بیا یه غذای ساده و خوشمزه بهت یاد بدم!
ترفندتو/ دمپختک، از جمله غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که در سراسر کشور با تنوع و طعمهای مختلف تهیه میشود. این غذا به دلیل سادگی و سرعت پخت، طرفداران زیادی دارد و میتواند به عنوان یک وعده غذایی کامل و مغذی سرو شود.
مواد لازم:
برنج: 3 پیمانه
باقالی خشک: 2 پیمانه
پیاز: 1 عدد بزرگ
روغن: به مقدار لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
زعفران (اختیاری): به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
آماده سازی مواد:
برنج را شسته و به مدت 30 دقیقه در آب خیس کنید.
باقالیهای خشک را نیز به مدت 2 ساعت در آب خیس کنید.
پیاز را نگینی خرد کنید.
پخت دمپختک:
در یک قابلمه روغن بریزید و روی حرارت ملایم گرم کنید.
پیاز را به روغن اضافه کنید و تفت دهید تا نرم و شیشهای شود.
زردچوبه و فلفل را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا عطر ادویهها آزاد شود.
باقالیهای خیسخورده را آبکش کنید و به پیاز اضافه کنید.
به مدت 5 تا 7 دقیقه باقالی را تفت دهید تا کمی سرخ شود.
برنج خیسخورده را به همراه 3 پیمانه آب به قابلمه اضافه کنید.
نمک و زعفران (در صورت تمایل) را نیز اضافه کنید.
حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید، سپس حرارت را کم کنید و در قابلمه را ببندید.
به مدت 30 تا 40 دقیقه دمپختک را دم بپزید تا آب آن تمام شود و برنج پخته شود.
سرو دمپختک:
پس از پخت، دمپختک را از روی حرارت برداشته و 10 دقیقه دیگر دم بکنید.
سپس دمپختک را در ظرف مورد نظر بریزید و به دلخواه با شوید، جعفری و یا گوجه فرنگی تزئین کنید.
نکات:
میتوانید از انواع مختلف سبزیجات مانند هویج، سیب زمینی، نخود فرنگی و یا گوشت در دمپختک استفاده کنید.
برای طعم بهتر دمپختک میتوانید از زعفران دمکرده استفاده کنید.
اگر از باقالی تازه استفاده میکنید، نیازی به خیس کردن آنها نیست.
برای دم کردن برنج، میتوانید از شعله پخشکن استفاده کنید تا برنج به طور یکنواخت پخته شود.
دمپختک غذایی ساده، خوشمزه و مغذی است که به راحتی میتوانید در منزل تهیه کنید. این غذا میتواند به عنوان یک وعده غذایی کامل و یا به عنوان پیشغذا سرو شود.
نوش جان!