ايسنا/ قطبالدين صادقي نقش «شاپور ريپورتر» را در سريال تاريخي «معماي شاه» بازي ميکند. او بازيگري در نقشهاي تاريخي و مستند را سختتر ميداند و معتقد است: صحنههاي يک اثر تاريخي بايد به گونهاي طراحي شوند تا صداي بيننده درنيايد.
قطبالدين صادقي گفت: بازي در نقشهاي تاريخي سختتر است چون بايد خطوط درشتي از شخصيت را منطبق بر تاريخ بازي کرد؛ هر چند در نقشهاي غيرتاريخي نيز اين دقت وجود دارد اما در آثار تاريخي از قبل يک تصوير و يا سند موجود است و بينندگان آگاه علاقهمندند که بازيگر را با شخصيت واقعي تطبيق دهند.
وي براي باورپذيري مخاطب و همچنين بازي کردن در يک نقش تاريخي از سه سرچشمه اساسي نام ميبرد و تصريح ميکند: سرچشمه اول عملکرد فرد در طول حوادثي است که رخ داده است و سرچشمه دوم آن چيزي است که در متن نوشته شده که لزوما عينا با واقعيت تطبيق پيدا نميکند.
اين بازيگر ادامه داد: سومين منبع و سرچشمه که از دو مورد قبل ميتواند خلاقتر باشد تخيل بازيگر است. يعني در ايفاي يک نقش ريزهکاريهايي وجود دارد که بازيگر به آنها فکر ميکند، به کاراکتر هويت ميدهد و در چارچوب نقش را ميآفريند.
او تأکيد کرد: ماحصل اين سه سرچشمه يک نقش را ميآفرينند. با ترکيب اين سه مورد بازيگر ناچار است که در جلوي دوربين آفريننده باشد تا مخاطب را اقناع کند و براي او باورپذير باشد و اين کليد خلاقيت و توفيق يک نقش است. صحنهها بايد طوري طراحي شود که در نهايت از نظر بيننده غلط از آب درنيايد. گاهي اوقات به قدري ترکيب صحنهها نامأنوس و نامتناسب است که صداي بيننده درميآيد.
صادقي دربارهي نقش خود در سريال «معماي شاه» نيز توضيح داد: ريپورتر يکي از شخصيتهاي اساسي حوادث سلطنت پهلوي، از پارسيان هند و زرتشتي است و در اين سريال به عنوان معلم زبان انگليسي ثريا وارد دربار ميشود وهمانطور که حوادث نشان ميدهد او در بسياري از برنامههايي که زمينهساز کودتاي 32 بود نقش بسيار اساسي داشته است. وي اکنون حدود 92 سال سن دارد و با درجه سرهنگي بازنشسته شده و در حومه لندن زندگي ميکند.