تلاش کرد با ایجاد سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر نظارت خود بر وی.او.دیها را گسترش دهد و حالا پس از گذشت یک سال، نظارت بر شبکه نمایش خانگی کماکان توسط تلویزیون انجام میشود و همین موضوع باعث شده تا سختگیریها و ممیزیهایی که بر شبکه نمایش خانگی اعمال میشود بیش از پیش باشد و نظارت صدا و سیما بر آثار تولید شده در پلتفرمها اندازه سریالهای تلویزیونی باشد.
این موضوع اخیرا باعث ناراحتی و اعتراض سازندگان و حتی برخی از مخاطبان شده چون در کاهش کیفیت آثار تولید شده تاثیر گذار بوده به همین جهت خبرآنلاین از مخاطبان خود خواست تا نظرشان را در اینباره بگویند. در ادامه بخشی از نظرات مخاطبان را میخوانید.
طبق این نظرسنجی، نظرات به چهار دسته کلی تقسیم میشوند.
سیاستهایی که مخاطبان ماهواره را افزایش داد
مخالفین معتقد هستند که این دخالتها نتایج عکس به همراه خواهد داشت و ریزش مخاطب را به دنبال دارد. محدودیتهایی که در تلویزیون اعمال میشود بسیار سختگیرانه است و مخاطب برای تماشای محتوای آزادانهتر به شبکه نمایش خانگی علاقه دارند و این سیاستگذاری، مخاطبین شبکههای ماهوارهای را افزایش خواهد داد.
آنها معتقدند تلویزیون با این سیاستهایی که دارد بیشتر طرفدار ماهواره است.
این گروه بیان میکنند که تلویزیون به دلیل مدیریت ضعیف، جناحبندیها، منافع شخصی و جنگ قدرت فضای حاکم بر نمایشخانگی را بر هم خواهد زد. عدهای بر این باورند که تلویزیون باید تمام دقت و توان را بر عملکرد خود متمرکز سازد چراکه طی این سالها به ابتذال رسیده است.
آنها اینگونه تدبیر میکنند که ساترا به دنبال حذف رقیب خود و افزایش مخاطبین خود به هرطریقی است درحالیکه چنین اتفاقی نتایج عکس را رقم میزند و ریزش مخاطبین این رسانه را به دنبال دارد.
دو رقیب و نظارت عادلانه؟
سؤالی که مخالفین مطرح میکنند این است که چگونه یک رقیب میتواند بر رقیبی دیگر نظارت کند آن هم با وجود سیاستهای کهنه و قدیمی و مدیریت ضعیفی که دارد؟ آنها بر این باورند که اعمال این سیاست، موجب فروپاشی و از بین رفتن هنر میشود چرا که شبکه نمایش خانگی بر اساس فرهنگعامه به تولید آثار هنری میپردازد.
گروهی که بهطور کامل با این طرح موافق هستند اینگونه استدلال میکنند که فعالیتهای شبکه نمایش خانگی به عادیسازی امور غیراخلاقی و شرعی منجر شده است و فساد اخلاقی را گسترش میدهد.
دستهای از موافقین به شیوه نمایش گذاشتن سبک زندگی لوکس در آثار شبکه نمایش خانگی معترض بودند.
در بخشی از دیدگاهها شیوه نظارت دیگری را پیشنهاد دادهاند. تعدادی به اینکه این وظیفه باید به عهده وزارت ارشاد و فرهنگ اسلامی باشد اشاره کردهاند. عدهای دیگر موافق نظارت نسبی هستند و اینگونه استدلال میکنند که شبکه نمایش خانگی به دلیل وجود مافیای اقتصادی نیازمند نظارت است. آنها شروطی را برای نتیجه بهتر قید کردهاند: این نظارت نباید منجر به انحصاری شدن شبکه نمایش خانگی شود و قوانینی که اعمال میشود نباید مطابق تلویزیون باشد. جنگ قدرت و منافع شخصی نباید دخالتی در فعالیتها داشته باشد.
برخی موافقت یا مخالفت خود را اعلام نکردند و نظرات دیگری داشتند. افرادی بر این باور بودند که نظرسنجی تفاوتی در عملکرد این سازمانها نخواهد داشت و سیاستها طبق خواست مردم شکل نخواهند گرفت. برخی از مردم خواستار حذف تلویزیون بودند.