پایان ابهامات نمایش خانگی یا آغاز درگیریهای ادامهدار؟

آخرین خبر/ یک حقوقدان از باز شدن پای بحث نظارت صدا و سیما به شبکه نمایش خانگی در لایحه برنامه هفتم توسعه خبر داد.
اختصاص تنظیمگری و صدور مجوز در کنار بحث نظارت به شبکه نمایش خانگی از موضوعاتی است که با انتشار مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی بحث آن بیش از پیش مطرح شد.
طبق این مصوبه در جلسهای که توسط همین شورا شکل گرفت، تلاش شد تا ضمن تایید حق انحصاری صدا و سیما برای پخش زنده در فضای مجازی و حقیقی، جایگاه نظارتی این سازمان(صدا و سیما) بر رسانههای صوت و تصویر فراگیر کاربر محور تثبیت شود.
در ادامه پیمان جبلی رییس سازمان صدا و سیما هم عنوان کرد که ساترا به نمایندگی از از همین سازمان مسئول تنظیمگری در حوزه صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی است و به ویژه در حوزه نمایشخانگی مسئولیت تنظیمگری و صدور مجوز تولید و انتشار به عهده صدا و سیما خواهد بود.
محتوای این مصوبه و تصمیمات مطرح شده انتقادات بسیاری از سوی سکوهای نمایش خانگی و هنرمندان را به همراه داشت و خیلی از کارشناسان و حقوقدانان آن را به شکلی دور زدن مجلس خواندند و غیرقانونی اعلامش کردند.
بعد از این بود که به واسطه نقدهای وارد شده، این جریان به مجلس هم کشیده شد تا جایی که به نقل از یک حقوقدان بخشی از برنامه هفتم توسعه هم به آن اختصاص پیدا کرده است.
البته لایحه برنامه هفتم توسعه به تازگی در دستور صحن مجلس قرار گرفته و تا زمانی که تصویب آن در مجلس به اتمام نرسد، هیچ طرح و لایحهای از آن به صورت رسمی در دستور کار قرار نمیگیرد.
در همین راستا مهدی کوهیان، به عنوان یک حقوقدان از پایان فعالیت بخش خصوصی در حوزه نمایش خانگی با تصویب برنامه هفتم توسعه نوشت.
او با استناد به بند ب ماده ۷۶ لایحه برنامه هفتم توسعه و یادآوری آن اضافه کرد: «سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مکلف است پنجره واحد بارگذاری صوت و تصویر فراگیر در حوزه خود را حداکثر ظرف ششماه پس از اجرائی شدن این قانون ایجاد کنند.
تمام رسانههای ناشر محور دارای مجوز از سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مکلفند محتوای در حیطه اختیارات تنظیمگری صدا و سیما را از طریق این پنجره واحد بر روی سکوی خود بارگذاری کنند.»