ماموریت طنازانه مدیری برای اهدای «اسکار»

خراسان/ مسابقه جدید کمدین محبوب در نمایش خانگی، چالشهای جالب و بامزهای را پیش روی شرکتکنندگان قرار داده است.
دوشنبه هفته گذشته، بالاخره مسابقه پرحاشیه «اسکار» به نمایش خانگی رسید و اولین گروه شرکتکنندگان آن الیکا عبدالرزاقی، غلامرضا نیکخواه، سحر ولدبیگی و نصرا... رادش این رقابت را آغاز کردند. مهران مدیری پس از «دورهمی» بار دیگر در مقام مجری یک برنامه بازگشته، منتها اینبار به نمایش خانگی آمده است. پس از اختلافاتی که میان مهران مدیری و صداوسیما پیش آمد، گمانهزنیهایی درباره احتمال مجوز نگرفتن «اسکار» و ممانعت از فعالیت مدیری در نمایش خانگی منتشر شد، اما مدتی بعد ساترا اعلام کرد که این مسابقه روند صدور مجوز را طی کرده است و مشکلی برای انتشار آن وجود ندارد؛ در نهایت هم صدور مجوز «اسکار» از سوی ساترا صادر شد. این رئالیتیشو مانند بسیاری از مسابقات و برنامههایی که طی سالهای اخیر تولید شدند، یک نمونه خارجی و اصلی دارد، اما نسخه ایرانی آن با تغییراتی تولید شده است. شرکتکنندگان این رئالیتیشو نیز بازیگران کمدی هستند و باید ماموریتهایی را که از سوی برنامه به آنها محول شده، به شکل بامزه و خلاقانه انجام بدهند. تجربه جدید مهران مدیری در «اسکار» چه امتیازها و ایرادهایی دارد؟
چالشهای جذاب و بامزه
هدف رئالیتیشو «اسکار» مشابه «جوکر»، سرگرم کردن و خنداندن مخاطب است، بنابراین چالشهایی که برای آن طراحی شده غیرمنطقی و غیرعادی هستند. به عنوان مثال دادن کادویی متناسب با شخصیت شرکتکننده به او، ترجمه واژههای چینی، تماس با یکی از اقوام بسیار دور برای دریافت کمک، بازسازی یکی از سکانسهای فیلمهای مشهور، سفارش غذا بدون به کار بردن اسم آن غذا و مواد اصلی آن و تشخیص یک ترانه به کمک متنی درباره محتوای آن، از چالشهای دو قسمت اولیه «اسکار» هستند که جذاب و بامزه طراحی شدهاند، بنابراین شرکتکنندگان خلاق و طناز میتوانند به واسطه انجام درست این ماموریتها، امتیاز کسب کنند و مخاطب را بخندانند.
طنازیهای رضا نیکخواه
هر چقدر هم که چالشها و ماموریتها خلاقانه و بامزه باشند، اگر شرکتکننده نتواند به خوبی از موقعیت بهره ببرد، اتفاقی که باید رخ نمیدهد و حوصله مخاطب سر میرود. در واقع بار اصلی «اسکار» روی دوش شرکتکنندگان است و جذابیت رقابت بستگی زیادی به انتخاب آنها و عملکردشان دارد. به عنوان مثال در رقابت گروه اول، غلامرضا نیکخواه با طنازی بسیار پیش رفت و از هر فرصتی برای شوخی و خنداندن مخاطب استفاده میکرد، الیکا عبدالرزاقی نیز تلاش خوبی انجام داد، اما سحر ولدبیگی و نصرا... رادش همپای رقبای خود حرکت نکردند.
شوخیهای بامزه و به موقع مهران مدیری
بهترین مجری برای رئالیتیشویی با ساختار و چارچوب «اسکار»، مهران مدیری است. او با واکنشهای بامزهاش به رفتار و عملکرد شرکتکنندگان، توصیفهای جالبش از عکسالعمل آنها در مواجهه با چالشها و شوخیهای بهموقع خود، بارها موفق شد شرکتکنندگان و مخاطبان را به خنده بیندازد. هرچند که طنازیهای مدیری نمیتواند ضعفهای شرکتکنندگان را جبران کند، اما سبک اجرای او سهم مهمی در جذابیت و سرگرمکننده بودن «اسکار» دارد. نیما شعباننژاد هم در چالشهایی که بیرون از استودیو و در یک ویلا انجام میشد، به خوبی شرکتکنندگان را هدایت میکرد و بعضی شوخیهایش بامزه از آب درآمده بود، اما حضور او در استودیو کارکرد خاصی نداشت.
معضل شرکتکنندگان تکراری
طی سالهای اخیر مسابقات و رئالیتیشوهای متعددی ساخته شده است و بعضی از چهرهها با شرکت در بسیاری از این مسابقهها و برنامهها، تبدیل به چهره ثابت آنها شدهاند. از میان شرکتکنندگان اولین رقابت «اسکار»، الیکا عبدالرزاقی و غلامرضا نیکخواه چهرههای تکراری این رئالیتیشو هستند. احتمالا مهران مدیری برای بده بستان بهتر با شرکتکنندگان، سراغ چهرههایی رفته که قبلا سابقه دوستی و همکاری با آنان را داشته و از آنها شناخت دارد، اما حضور مداوم بعضی از بازیگران در مسابقات نمایش خانگی باعث شده حضور این افراد در «اسکار»، چندان برای مخاطب جذاب نباشد. ای کاش در ادامه این رئالیتیشو، شاهد حضور چهرههای تکراری در رقابت «اسکار» نباشیم.
تبلیغات آزاردهنده
فارغ از ویژگیها و نقاط قوت و ضعف «اسکار»، آنچه در حاشیه این رئالیتیشو برای مخاطب آزاردهنده بود، تبلیغات فراوان است. در حالی که نشان تجاری حامی مالی برنامه به صورت زیرنویس یا در ویدئو وال خودنمایی میکرد، نیما شعباننژاد نیز در بخش جداگانهای برای حامی مالی برنامه تبلیغ میکرد. علاوه بر اینها پلتفرم فیلیمو نیز پیش از آغاز «اسکار» و همچنین اواسط پخش آن، تیزرهای تبلیغاتی پخش کرد! کاربران برای تماشای محصولات پلتفرمها اشتراک خریداری میکنند، بنابراین نباید مانند تلویزیون یا پلتفرمهای رایگان، با تبلیغات گسترده در تولیدات آنها مواجه باشند.
مائده کاشیان