نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

چگونه غوره را طولانی مدت نگهداری کنیم؟

منبع
جام جم
بروزرسانی
چگونه غوره را طولانی مدت نگهداری کنیم؟

جام جم/ به انگور نرسیده سبز‌رنگ، غوره گفته‌ می‌شود. این میوه نارس یکی از چاشنی‌های خوش‌ عطر وطعمی است که می‌تواند مزه متفاوتی به غذاهای شما بدهد. به‌دلیل این‌که در ترکیبات غوره اسیدهای مختلفی وجود دارد، ترش مزه است. از غوره به‌عنوان چاشنی، برای ترش و خوشمزه‌تر کردن غذا استفاده می‌شود.

غوره را در غذاهایی مانند دلمه، قیمه بادمجان، آبگوشت، آلو اسفناج و... استفاده می‌کنند اما مانند دیگر میوه‌ها در فصل خاصی از سال وجود دارد. برای این‌که در تمام فصول بتوانید از مزه دلچسب آن استفاده‌کنید، باید چه کرد؟ برای بهره‌مندی از غوره در کل طول سال، راهکارهای متفاوتی وجود دارد. چند روش نگهداری از آن می‌توان به منجمد کردن، خشک‌ کردن، تهیه رب، ترشی و شور و آب گرفتن اشاره کرد.

چگونه از غوره نگهداری کنیم؟
منجمد کردن غوره

غوره‌ها را شسته و دانه کنید و بگذارید روی دستمالی تا به‌خوبی خشک شوند، سپس آنها را در ظرف دربسته یا داخل کیسه پلاستیکی، بسته‌بسته کرده و داخل فریزر بگذارید. توجه کنید که در آن به‌طور کامل بسته باشد. غوره فریزری را مانند غوره تازه در غذاها استفاده می‌کنند. البته رنگ آن پس از خروج از فریزر عوض شده و قهوه‌ای رنگ دیده ‌می‌شود.

قالب یخی غوره
در این روش غوره‌ها‌ی دانه شده را با تعدادی تکه یخ یا مقدار بسیار کمی روغن در مخلوط کن بریزید. حال اجازه دهید مواد به‌خوبی با هم مخلوط شده و یکدست شود. این مخلوط رنگ سبز دارد که بعد از فریزر شدن هم همان‌طور رنگ‌شان باقی خواهد ماند. مواد را در قالب‌های کوچک ریخته و درون فریزر بگذارید. بعد از منجمد شدن، آنها را داخل کیسه‌ای که عایق نور و تیره باشد، قرار دهید، سپس آنها را دوباره به فریزر برگردانید.

غوره شور
غوره شور دیگر روش نگهداری غوره است که زود آماده مصرف می‌شود. دستور پخت غوره شور مانند غوره غوره است. تفاوت آنها در آبغوره استفاده شده در غوره غوره است. پس برای تهیه غوره شور مقداری آب با نمک را بجوشانید و بگذارید سرد شود. حالا مانند دستور غوره غوره عمل کنید؛ فقط به‌جای آبغوره از آب نمک استفاده ‌کنید. مدت زمان آماده شدن غوره شور بسیار کمتر از غوره غوره است.  

گرد غوره 
یکی از ادویه‌جات و چاشنی‌های پرکاربرد در آشپزی پودر یا گرد غوره است. برای آماده کردن گرد غوره باید از غوره‌های بدون دانه استفاده شود. میوه را دانه کرده و به‌خوبی بشویید؛ بعد داخل آبکش بریزید تا آب آن کامل خشک شود، سپس روی پارچه تمیز یا سینی بریزید و در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید تا کاملا خشک و ترد شوند. حالا وقت آن رسیده که غوره‌های خشک‌شده را آسیاب کنید. پودر آماده شده را در ظرف دربسته و جای خشک قرار دهید. اگر می‌خواهید مدت زمان نگهداری پودر غوره بیشتر شود، مقداری نمک به آن بیفزایید.

آبغوره بگیرید!

در مرحله اول باید غوره‌های دانه شده به‌خوبی شسته شوند، بعد از این‌که کاملا خشک شدند با دستگاه مخصوص یا آبمیوه‌گیری آب آنها را بگیرید. بهتر است برای این کار از مخلوط‌کن استفاده نشود. به‌دلیل خرد کردن دانه‌های غوره به آن طعمی تلخ و گس می‌دهد. آبغوره را از پارچه‌ای تمیز عبور دهید و کمی به آن نمک اضافه کنید و بگذارید کمی بجوشد. زمانی که آبغوره ته‌نشین و خنک شد، آن را درون ظرف شیشه‌ای تمیز و خشک بگذارید. حالا باید اجازه دهید که شیشه درون قابلمه آب، روی حرارت بجوشد.

رب درست کنید
برای تهیه رب، غوره‌ها را خوب بشویید و داخل آبکش بریزید. بعد از این‌که خشک شدند، آنها را درون میکسر بریزید. به‌اندازه لیوانی از آب مواد داخل میکسر را بردارید. بقیه ترکیب را با تقریبا یک کیلوگرم گوجه‌فرنگی (گوجه‌ها را هم قبلا میکس کنید) مخلوط کرده و بپزید. وقتی آب مواد خشک شد، به آن کمی روغن اضافه کنید. مواد را به‌خوبی تفت دهید تا سفت شوند.


به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره