دختر لوس؛ خورشت خوشمزه شمالی
جام جم/ چه میخواهیم؟
بادمجان: ۵ عدد
گوجهفرنگی: ۳ عدد
سیر:۳ حبه
گشنیز، نعنا، چوچاق و خالیواش:هرکدام ۲ قاشق غذاخوری
رب انار: یک قاشق غذاخوری
آب انار یا آبغوره : به مقدار لازم
کره: به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و گلپر: به مقدار لازم
اقدامات اولیه
امروز طرز تهیه خورشت دختر لوس را به شما آموزش خواهیم داد. خورشت دختر لوس یکی از غذاها و میتوان گفت از خورشتهای خوشمزه گیلانی است که گوشت ندارد و با بادمجان تهیه میشود و همراه کته و ترشیجات طعم خوبی دارد. اگر شما به غذاهای بادمجانی علاقه دارید عاشق این غذای سنتی ایرانی خواهید شد. ریشه این نام برای این غذا مشخص نیست. اگر برای پخت آن چوچاق و خالیواش ندارید، از سبزیهای معطری که در دسترستان هست چه خشک و چه تازه استفاده کنید. در روش سنتی، همه مواد را در هاون میکوبند تا له و یکدست شود. گوجه و بادمجان را کبابی کنید. البته میتوانید آنها را آبپز کنید ولی طعم و مزه کبابی برای این غذا بینظیر است. اگر از ما میشنوید، شعله پخشکن را روی حرارت قرار دهید و بادمجانها را روی آن بگذارید. سپس آنها را مدام بچرخانید تا کبابی شوند. گوجه را هم به همین ترتیب کبابی کنید. در ادامه پوست بادمجانها و گوجه را جدا و با کمک چاقو به صورت ساتوری ریز خرد کنید. سیر را هم بعد از ریز خرد کردن به این مواد بیفزایید.
چهجوری بپزیم؟
داخل تابه، کره یا روغن بریزید، کمی سیر را سرخ کنید، ولی عطر و بوی آن حفظ شود. سپس بادمجان و گوجه را اضافه کنید و با سیر خوب تفت دهید تا عطر و مزهها به خورد هم بروند. در ادامه باید سبزی معطر گیلانی که شامل خالیواش و چوچاق است را اضافه کنید. همانطور که گفتیم اگر این سبزیها را در دسترس ندارید، اصلا نگران نباشید سبزی معطر دلخواه جایگزین و کمی نعناع خشک نیز اضافه کنید و مواد را هم بزنید. در ادامه، رب انار را همراه آب انار تازه اضافه کنید. اگر آب انار تازه در اختیار ندارید بنا به ذائقه خود آبلیمو یا آبغوره افزوده و هم بزنید تا آب اضافی مواد تبخیر شود و در انتها کمی نمک و فلفل سیاه و گلپر بزنید و همراه کته یا نان سرو کنید. نوش جان!