رییس انجمن سینماداران: سینما بیش از هر زمان دیگری دولتی است!
باني فيلم
بروزرسانی
باني فيلم/ رييس انجمن سينماداران ميگويد که سالنهاي سينماي مناسبي وجود ندارد که بتوانند آن را جايگزين سرگروههاي فعلي کرد و گرنه حداقل به طور آزمايشي اين کار را انجام ميدادند.
محمدقاصد اشرفي در گفتوگويي با ايسنا، درباره اينکه چهار سينما از پنج سينماي سرگروه در اختيار بخش دولتي (از جمله حوزه هنري، فارابي، شهرداري) است، بيان کرد: در حال حاضر بخش خصوصي چنداني در سينما نداريم، بخش خصوصي ما در توليد و نمايش نابود شده و سينما بيشتر از هر زمان ديگري دولتي است به عبارتي دقيقتر در سينما بخش خصوصي اصلا ديده نميشود.
وي درباره اينکه چرا علي رغم مسائلي که درباره سرگروههاي سينمايي وجود دارد، سينماهاي مناسب ديگري جايگزين آنها نميشوند؟، گفت: ما جايگزيني براي آنها نداريم. به همين دليل است که سالهاي سال سرگروههاي سينمايي هيچ تغييري نکردهاند.
رييس انجمن سينماداران در اينباره توضيح داد: همانطور که ميدانيد سرگروههاي «استقلال»، «آفريقا»، «قدس» و «آزادي» تقريبا در يک محدوده هستند و جزو سينماهاي پرمخاطب محسوب ميشوند. نکته بسيار مهم درباره جايگزين کردن يک يا دو سينما بجاي آنها، اين است که در صورت انجام چنين اقدامي، ممکن است دو سه سينما مجبور شوند فيلمهاي يکسان به نمايش بگذارند که اين کار به همين اقتصاد نحيف سينما هم ضربه خواهد زد.
اشرفي تصريج کرد: اگر سالن مناسبي در اختيار داشتيم که ميتوانستيم آن را جايگزين سرگروههاي سينمايي کنيم، حداقل به طور آزمايشي و براي محک زدن اين کار را ميکرديم اما متأسفانه سينماهاي فعلي قابليت سرگروهي ندارند.
رييس انجمن سينماداران که مدير پرديس «ماندانا» در شرق تهران نيز هست، درباره اين سخنانش و با نام آوردن از پرديس «اريکه ايرانيان» توضيح داد: از نظر ما سينما «اريکه ايرانيان» براي سرگروهي مناسب بود و از ابتداي امسال قرار بود که جايگزين گروه «عصر جديد» شود اما مالک آن در نهايت رضايت نداد و باعث شد که سينما «فرهنگ» که متعلق به بنياد فارابي است به عنوان سرگروه معرفي شود.
وي درباره دليل رضايت ندادن مدير سينما «اريکه ايرانيان» براي سرگروهي اظهار کرد: در هر صورت سالنهاي سينما «اريکه ايرانيان» چند منظوره است و آنها نمايش تئاتر و برگزاري کنسرت موسيقي نيز دارند. اينکه يک سينما به عنوان سرگروه معرفي شود، عليرغم امتيازاتي که دارد محدوديتهايي را براي سينمادار ايجاد ميکند و به همين دليل تعدادي از سينماهاي مناسب حاضر نيستند به عنوان سرگروه معرفي شوند.
اين سينمادار درباره محدوديتهاي سرگروهي در سينماي ايران گفت: در هر صورت سينماهاي سرگروه موظند که همه فيلمها را در يک بازه زماني مشخص اکران کنند اما سالنهاي ديگر چنين اجباري ندارد و اگر يک فيلم فروش خوبي نداشته باشد، ميتوانند آن را با يک فيلم بهتر جايگزين کنند؛ در حالي که سرگروهها در هر حالت و حتي اگر هر روز کل صندليهايشان خالي باشد، بايد يک فيلم را در مدت زمان اکران، روي پرده نگه دارند.